• Ginters,
  • Guntra,
  • Marianna
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Aptauja: Aizvien vairāk iedzīvotāju uzskata, ka sliktākais Covid-19 posms aiz muguras

Teksta izmērs Aa Aa
Veselība
LETA 06:23, 26.12.2022


Latvijā aizvien vairāk cilvēku uzskata, ka sliktākais Covid-19 posms ir aiz muguras - šādam viedoklim sliecas piekrist 79% aptaujāto iedzīvotāju, kas ir līdz šim augstākais rādītājs, secināts "Benu aptiekas" Stresa termometra datos.


Foto: LETA

Salīdzinot ar pirms gada iegūtajiem datiem, situācija ir kardināli mainījusies, jo pērn decembrī tikai 10% domāja, ka sliktākais pandēmijas posms jau ir aiz muguras, savukārt šī gada jūlijā šādam viedoklim piekrita 58% respondentu.

Novembra izskaņā veiktajā aptaujā 6% bija pesimistiskāks redzējums, paužot viedokli, ka sliktākais pandēmijas posms vēl nav aiz muguras, bet vēl 15% konkrētu viedokli sniegt nevarēja. Tikmēr pirms gada 77% aptaujāto domāja, ka sliktākais Covid-19 posms vēl tikai gaidāms, bet 13% konkrētu viedokli sniegt nevarēja. Šī gada jūlijā veiktās aptaujas rezultāti atklāja, ka 21% tajā brīdī domāja, ka sliktākais pandēmijas posms vēl nav aiz muguras, bet katrs piektais jeb 21% konkrētu viedokli sniegt nevarēja.

Salīdzinot datus pēc aptaujāto dzimuma, nedaudz optimistiskāk uz situāciju Covid-19 sakarā raugās vīrieši - viņu vidū 80% sliecas domāt, ka sliktākais pandēmijas posms jau ir aiz muguras, kamēr sievietēm šis rādītājs ir 77%. Tikmēr pretējās domās ir 7% vīriešu un 5% sieviešu, bet vēl 13% vīriešu un 18% sieviešu konkrētu viedokli sniegt nevarēja.

Pēc ģimenē lietotās sarunvalodas 79% latviešu un 71% krievvalodīgo sliecas piekrist, ka sliktākais Covid-19 posms ir aiz muguras, pretējās domās ir 5% latviešu un 11% krievvalodīgo, bet vēl 16% latviešu un 17% krievvalodīgo konkrētu viedokli sniegt nevarēja.

Savukārt pēc respondentu izglītības līmeņa dati liecina, ka nedaudz optimistiskāki par Covid-19 situāciju ir iedzīvotāji ar augstāko izglītību - viņu vidū 80% domā, ka sliktākais pandēmijas posms ir aiz muguras, kamēr iedzīvotājiem ar iegūtu vidējo izglītību šis rādītājs ir 76%. Pretēju viedokli pauda 5% aptaujāto ar iegūtu augstāko izglītību un 6% vidējo izglītību ieguvušo respondentu, bet vēl 14% un 16% respondentu katrā no minētajām grupām konkrētu viedokli sniegt nevarēja.

Aptauja veikta sadarbībā ar interneta pētījumu kompāniju "Gemius", 28. līdz 29.novembrī aptaujājot 1468 respondentus.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Lasiet arī

Veselība Abu Meri vēlas pamata vakcīnas noteikt par obligātām

Latvijā būtu nepieciešams stingrāk ierobežot par vakcināciju izplatīto dezinformāciju, šodien preses konferencē pēc Imunizācijas valsts padomes sēdes pauda veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV).

Ekonomika LVM ražošanas kompleksu eksperti atzinīgi novērtēja (+VIDEO)

No koka būvētās ēkas gadu desmitiem sevī droši noglabā klimatam nevēlamo CO2.

Sabiedrība Piektdien Latvijā gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +18..+23 grādiem

Piektdien naktī un no rīta daudzviet Latvijā veidosies migla un apmāksies debesis, prognozē sinoptiķi.

Ekonomika RB Rail: Rail Baltica pamattrases izbūvi varētu sākt līdz šī gada beigām

Latvijā turpinās sagatavošanās darbi, lai līdz šī gada beigām sāktu dzelzceļa projekta "Rail Baltica" pamattrases izbūvi dienvidu posmā, informē AS "RB Rail" pārstāvji.