• Ginters,
  • Guntra,
  • Marianna
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Ikea: Pat zināmos tirgus nenoteiktības apstākļos Latvijas iedzīvotāji turpina ieguldīt mājokļu labiekārtošanā

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 07:09, 25.12.2022


Pat zināmos tirgus nenoteiktības apstākļos Latvijas iedzīvotāji turpina ieguldīt līdzekļus mājokļu labiekārtošanā, tostarp daļa pircēju iegādājas risinājumus, kuru pirkšanu, iespējams, kādu laiku jau ir atlikuši, komentēja "Ikea" vadītājs Latvijā Pēteris Grīnbergs.

Viņš pauda, ka klienti iegulda līdzekļus sarežģītākos risinājumos, kas arī izmaksā vairāk, piemēram, mūsdienīgākās virtuves sistēmās, guļamistabas mēbelēs, plašākās skapju sistēmās, kombinācijās un tamlīdzīgi. Latvijas iedzīvotāji vairāk sākuši arī interesēties par risinājumu kalpošanas ilgumu, kvalitāti un ilgtspēju.

Taujāts par kompānijas finanšu rezultātiem, Grīnbergs sacīja, ka finanšu gadu, kas beidzās šā gada augustā, "Ikea" noslēdza ar pozitīvu izaugsmi, un finanšu rādītājus plānots kāpināt arī turpmāk. Viņš atklāja, ka rudens periods apgrozījuma ziņā, salīdzinot ar to pašu laika posmu pērn, uzrāda labākus rezultātus, taču konkrētus skaitļus neminēja.

Grīnbergs atzīmēja, ka "Ikea" būtiski palielinājies B2B segments (uzņēmumu pakalpojumi uzņēmumiem), un šī tendence turpinājās arī šajā rudenī. Būtisko pieaugumu nodrošināja nekustamo īpašumu joma, attīstītājiem un dzīvokļu īpašniekiem pasūtot pilnus mājokļa mēbelēšanas risinājumus.

"Tāpat izjūtam pozitīvu ietekmi no uzņēmumu puses, kas šobrīd vēl lielākus līdzekļus iegulda kopienas un darbinieku koptelpu funkcionalitātē, piemēram, virtuves un atpūtas telpās, zaļajos stūrīšos," piebilda "Ikea" vadītājs Latvijā.

Vaicāts par turpmākajiem plāniem, Grīnbergs pauda, ka kompānijā 2023.gadu plāno ar piesardzīgu, bet pozitīvu izaugsmi. "Ikea" pieredze rādot, ka pat pandēmijas gados cilvēki turpināja ieguldīt līdzekļus, lai uzlabotu savu labsajūtu un mājokļu funkcionalitāti, kā arī labiekārtotu uzņēmumu telpas. "Mēs ticam, ka šī tendence turpināsies," prognozēja Grīnbergs.

Viņš arī nenoliedza, ka "Ikea" tāpat kā visu uzņēmējdarbības vidi, ietekmē gan mikroekonomikas, gan makroekonomikas tendences, tomēr Grīnbergs tic, ka, piemēram, globālās piegādes ķēdes atgūšanās situāciju ietekmēs pozitīvi.

Nākamajam gadam Grīnbergs izvirzīja vairākus darbības virzienus, piemēram, uzmanības vēršanu uz tādiem mājokļu risinājumiem, kurus pircēji var atļauties, papildus pakalpojumu un garantiju izsvēršanu, preču piegāžu pieejamību un sortimenta paplašināšanu, kā arī "Ikea" darbinieku apmierinātības kāpināšanu.

Cita starpā, "Ikea" nesen pārskatījis pakalpojumu cenas preču piegāžu nodrošināšanai uz mājām. Pēc Grīnberga teiktā, paredzams, ka piegādes izmaksas uz mājām Latvijas pilsētās ārpus Rīgas un reģionos, būs par aptuveni 20% mazākas nekā līdz šim, kamēr Rīgas apkaimē tās saruks uz pusi. Vienlaikus mazākie pasūtījumi (līdz 30 kilogramiem) tiks piegādāti ne tikai Rīgā, bet arī plašākā Latvijas daļā.

Kompānija "Ikea" izveidota 1943.gadā. "Ikea" veikals Rīgā tika atklāts 2018.gada 30.augustā.

Informācija "Firmas.lv" liecina, ka "Ikea" pārvaldītājs Latvijā ir SIA "Paul Mason Properties". Finanšu gadā, kas ilga no 2020.gada 1.septembra līdz 2021.gada 31.augustam, "Paul Mason Properties" strādāja ar 97,583 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 3,5% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa saruka par 24,8% - līdz 6,583 eiro.

Kompānija "Paul Mason Properties" Latvijā reģistrēta 2015.gadā, un tās pamatkapitāls ir 20 000 eiro. "Paul Mason Properties" pieder Nīderlandē reģistrētajam "FE Corporation".


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Valdība šodien atbalstīja izmaiņas darbaspēka nodokļos

Valdība ceturtdien atbalstīja izmaiņas darbaspēka nodokļos, kuras paredz iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) likmes, minimālās algas un neapliekamā minimuma paaugstināšanu, kompensējot to ar akcīzes nodokļa un dažu citu nodokļu paaugstināšanu.

Sabiedrība Saeima noraida rosinājumu nesamazināt vecāku pabalstu nodarbinātiem

Saeima šodien noraidīja opozīcijā esošās Nacionālās apvienības (NA) rosinājumu nesamazināt vecāku pabalstu par 50%, ja vecāks ir nodarbināts.

Sabiedrība Atvieglo algoritmus iznīcinātāju pacelšanai

Pēc 7.septembrī notikušā drona incidenta atviegloti algoritmi iznīcinātāju pacelšanai pretgaisa aizsardzības funkciju veikšanai, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" atklāja Nacionālo bruņoto spēku komandieris Leonīds Kalniņš.

Sabiedrība Svētdienas saullēktā valsts ziemeļaustrumos iespējama pirmā salna

Agrā svētdienas rītā vietām Vidzemē un Latgales ziemeļu daļā iespējama pirmā salna šoruden, liecina jaunākās laika prognozes.

Lasiet arī

Sabiedrība Piektdiena gaidāma visai saulaina

Piektdien Latvijā izklīdīs migla un valsts lielākajā daļā spīdēs saule, prognozē sinoptiķi.

Pasaule Libānā divās dienās sakaru ierīču eksplozijās gājuši bojā 37 cilvēki

Libāna otrdien un trešdien peidžeru un rāciju sprādzienos nogalināti 37 cilvēki un 2931 ievainots, ceturtdien pavēstīja Libānas veselības ministrs Firass Abiads.

Kriminālziņas Muita atklāj 10,4 miljonu nelegālu cigarešu kravu

Muitnieki septembra sākumā Liepājas ostā atklājuši 520 000 paciņu jeb 10,4 miljonus nelegālu cigarešu "Marlboro", kas bija noslēptas kādā kravas automašīnā, kas bija ceļā uz Vāciju, informē Valsts ieņēmumu dienests (VID).

Kriminālziņas Pārvadātājs no Latvijas centies ievest Lietuvā 74 kaķus no Baltkrievijas

Pārvadātājs no Latvijas, rupji pārkāpjot dzīvnieku pārvadāšanas prasības, Lietuvā no Baltkrievijas mēģinājis ievest 74 kaķus, ceturtdien paziņoja Lietuvas Valsts pārtikas un veterinārais dienests.