• Muntis,
  • Verners
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Aptauja: Nākamajā gadā 10% iedzīvotāju paredz ziedot līdzekļus kādas personas ārstēšanai

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 23:41, 25.12.2022


Nākamajā gadā 10% iedzīvotāju paredz ziedot līdzekļus kādas personas ārstēšanai, liecina pētījumu aģentūras "Norstat" veiktās aptaujas dati.

Dati liecina, ka 35% iedzīvotāju pagaidām nezina, vai 2023.gadā viņiem būs pietiekami līdzekļu, lai uzturētu savu veselību - ja pietiks, tad palīdzēs to uzlabot arī citiem. Šādu atbildi snieguši 40% sieviešu un 29% vīriešu, savukārt pēc vecumgrupām tā atbildējuši 41% iedzīvotāju vecumā no 50 līdz 74 gadiem, vidēji 30% jaunākās vecuma grupās, bet reģionu griezumā 31% Rīgā - pārējos reģionos 35 līdz 39%.

Vēl 35% iedzīvotāju jau pašreiz skaidri zina, ka nākamgad neplāno palīdzēt uzlabot veselību citiem, un no tiem vairums ir vīrieši. Vismazāk šādi atbildējuši gados jaunie cilvēki no 18 līdz 29 gadiem - 27%, bet visvairāk vecākie iedzīvotāji no 60 līdz 74 gadiem

Tikmēr 14% aptaujāto apstiprinājuši, ka ziedos asinis, lai sabiedrībai palīdzētu uzlabot veselību. No 18 līdz 29 gadu vecumā esošajiem tā rīkosies visvairāk - 28%, 30 līdz 39 gadu vecumā - 20%, 40 līdz 49 gadu vecumā - 16%, 50 līdz 59 gadu vecumā - 7% un 60 līdz 74 gadu vecumā - 2%. Latgalē, Vidzemē, Rīgā un Pierīgā ir visvairāk to, kuri plāno nākamgad ziedot asinis - attiecīgi 14 līdz 16%, bet vismazāk to plāno darīt Kurzemē, Zemgalē - 10%.

8% aptaujāto iedzīvotāju norādīja, ka ziedos konkrētas personas atveseļošanai un tikpat arī ziedos līdzekļus kādai organizācijai, kas tos iedala tālāk pēc vajadzības - ārstēšanai, zālēm, rehabilitācijai un tamlīdzīgi.

Vēl 3% sacījuši, ka iesaistīsies brīvprātīgā darbā, lai palīdzētu sabiedrībai uzlabot veselību, kā arī tikpat daudz respondentu norādījuši citu atbildi.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Atvieglo algoritmus iznīcinātāju pacelšanai

Pēc 7.septembrī notikušā drona incidenta atviegloti algoritmi iznīcinātāju pacelšanai pretgaisa aizsardzības funkciju veikšanai, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" atklāja Nacionālo bruņoto spēku komandieris Leonīds Kalniņš.

Sabiedrība Svētdienas saullēktā valsts ziemeļaustrumos iespējama pirmā salna

Agrā svētdienas rītā vietām Vidzemē un Latgales ziemeļu daļā iespējama pirmā salna šoruden, liecina jaunākās laika prognozes.

Sabiedrība Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus

Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus, intervijā aģentūrai LETA teica viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).

Sabiedrība Valsts kontrole: Zemkopības ministrija neekonomiski izlietojusi 3,1 miljonu eiro

Zemkopības ministrija (ZM), veicot 3,1 miljona eiro ieguldījumu sava elektroautomobiļu uzlādes staciju tīkla izveidē, nav rīkojusies jēgpilni un atbilstoši saviem attīstības plāniem, secināts Valsts kontroles (VK) revīzijā.

Lasiet arī

Sabiedrība Rīgā norit darbs pie vairāku veloinfrastruktūras projektu izstrādes

Rīgā norit darbs pie vairāku veloinfrastruktūras projektu izstrādes, ceturtdien izskanēja vebinārā "Rīga ripo".

Ekonomika Būvniekiem jārēķinās, ka Rīgā 80% teritoriju ir dažādi apgrūtinājumi (+VIDEO)

Vērtības transformējas, kā to šobrīd lieliski var vērot Latgales priekšpilsētā.

Sabiedrība Valdība šodien atbalstīja izmaiņas darbaspēka nodokļos

Valdība ceturtdien atbalstīja izmaiņas darbaspēka nodokļos, kuras paredz iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) likmes, minimālās algas un neapliekamā minimuma paaugstināšanu, kompensējot to ar akcīzes nodokļa un dažu citu nodokļu paaugstināšanu.

Ekonomika VNĪ nav izdevies izsolīt Maskavas namu

VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) pirmajā izsolē par Maskavas kultūras un biznesa centru Rīgā, Marijas ielā 7, kas plašāk pazīstama kā Maskavas nams, nav izdevies piesaistīt potenciālo investoru interesi.