Paziņojumus par katastrofu iedzīvotājiem nosūtīs vienlaikus

Sabiedrība
VS.LV 17:16, 20.12.2022 0

To plānots nodrošināt ar šūnu apraides tehnoloģiju.

 

Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija šodien konceptuāli atbalstīja grozījumu Civilās aizsardzības un katastrofas pārvaldīšanas likumā. Tas noteic, ka mobilo sakaru operatoriem jānodrošina agrīnās brīdināšanas paziņojumu nosūtīšana iedzīvotājiem vienlaikus.

Lai iedzīvotājiem un atbildīgajām institūcijām agrīnās brīdināšanas paziņojumus varētu nosūtīt vienlaikus, paredzēts, ka elektronisko sakaru komersantiem, kuri nodrošina publisko mobilo elektronisko sakaru tīklu, būs jānodrošina savu tīklu savietojamība un sadarbspēja ar valsts agrīnās brīdināšanas sistēmu, izmantojot šūnu apraides tehnoloģiju.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests, saņemot informāciju par dažāda rakstura apdraudējumiem vai katastrofas situācijām, šūnu apraidē varēs nodrošināt iedzīvotāju agrīno apziņošanu, izmantojot mobilo sakaru operatoru, paredz likumprojekts.

Šūnas apraides tehnoloģijas risinājums ļauj apvienot divus funkcionāli nozīmīgus agrīnās brīdināšanas sistēmas elementus – brīdināšanu un informēšanu. Lai nodrošinātu nacionālās un sabiedrības drošības intereses dažādās apdraudējuma situācijās, apdraudējuma teritorijā esošajiem cilvēkiem vienlaikus tiks nosūtīta informācija uz viņu mobilajiem telefoniem par negadījumu vai apdraudējumu, tā iemesliem, kā arī informācija par sagaidāmo rīcību. To būs iespējams īstenot dažu minūšu laikā, neatkarīgi no apdraudējuma teritorijas lieluma un saņēmēju skaita teritorijā, teikts likumprojekta anotācijā. Nosūtītā informācija mobilajā telefonā parādās ar skaņas signālu.

Lai ieviestu šūnu apraidi iedzīvotāju agrīnas brīdināšanas paziņojumu nodrošināšanā, Aizsardzības komisija likuma grozījumu lūgs izskatīt kā steidzamu – divos lasījumos.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Visiem Ukrainas bēgļu bērniem turpmāk būs jāmācās arī Latvijas skolās

Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) plāno noteikt obligātu prasību no nākamā mācību gada visiem Ukrainas bēgļu bērniem apmeklēt Latvijas izglītības iestādes, informēja IZM.

Sabiedrība Daugavpils domes priekšsēdētāja Elksniņa ienākumi palielinājušies 2,5 reizes

Daugavpils domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa ienākumi pērn palielinājušies 2,5 reizes, sasniedzot 67 531 eiro, liecina viņa valsts amatpersonas deklarācija, kas publicēta Valsts ieņēmumu dienesta (VID) mājaslapā.

Sabiedrība Latvijas ūdeņos roņu ir tik daudz, ka tie nodara postījumus (+VIDEO)

Zvejnieki saņems lielākas kompensācijas no Zemkopības ministrijas.

Lasiet arī

Veselība Kā turpmāk finansēs veselības aprūpi? Uzzināsim pēc gada

Deputāti lēma nevirzīt izskatīšanai parlamentā iepriekš no 13.Saeimas pārņemto likuma projektu, ar kuru bija plānots ieviest vienotu valsts apmaksāto veselības aprūpi Latvijā deklarētajiem iedzīvotājiem.

Sabiedrība Kā tur pie igauņiem? Iepazīsies ar kaimiņu pieredzi māju apsaimniekošanas jomā

Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas deputāti, strādājot pie grozījumiem Dzīvokļa īpašuma likumā, otrdien, 6.februārī, plānojuši uzklausīt Latvijas Namu pārvaldītāju un apsaimniekotāju asociācijas redzējumu namu pārvaldīšanas nozares pilnveidošanai.

Sabiedrība Ministram būs tiesības anulēt pašvaldības deputāta pilnvaras

Komisija lūgs Saeimu likumprojektus galīgajā lasījumā Saeimas sēdē skatīt jau rīt, 6.decembrī.

Sabiedrība Bargākus sodus valsts nodevējiem un spiegiem

Saeima rīt izskatīs un nodos atbildīgai komisijai pirmo Edgara Rinkēviča likumdošanas iniciatīvu.