• Ginters,
  • Guntra,
  • Marianna
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


AS aizsardzības ministra biedru virzīšot pēc paveicamo darbu noteikšanas

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 18:12, 20.12.2022


"Apvienotais saraksts" (AS) aizsardzības ministra biedru virzīs pēc tam, kad būs noteikti ministra biedra paveicamie darbi civilās aizsardzības sistēmas pilnveidošanai, sacīja AS Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Edgars Tavars.


Foto: LETA

Politiķis uzsvēra, ka Krievijas veiktais karš pret Ukrainu ir parādījis civilās aizsardzības nozīmīgo lomu visaptverošās valsts aizsardzības sistēmā. Jāsalāgo iekšējās un ārējā drošības jomas, tāpēc ministra biedrs palīdzēs nodrošināt Aizsardzības ministrijas (AM) un Iekšlietu ministrijas (IeM) horizontālo jeb kopīgo sadarbību šajos jautājumos, skaidroja Tavars.

Ukraina ir parādījusi, ka civilās aizsardzības joma ir saistīta ne tikai ar, piemēram, gatavību plūdiem, bet arī ar valsts militārām spējām, lai visi iedzīvotāji zinātu, kas jādara valsts apdraudējuma gadījumā, skaidroja AS frakcijas vadītājs, uzsverot, ka svarīga ir arī pašvaldību iesaiste civilajā aizsardzībā.

Pēc vienošanās par darāmajiem darbiem, AS arī spriedīs, kurš būtu piemērotākais speciālists šim amatam. Vēl nav noteikts grafiks, kādā šis process notiks, piebilda politiķis.

Tavars skaidroja, ka AS vēlas mainīt vēsturisko pieeju, ka ministrijas nereti dzīvoja katra savu dzīvi ar pieeju "nejaucaties mūsu un mēs nejauksimies jūsu jomā". Taču, lai pilnveidotu civilās aizsardzības sistēmu, nepieciešama AM un IeM sadarbība, skaidroja politiķis.

Sākotnēji par ministra biedra pienākumiem tiks spriests AS iekšienē, pēc tam sarunas gaidāmas gan ar Ministru prezidentu Krišjāni Kariņu (JV), kuram ir biedru iecelšanas amatā tiesības, gan ar Nacionālo apvienību, kura atbild par AM.

Vaicāts sīkāk par ministru biedriem, Tavars norādīja, ka paredzēts palikt pie iepriekš minētās pieejas, ka koalīcijas partneriem ir iespēja izvirzīt vienu ministra biedru.

Kā ziņots, pārējie koalīcijas partneri, "Jaunās vienotības" un Nacionālās apvienības pārstāvji iepriekš norādījuši, ka pašlaik neplāno virzīt kādu savu ministra biedru.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Atvieglo algoritmus iznīcinātāju pacelšanai

Pēc 7.septembrī notikušā drona incidenta atviegloti algoritmi iznīcinātāju pacelšanai pretgaisa aizsardzības funkciju veikšanai, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" atklāja Nacionālo bruņoto spēku komandieris Leonīds Kalniņš.

Sabiedrība Svētdienas saullēktā valsts ziemeļaustrumos iespējama pirmā salna

Agrā svētdienas rītā vietām Vidzemē un Latgales ziemeļu daļā iespējama pirmā salna šoruden, liecina jaunākās laika prognozes.

Sabiedrība Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus

Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus, intervijā aģentūrai LETA teica viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).

Sabiedrība Valsts kontrole: Zemkopības ministrija neekonomiski izlietojusi 3,1 miljonu eiro

Zemkopības ministrija (ZM), veicot 3,1 miljona eiro ieguldījumu sava elektroautomobiļu uzlādes staciju tīkla izveidē, nav rīkojusies jēgpilni un atbilstoši saviem attīstības plāniem, secināts Valsts kontroles (VK) revīzijā.

Lasiet arī

Veselība Abu Meri vēlas pamata vakcīnas noteikt par obligātām

Latvijā būtu nepieciešams stingrāk ierobežot par vakcināciju izplatīto dezinformāciju, šodien preses konferencē pēc Imunizācijas valsts padomes sēdes pauda veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV).

Ekonomika LVM ražošanas kompleksu eksperti atzinīgi novērtēja (+VIDEO)

No koka būvētās ēkas gadu desmitiem sevī droši noglabā klimatam nevēlamo CO2.

Sabiedrība Piektdien Latvijā gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +18..+23 grādiem

Piektdien naktī un no rīta daudzviet Latvijā veidosies migla un apmāksies debesis, prognozē sinoptiķi.

Ekonomika RB Rail: Rail Baltica pamattrases izbūvi varētu sākt līdz šī gada beigām

Latvijā turpinās sagatavošanās darbi, lai līdz šī gada beigām sāktu dzelzceļa projekta "Rail Baltica" pamattrases izbūvi dienvidu posmā, informē AS "RB Rail" pārstāvji.