• Ginters,
  • Guntra,
  • Marianna
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Sniega sega Latvijā nedaudz saplakusi

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 05:56, 16.12.2022


Pēdējās dienās valsts lielākajā daļā sniega sega ir saplakusi, liecina dati no Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) novērojumu stacijām.

Pēc uzsnigšanas sniegs laika gaitā saplok zem sava svara arī tad, ja gaisa temperatūra ir negatīva, tāpat iespējama sniega kušana no apakšas, ja zeme nav sasalusi.

Kuldīgas novērojumu stacijā, kur šīs nedēļas sākumā sniega dziļums sasniedza pat 55 centimetrus (cm), piektdienas rītā sniega kārta saplakusi līdz 43 cm, Kolkā sniega segas biezums samazinājies no 34 līdz 24 cm, Stendē - no 41 līdz 28 cm.

Turpretī Liepājā, salīdzinot ar nedēļas sākumu, sniega sega kļuvusi biezāka - piektdienas rītā sniega dziļums pieaudzis līdz 29 cm.

Valsts austrumu pusē biezākā sniega kārta bija 37 cm Priekuļos, kur patlaban tā samazinājusies līdz 26 cm. Piektdienas rītā dziļākais sniegs novērojumu stacijās austrumos no Rīgas ir 31 cm Rūjienā, kā arī 29 cm Krāslavas novada Piedrujā un 28 cm Dagdā.

Novērojumu stacijas Zemgalē, Rīgā un galvaspilsētas apkārtnē ziņo, ka sniega segas biezums samazinājies līdz 10-20 cm.

LVĢMC novērojumu stacijās sniega segu mēra ultraskaņas sensors speciāli sagatavotā laukumā. Meteoroloģiskās stacijas parasti atrodas atklātā vietā, un novērojumu punktā vējš nereti nopūš sniegu vai dažkārt izveido kupenu, tādēļ vidējais sniega segas biezums apkārtnē var būtiski atšķirties no tā, kas izmērīts novērojumu stacijā.

Agrā piektdienas rītā Latvijā ir apmācies laiks, kas vietām skaidrojas, un vietām īslaicīgi snieg. Vējš lēni līdz mēreni pūš no dienvidu puses. Gaisa temperatūra no -4..-7 grādiem Kurzemē un vietām Ziemeļvidzemes piekrastē līdz -7..-11 grādiem pārējā valstī.

Ceturtdienas vakarā Bauskas apkaimē gaisa temperatūra bija noslīdējusi līdz -19 grādiem.

Rīgā piektdienas rītā apmācies laiks, dienvidu vējš pūš ar ātrumu 4-6 metri sekundē un termometri rāda vidēji -9 grādus. Sniega segas biezums novērojumu stacijās sarucis līdz 11 cm Daugavgrīvā un līdz 16 cm pilsētas centrā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Saeima noraida rosinājumu nesamazināt vecāku pabalstu nodarbinātiem

Saeima šodien noraidīja opozīcijā esošās Nacionālās apvienības (NA) rosinājumu nesamazināt vecāku pabalstu par 50%, ja vecāks ir nodarbināts.

Sabiedrība Atvieglo algoritmus iznīcinātāju pacelšanai

Pēc 7.septembrī notikušā drona incidenta atviegloti algoritmi iznīcinātāju pacelšanai pretgaisa aizsardzības funkciju veikšanai, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" atklāja Nacionālo bruņoto spēku komandieris Leonīds Kalniņš.

Sabiedrība Svētdienas saullēktā valsts ziemeļaustrumos iespējama pirmā salna

Agrā svētdienas rītā vietām Vidzemē un Latgales ziemeļu daļā iespējama pirmā salna šoruden, liecina jaunākās laika prognozes.

Sabiedrība Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus

Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus, intervijā aģentūrai LETA teica viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).

Lasiet arī

Kriminālziņas Pārvadātājs no Latvijas centies ievest Lietuvā 74 kaķus no Baltkrievijas

Pārvadātājs no Latvijas, rupji pārkāpjot dzīvnieku pārvadāšanas prasības, Lietuvā no Baltkrievijas mēģinājis ievest 74 kaķus, ceturtdien paziņoja Lietuvas Valsts pārtikas un veterinārais dienests.

Ekonomika Ēka Brīvības un Ģertrūdes ielu stūrī izsolīta par 4,19 miljoniem eiro

Vēsturiskais nekustamais īpašums Brīvības ielā 68, Rīgā, nosolīts par 4,19 miljoniem eiro, kas ir par 1,49 miljoniem eiro vairāk nekā noteiktā izsoles sākumcena 2,7 miljonu eiro apmērā, informē VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ).

Veselība Abu Meri vēlas pamata vakcīnas noteikt par obligātām

Latvijā būtu nepieciešams stingrāk ierobežot par vakcināciju izplatīto dezinformāciju, šodien preses konferencē pēc Imunizācijas valsts padomes sēdes pauda veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV).

Ekonomika LVM ražošanas kompleksu eksperti atzinīgi novērtēja (+VIDEO)

No koka būvētās ēkas gadu desmitiem sevī droši noglabā klimatam nevēlamo CO2.