• Muntis,
  • Verners
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Aicina sarūpēt Ziemassvētku dāvanas bāreņiem Ukrainas bērnu namos

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 11:05, 12.12.2022


"Tavi draugi" un vides resursu apsaimniekošanas uzņēmumu grupa Latvijā "Eco Baltia" aicina ikvienu kļūt par daļu no "Ziemassvētku ekspreša: Latvija - Ukraina", lai laikā no 15.decembra līdz 19.decembrim kopīgiem spēkiem sarūpētu Ziemassvētku dāvanas 400 bērniem Ukrainas bērnunamos, aģentūrai LETA pavēstīja akcijas organizatori.


Foto: LETA

Tāpat akcijas ietvaros cilvēki aicināti ziedot siltās segas, guļammaisus, ziemas drēbes un apavus, kas ar biedrības "Tavi draugi" atbalstu tiks nogādātas kara visvairāk skartajos reģionos.

Ukrainas vēstnieks Latvijā Oleksandrs Miščenko uzsvēra, ka bērni ir visvieglāk ievainojamā sabiedrības daļa, kura cieš no kara. Ukraiņu bērni pašlaik cieš visvairāk, jo teroristu valsts - Krievija, mēģina iznīcināt gan Ukrainu kā valsti, gan tās tautu, izvirzot par prioritāti ukraiņu bērnu slepkavības, sakropļošanu un ņirgāšanos. Lai saglabātu Ukrainas nāciju, viņš aicina atbalstīt ukraiņu bērnus, kuru ir zaudējuši šajā kara savus tuviniekus, vai kļuvuši par karadarbības vai krievu noziedznieku, izvarotāju un marodieru armijas darbību upuriem.

Labdarības akcijas "Ziemassvētku ekspresis: Latvija - Ukraina" organizatori ar Ukrainas bērnu namu Čerņigovas pilsētā, Čerņigovas un Priluckij apgabalos starpniecību ir apkopojuši teju 400 bērnu vēstules Ziemassvētku vecītim. Tās aplūkojamas biedrības "Tavi draugi" tīmekļvietnē "www.tavidraugi.lv". Ikviens ir aicināts izvēlēties kādu no bērnu vēstulēm un sarūpēt tās autoram svētku dāvanu, kļūstot par Ziemassvētku vecīti.

Sarūpētās dāvanas, siltās drēbes, segas un spilvenus var nodot biedrības "Tavi draugi" telpās Rīgā, Ventspils ielā 50, kā arī "Ziemassvētku ekspresis: Latvija - Ukraina" pieturvietās un labdarības koncertos. Tie notiks 16.decembrī no plkst.15 līdz plkst.18 Dobelē, 17.decembrī no plkst.11.30 līdz plkst.15.30 Valmierā, 18.decembrī no plkst.16 līdz plkst.19 Tukumā un 19.decembrī no plkst.16 līdz plkst.20 Rīgā, Doma laukumā.

Kampaņas atklāšanas pasākums notiks trešdien, 15.decembrī, Rīgā, biedrības "Tavi draugi" telpās, Ventspils ielā 50, kurā ar sirsnīgu solokoncertu uzstāsies soliste un pianiste Katrīna Gupalo.

Labdarības akcijas laikā iedzīvotāji aicināti sarūpēt ne tikai Ziemassvētku dāvanas bērniem, bet arī ziedot ziemas periodā tik ļoti nepieciešamās lietas - silto ziemas apģērbu, apavus, segas, spilvenus un guļammaisus, kas, bez apkures un elektrības palikušajās ēkās Ukrainā var glābt dzīvības.

Minētos tekstila izstrādājumus var nodot gan "Ziemassvētku ekspresis: Latvija - Ukraina" pieturvietās un biedrībā "Tavi draugi", gan līdz 23.decembrim ievietot "Eco Baltia vide" un Latvijas Zaļā punkta sarkanajos tekstila šķirošanas konteineros vairāk nekā 120 vietās visā Latvijā. Pirms ievietošanas konteineros šos ziedojumus jāiepako maisos, kuri jāaizsien. Uz maisiem jānorāda to saturu, apģērbu un apavu izmērus, kā arī maisu ārpusē jāpievieno norādi, ka tas paredzēts "Ziemassvētku ekspresim: Latvija - Ukraina".

"Eco Baltia" valdes priekšsēdētājs Māris Simanovičs sacīja, ka uzņēmums kā viens no organizācijas "Uzņēmēji mieram" dalībniekiem Ukrainas atbalstam ziedojis jau vairāk nekā 265 000 eiro. Uzņēmums nodrošina sezonālo apģērbu un apavu ziedošanas un atlases procesu, kā arī esam nosūtījuši uz Ukrainu vides apsaimniekošanas ekipējumu, savukārt ekspresim tas ir sarūpējis siltās segas, aicinot akcijā iesaistīties arī mūsu klientus, partnerus un darbiniekus.

"Katrs eiro, katra siltā sega, apavu pāris vai pārtikas paka ir nenovērtējams atbalsts Ukrainai cīņā par viņu un viņu bērnu nākotni brīvā valstī," viņš uzsvēra.

Akcijas "Ziemassvētku ekspresis: Latvija - Ukraina" ietvaros sarūpētās rotaļlietas un saziedoto silto apģērbu, apavus, segas un spilvenus biedrība "Tavi draugi" plāno nogādāt Ukrainā līdz 9.janvārim.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Atvieglo algoritmus iznīcinātāju pacelšanai

Pēc 7.septembrī notikušā drona incidenta atviegloti algoritmi iznīcinātāju pacelšanai pretgaisa aizsardzības funkciju veikšanai, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" atklāja Nacionālo bruņoto spēku komandieris Leonīds Kalniņš.

Sabiedrība Svētdienas saullēktā valsts ziemeļaustrumos iespējama pirmā salna

Agrā svētdienas rītā vietām Vidzemē un Latgales ziemeļu daļā iespējama pirmā salna šoruden, liecina jaunākās laika prognozes.

Sabiedrība Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus

Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus, intervijā aģentūrai LETA teica viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).

Sabiedrība Valsts kontrole: Zemkopības ministrija neekonomiski izlietojusi 3,1 miljonu eiro

Zemkopības ministrija (ZM), veicot 3,1 miljona eiro ieguldījumu sava elektroautomobiļu uzlādes staciju tīkla izveidē, nav rīkojusies jēgpilni un atbilstoši saviem attīstības plāniem, secināts Valsts kontroles (VK) revīzijā.

Lasiet arī

Kultūra Pirmajos Ziemassvētkos Rīgā plānoti vairāki pasākumi

Šodien pirmajos Ziemassvētkos Rīgā plānoti vairāki pasākumi, aģentūru LETA informēja Rīgas domes Ārējās komunikācijas nodaļa.

Sabiedrība Latvijā 36% iedzīvotāju Ziemassvētku mielastam tērēs no 50 līdz 100 eiro

Latvijā 36% iedzīvotāju šogad Ziemassvētku mielastam plāno atvēlēt no 50 līdz 100 eiro, informē "SEB bankas" un bankas "Citadele" pārstāvji, atsaucoties uz veiktās aptaujas datiem.

Pasaule Bētlemē kara dēļ tradicionālās svinības ir atceltas

Parasti Ziemassvētku laikā rosīgā Bētleme šogad atgādina spoku pilsētu, jo Izraēlas un palestīniešu teroristiskā grupējuma "Hamās" kara dēļ tradicionālās svinības ir atceltas.

Sabiedrība Kristīgā pasaule sāk svinēt Kristus dzimšanas svētkus

Šovakar Rietumu kristīgajā baznīcā ar Ziemassvētku vakaru sākas Kristus dzimšanas svētku svinības.