• Ginters,
  • Guntra,
  • Marianna
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Topošajam klimata un enerģētikas ministram nav skaidrs, kur būs viņa darbavieta

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 13:16, 09.12.2022


Nedēļu pirms Saeimas balsojuma par Krišjāņa Kariņa (JV) otrās valdības apstiprināšanu tās klimata un enerģētikas ministra amata kandidātam Raimondam Čudaram (JV) vēl nav skaidrs, kurās telpās varētu būt viņa jaunā darbavieta.


Foto: LETA

Intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" Čudars sacīja, ka jaunveidojamās ministrijas atrašanās vieta ir tehnisks jautājums. Tomēr politiķis pieļauj, ka tā varētu tikt izvietota vienā no pašreizējo ministriju ēkām.

Jautāts, vai jaunajai ministrijai vajadzēs arī jaunus darbiniekus, Čudars atbildēja, ka pašreizējais reorganizējamo ministriju - Ekonomikas ministrijas un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas - ierēdniecības cilvēkresurss klimata pārmaiņu un enerģētikas jomā ir pietiekams.

Viņš uzsvēra, ka ar jaunās ministrijas izveidi kavēties nedrīkst, tai jāsāk darbs iespējami drīzāk.

Uz jautājumu, vai nedomā, ka jaunajai ministrijai vajadzētu uzņemties atbildību ne tikai par enerģētiku un klimatu, bet arī par vidi, Čudars atbildēja, ka šīs jomas patiešām ir ļoti saistītas, un sākotnējā piedāvājumā valdības veidošanas gaitā tas tā arī bija paredzēts, tomēr šāda pieeja koalīcijā netika atbalstīta. "Es uzskatu, ka šī pārvaldība varētu tikt nodrošināta kopā," atzina Čudars, ļaujot noprast, ka laika gaitā šādas pārmaiņas ir iespējamas.

Runājot par nozares prioritātēm, politiķis uzsvēra, ka Latvijai tuvākajā nākotnē ir jākļūst par vienu no lielākajām zaļās enerģētikas eksportētājvalstīm. Vienlaikus viņš atzina, ka bāzes slodzes tiek un tuvāko gadu laikā arī tiks nodrošinātas ar dabasgāzi. Lai to izmainītu, jāpaiet nevis gadiem, bet desmitgadēm, skaidroja ministra amata kandidāts.

Viņš arī uzsvēra nepieciešamību turpināt privātmāju aktīvāku aprīkošanu ar saules paneļiem un attīstīt vēja parkus.

Kā ziņots, Saeima pagājušajā nedēļā atbalstīja galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus Ministru kabineta iekārtas likumā, izveidojot jaunu - klimata un enerģētikas ministra - amatu. Paredzēts, ka šīs ministrijas vadīšana tiks uzticēta premjera partijai - "Jaunajai vienotībai", un ministra portfeli saņems bijušais Salaspils novada domes priekšsēdētājs, 14.Saeimā ievēlētais Čudars.

Saeima par Kariņa otrās valdības apstiprināšanu varētu balsot nākamnedēļ.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Atvieglo algoritmus iznīcinātāju pacelšanai

Pēc 7.septembrī notikušā drona incidenta atviegloti algoritmi iznīcinātāju pacelšanai pretgaisa aizsardzības funkciju veikšanai, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" atklāja Nacionālo bruņoto spēku komandieris Leonīds Kalniņš.

Sabiedrība Svētdienas saullēktā valsts ziemeļaustrumos iespējama pirmā salna

Agrā svētdienas rītā vietām Vidzemē un Latgales ziemeļu daļā iespējama pirmā salna šoruden, liecina jaunākās laika prognozes.

Sabiedrība Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus

Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus, intervijā aģentūrai LETA teica viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).

Sabiedrība Valsts kontrole: Zemkopības ministrija neekonomiski izlietojusi 3,1 miljonu eiro

Zemkopības ministrija (ZM), veicot 3,1 miljona eiro ieguldījumu sava elektroautomobiļu uzlādes staciju tīkla izveidē, nav rīkojusies jēgpilni un atbilstoši saviem attīstības plāniem, secināts Valsts kontroles (VK) revīzijā.

Lasiet arī

Veselība Abu Meri vēlas pamata vakcīnas noteikt par obligātām

Latvijā būtu nepieciešams stingrāk ierobežot par vakcināciju izplatīto dezinformāciju, šodien preses konferencē pēc Imunizācijas valsts padomes sēdes pauda veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV).

Ekonomika LVM ražošanas kompleksu eksperti atzinīgi novērtēja (+VIDEO)

No koka būvētās ēkas gadu desmitiem sevī droši noglabā klimatam nevēlamo CO2.

Sabiedrība Piektdien Latvijā gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +18..+23 grādiem

Piektdien naktī un no rīta daudzviet Latvijā veidosies migla un apmāksies debesis, prognozē sinoptiķi.

Ekonomika RB Rail: Rail Baltica pamattrases izbūvi varētu sākt līdz šī gada beigām

Latvijā turpinās sagatavošanās darbi, lai līdz šī gada beigām sāktu dzelzceļa projekta "Rail Baltica" pamattrases izbūvi dienvidu posmā, informē AS "RB Rail" pārstāvji.