• Ginters,
  • Guntra,
  • Marianna
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Svētki būs! Rīga steidzamības kārtā piešķir 250 000 eiro Jaunā gada sagaidīšanai

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 16:09, 08.12.2022


Šodien Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta komiteja atbalstīja 250 000 eiro piešķiršanu no rezerves fonda Jaunā gada sagaidīšanas svinību rīkošanai galvaspilsētā.


Foto: LETA

Kā aģentūru LETA informēja Rīgas domes Komunikācijas pārvalde, no minētajiem līdzekļiem 63% tiks atvēlēti svinību tehniskajam nodrošinājumam, 28% - mākslinieku honorāriem, 7% - uzņēmuma līgumu izmaksām un 2% - autortiesību izdevumiem.

Jaunā gada sagaidīšanas svinības iedzīvotāju plaši izrādītās intereses Adventes laikā un drošības apsvērumu dēļ ir plānots rīkot divās norises vietās - laukumā pie Rīgas Kongresu nama un teritorijā starp Rātslaukumu un Strēlnieku laukumu.

Iecerēts, ka laukumā pie Rīgas Kongresu nama primāri jauniešu auditorijai uzstāsies humorroka grupa "Pirmais kurss", reperis ansis ar pavadošajiem mūziķiem, grupa "Carnival Youth", kā arī repa apvienība "Kreisais krasts".

Savukārt teritorijā starp Rātslaukumu un Strēlnieku laukumu plašākai auditorijai muzicēs rokgrupa "Dzelzs Vilks", Ralfs Eilands ar pavadošajiem mūziķiem, bungu un dūdu grupa "Auļi", kā arī alternatīvā roka grupa "Sudden Lights".

Abās norises vietās gadumijā pusnaktī ir paredzēts neliels gaismas šovs ar pirotehnikas elementiem kā simbols 2022.gada noslēgumam un 2023.gada sagaidīšanai.

Tāpat rīdziniekiem un pilsētas viesiem gadumijā - līdz plkst.2 būs pieejams svētku dāvanu un gardumu tirdziņš Doma laukumā un Esplanādes parkā. Būs iespēja arī izstaigāt "Ziemassvētku gaismas taku", aplūkojot mirdzošus gaismas objektus, kur tos papildinās pazīstamas melodijas.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Atvieglo algoritmus iznīcinātāju pacelšanai

Pēc 7.septembrī notikušā drona incidenta atviegloti algoritmi iznīcinātāju pacelšanai pretgaisa aizsardzības funkciju veikšanai, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" atklāja Nacionālo bruņoto spēku komandieris Leonīds Kalniņš.

Sabiedrība Svētdienas saullēktā valsts ziemeļaustrumos iespējama pirmā salna

Agrā svētdienas rītā vietām Vidzemē un Latgales ziemeļu daļā iespējama pirmā salna šoruden, liecina jaunākās laika prognozes.

Sabiedrība Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus

Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus, intervijā aģentūrai LETA teica viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).

Sabiedrība Valsts kontrole: Zemkopības ministrija neekonomiski izlietojusi 3,1 miljonu eiro

Zemkopības ministrija (ZM), veicot 3,1 miljona eiro ieguldījumu sava elektroautomobiļu uzlādes staciju tīkla izveidē, nav rīkojusies jēgpilni un atbilstoši saviem attīstības plāniem, secināts Valsts kontroles (VK) revīzijā.

Lasiet arī

Veselība Abu Meri vēlas pamata vakcīnas noteikt par obligātām

Latvijā būtu nepieciešams stingrāk ierobežot par vakcināciju izplatīto dezinformāciju, šodien preses konferencē pēc Imunizācijas valsts padomes sēdes pauda veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV).

Ekonomika LVM ražošanas kompleksu eksperti atzinīgi novērtēja (+VIDEO)

No koka būvētās ēkas gadu desmitiem sevī droši noglabā klimatam nevēlamo CO2.

Sabiedrība Piektdien Latvijā gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +18..+23 grādiem

Piektdien naktī un no rīta daudzviet Latvijā veidosies migla un apmāksies debesis, prognozē sinoptiķi.

Ekonomika RB Rail: Rail Baltica pamattrases izbūvi varētu sākt līdz šī gada beigām

Latvijā turpinās sagatavošanās darbi, lai līdz šī gada beigām sāktu dzelzceļa projekta "Rail Baltica" pamattrases izbūvi dienvidu posmā, informē AS "RB Rail" pārstāvji.