• Ginters,
  • Guntra,
  • Marianna
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Visi jaunie deputāti laikā iesnieguši valsts amatpersonas deklarācijas

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 17:49, 07.12.2022


Visi jaunievēlētie Saeimas deputāti, kuriem bija jāiesniedz valsts amatpersonas deklarācija stājoties amatā, to ir izdarījuši noteiktajā termiņā, aģentūrai LETA pavēstīja Valsts ieņēmumu dienesta (VID) pārstāvji.


Foto: LETA

Valsts amatpersonas deklarācijas stājoties amatā likuma "Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā" noteiktajā termiņā - mēneša laikā - bija jāiesniedz 35 jaunievēlētajiem Saeimas deputātiem, savukārt pārējiem jaunievēlētajiem Saeimas deputātiem valsts amatpersonas statuss turpinās, līdz ar to minēto deklarāciju nav jāsniedz.

Kopumā no visām 54 460 amatpersonām, kurām bija jāiesniedz valsts amatpersonas kārtēja deklarācija par 2021.gadu, līdz 2.decembrim valsts amatpersonas kārtējo deklarāciju par 2021.gadu iesniegušas 54 446 amatpersonas, bet nav iesniegušas 14 amatpersonas.

Visas personas, kuras vēl nav iesniegušas deklarāciju par 2021.gadu, ir vairākkārt informētas, un, ja nav konstatēti attaisnojoši iemesli deklarācijas neiesniegšanai, piemēram, ilgstoši smaga slimība vai atrodas apcietinājumā, tās ir jau administratīvi sodītas, piemērojot naudas sodu līdz 150 eiro.

Novembrī deklarāciju neiesniedzējiem VID atkārtoti izsūtīja brīdinājuma vēstules, lūdzot nekavējoties, bet ne vēlāk kā līdz 30.novembrim iesniegt deklarāciju par 2021.gadu. Ja deklarācija netiks iesniegta, tiks sākts atkārtots administratīvā pārkāpuma process.

Patlaban atkārtoti, par deklarācijas neiesniegšanu, VID sācis divus administratīvā pārkāpuma procesus. Atkārtoti sākot administratīvā pārkāpuma procesu, soda sankcija ir noteikta līdz 350 eiro.

VID pārstāvji uzsver, ka soda samaksāšana neatbrīvo amatpersonu no pienākuma deklarāciju tomēr iesniegt. Vienlaikus VID pārstāvji norāda, ka VID galvenais mērķis nav sodīt, bet gan panākt, lai deklarācija tiek iesniegta un sabiedrībai ir pieejama likumā noteiktā informācija par valsts amatpersonām.

Lai pēc iespējas mazinātu tādu gadījumu skaitu, kad deklarācijas netiek iesniegtas savlaicīgi, VID katru gadu organizē seminārus, gatavo informāciju plašsaziņas līdzekļiem, kā arī sūta aicinājumu ministrijām informēt to pakļautībā un pārraudzībā esošo iestāžu valsts amatpersonas par deklarēšanas pienākumu.

Ik gadu mazinās to amatpersonu skaits, kuras neiesniedz amatpersonas deklarāciju normatīvos noteiktajā termiņā, norāda VID pārstāvji. Piemēram, 2020.gadā kārtējā gada deklarāciju termiņā nebija iesniegusi 3221 persona, bet 2021.gadā kārtējā gada deklarāciju termiņā nebija iesniegušas 2404 personas.

Lielākoties kārtējā gada deklarāciju iesniegšanas termiņu neievēro tās personas, kuras ir jau beigušas pildīt valsts amatpersonas amata pienākumus, kā arī tās, kuras nesen stājušās valsts amatpersonas amatā, skaidro VID pārstāvji.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Atvieglo algoritmus iznīcinātāju pacelšanai

Pēc 7.septembrī notikušā drona incidenta atviegloti algoritmi iznīcinātāju pacelšanai pretgaisa aizsardzības funkciju veikšanai, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" atklāja Nacionālo bruņoto spēku komandieris Leonīds Kalniņš.

Sabiedrība Svētdienas saullēktā valsts ziemeļaustrumos iespējama pirmā salna

Agrā svētdienas rītā vietām Vidzemē un Latgales ziemeļu daļā iespējama pirmā salna šoruden, liecina jaunākās laika prognozes.

Sabiedrība Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus

Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus, intervijā aģentūrai LETA teica viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).

Sabiedrība Valsts kontrole: Zemkopības ministrija neekonomiski izlietojusi 3,1 miljonu eiro

Zemkopības ministrija (ZM), veicot 3,1 miljona eiro ieguldījumu sava elektroautomobiļu uzlādes staciju tīkla izveidē, nav rīkojusies jēgpilni un atbilstoši saviem attīstības plāniem, secināts Valsts kontroles (VK) revīzijā.

Lasiet arī

Veselība Abu Meri vēlas pamata vakcīnas noteikt par obligātām

Latvijā būtu nepieciešams stingrāk ierobežot par vakcināciju izplatīto dezinformāciju, šodien preses konferencē pēc Imunizācijas valsts padomes sēdes pauda veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV).

Ekonomika LVM ražošanas kompleksu eksperti atzinīgi novērtēja (+VIDEO)

No koka būvētās ēkas gadu desmitiem sevī droši noglabā klimatam nevēlamo CO2.

Sabiedrība Piektdien Latvijā gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +18..+23 grādiem

Piektdien naktī un no rīta daudzviet Latvijā veidosies migla un apmāksies debesis, prognozē sinoptiķi.

Ekonomika RB Rail: Rail Baltica pamattrases izbūvi varētu sākt līdz šī gada beigām

Latvijā turpinās sagatavošanās darbi, lai līdz šī gada beigām sāktu dzelzceļa projekta "Rail Baltica" pamattrases izbūvi dienvidu posmā, informē AS "RB Rail" pārstāvji.