• Muntis,
  • Verners
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Pie 85 km/h Liepājas centrā vēl uzdriftoja... Kurzemes sānslīdētāji maksās sodu

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
liepajniekiem.lv 12:19, 06.12.2022


Aizvadītās nedēļas nogalē Kurzemes reģionā Valsts policija (VP) par agresīvu braukšanu apturējusi deviņus transportlīdzekļu vadītājus, vēsta izdevums "Kurzemes Vārds". Savukārt ar apzinātu sānslīdes radīšanu, ko likums liedz darīt vietās, kur notiek satiksme, Liepājā izcēlušies četri braucēji.



Sen nepārsteidz fakts, ka no dižošanās uz ziemas ceļiem nespēj atturēties ”BMW” vadītāji. 3. un 4.decembrī Liepājā apturētas trīs šīs markas automašīnas, kurām piebiedrojie viens ”Volvo XC90”. To vadītāji radīja apzinātu sānslīdi, divos gadījumos pārkāpums fiksēts stāvlaukumos.

Pret vienu no automašīnas ”BMW” vadītājiem uzsākti četri administratīvo pārkāpumu procesi, vēsta VP pārstāve Madara Šeršņova. Vīrietis Liepājā, Brīvības ielā, kur atļauts pārvietoties ar ātrumu 50 kilometri stundā, pie sasniegtajiem 85 kilometriem stundā vēl uzdriftoja.

VP amatpersonas apgriezās braukšanai pretējā virzienā un devās apturēt transportlīdzekli, taču līdz tam bembists sev ievāca vēl divus administratīvus pārkāpumus – šķērsoja krustojumu pie luksofora sarkanās gaismas un vēlreiz radīja apzinātu sānslīdi krustojumā ar Cukura ielu.

Cits automašīnas ”BMW” vadītājs Zvejnieku alejā laikam gribēja apslēpt drifta manevrus, jo pārvietojās bez iedegtām gaismām.

Par driftu neatļautās vietās Ventspilī apturēti trīs transportlīdzekļi, viena vadītājs bijis bez tiesībām, bet Kuldīgā – divi.

VP pret visiem transportlīdzekļu vadītājiem ir uzsākti administratīvo pārkāpumu procesi par agresīvu braukšanu. Par tādām izdarībām piemēro naudas sodu no 70 līdz 280 eiro.

Likumsargi atgādina, ka nepamatots risks, autovadītāju prasmju pārvērtēšana, nepārdomāti un pārgalvīgi manevri un ātrums – tie ir iemesli, kas var novest pie smagām vai pat letālām sekām, un aicina nebūt pārgalvīgiem, ievērot savstarpējo cieņu un sapratni uz ceļa, un neapdraudēt kā sevi, tā arī apkārtējos.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Atvieglo algoritmus iznīcinātāju pacelšanai

Pēc 7.septembrī notikušā drona incidenta atviegloti algoritmi iznīcinātāju pacelšanai pretgaisa aizsardzības funkciju veikšanai, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" atklāja Nacionālo bruņoto spēku komandieris Leonīds Kalniņš.

Sabiedrība Svētdienas saullēktā valsts ziemeļaustrumos iespējama pirmā salna

Agrā svētdienas rītā vietām Vidzemē un Latgales ziemeļu daļā iespējama pirmā salna šoruden, liecina jaunākās laika prognozes.

Sabiedrība Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus

Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus, intervijā aģentūrai LETA teica viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).

Sabiedrība Valsts kontrole: Zemkopības ministrija neekonomiski izlietojusi 3,1 miljonu eiro

Zemkopības ministrija (ZM), veicot 3,1 miljona eiro ieguldījumu sava elektroautomobiļu uzlādes staciju tīkla izveidē, nav rīkojusies jēgpilni un atbilstoši saviem attīstības plāniem, secināts Valsts kontroles (VK) revīzijā.

Lasiet arī

Ekonomika Darbiniekiem vairs nedrīkstēs nepamatoti pieprasīt krievu valodas zināšanas

Saeima ceturtdien galīgajā lasījumā atbalstīja grozījumus Darba likumā, nosakot, ka darbiniekiem nedrīkst prasīt svešvalodu zināšanas, ja vien svešvalodu zināšanas nav objektīvi pamatotas.

Sabiedrība Rīgā norit darbs pie vairāku veloinfrastruktūras projektu izstrādes

Rīgā norit darbs pie vairāku veloinfrastruktūras projektu izstrādes, ceturtdien izskanēja vebinārā "Rīga ripo".

Ekonomika Būvniekiem jārēķinās, ka Rīgā 80% teritoriju ir dažādi apgrūtinājumi (+VIDEO)

Vērtības transformējas, kā to šobrīd lieliski var vērot Latgales priekšpilsētā.

Sabiedrība Valdība šodien atbalstīja izmaiņas darbaspēka nodokļos

Valdība ceturtdien atbalstīja izmaiņas darbaspēka nodokļos, kuras paredz iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) likmes, minimālās algas un neapliekamā minimuma paaugstināšanu, kompensējot to ar akcīzes nodokļa un dažu citu nodokļu paaugstināšanu.