• Ginters,
  • Guntra,
  • Marianna
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Partija "Kustība "Par"" kongresā vēlēs jaunu valdi

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 02:49, 03.12.2022


Politiskās partijas "Kustība "Par!"" biedri šodien plkst.11 Rīgā, Kultūras centrā "Rītausma", pulcēsies partijas kongresā, kurā ievēlēs jauno valdi, informēja partijas izpilddirektors Miks Celmiņš.

Kongresu atklās partijas vadītājs Daniels Pavļuts un ar ziņojumu uzstāsies arī partijas domes priekšsēdētājs Vjačeslavs Kaščejevs. Kongresā tiks lemts par partijas statūtu izmaiņām un diskutēts par "Kustības "Par!"" tālāko politisko darbību.

Tāpat kongresā tiks ievēlēta jauna partijas valde un divi partijas Pārskata padomes locekļi.

Kā paredzēts Kongresa darba kārtībā, partijas biedri uzklausīs tās četru gadu darbības ziņojumu un Pārskata padomes ziņojumu. Pēc punkta par "Kustības "Par!"" statūtu grozījumiem ieplānotas arī debates.

"Kustībai "Par!"" partiju apvienības "Attīstībai/Par!" (AP) sastāvā bija pārstāvētā 13.Saeimā un valdībā, vadot Veselības ministriju un Iekšlietu ministriju. Tā ir pārstāvēta piecās Latvijas pašvaldību domēs - Rīgas, Liepājas un Jelgavas pilsētās, kā arī Ogres un Rēzeknes novados.

Jau ziņots, ka AP veidojošās partijas - "Kustība "Par"", "Latvijas attīstībai" un "Izaugsme" - turpmāko politisko darbību organizēs patstāvīgi, kā arī vēlēs jaunas valdes un priekšsēdētājus, aģentūru LETA informēja apvienības komunikācijas vadītājs Edgars Barbaks.

Līdz ar apvienības kopīgā darba noslēgumu Saeimā un valdībā, to izveidojušās trīs partijas turpinās sadarbību svarīgāko liberālo un Eiropas vērtību aizstāvēšanai Latvijā, pauda apvienības pārstāvis. Pēc Barbaka teiktā, AP prioritāte būs šo partiju patstāvīgas rīcībspējas nostiprināšana Latvijas demokrātiskajā un sabiedriskajā dzīvē.

Trīs partijas arī ārpus Saeimas turpināšot veicināt AP 14.Saeimas vēlēšanu programmas mērķus, kurus atbalstīja arī 45 000 Latvijas vēlētāju, tāpēc apvienības resursi turpmāk tikšot veltīti trīs partiju patstāvīgai politiskajai darbībai.

14.Saeimas vēlēšanas izrādījās "liktenīgas" valdošajā koalīcijā ietilpstošajiem politiskajiem spēkiem "Attīstībai/Par" un "Konservatīvajiem", kā arī krievvalodīgo elektorāta ilggadējai līderei "Saskaņai", kas nespēja pārvarēt 5% vēlēšanu barjeru un ir palikuši ārpus nākamā parlamenta sasaukuma. AP iekļūšanai jaunajā Saeimas sasaukumā pietrūka vien aptuveni 250 balsis.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Saeima noraida rosinājumu nesamazināt vecāku pabalstu nodarbinātiem

Saeima šodien noraidīja opozīcijā esošās Nacionālās apvienības (NA) rosinājumu nesamazināt vecāku pabalstu par 50%, ja vecāks ir nodarbināts.

Sabiedrība Atvieglo algoritmus iznīcinātāju pacelšanai

Pēc 7.septembrī notikušā drona incidenta atviegloti algoritmi iznīcinātāju pacelšanai pretgaisa aizsardzības funkciju veikšanai, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" atklāja Nacionālo bruņoto spēku komandieris Leonīds Kalniņš.

Sabiedrība Svētdienas saullēktā valsts ziemeļaustrumos iespējama pirmā salna

Agrā svētdienas rītā vietām Vidzemē un Latgales ziemeļu daļā iespējama pirmā salna šoruden, liecina jaunākās laika prognozes.

Sabiedrība Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus

Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus, intervijā aģentūrai LETA teica viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).

Lasiet arī

Ekonomika Ēka Brīvības un Ģertrūdes ielu stūrī izsolīta par 4,19 miljoniem eiro

Vēsturiskais nekustamais īpašums Brīvības ielā 68, Rīgā, nosolīts par 4,19 miljoniem eiro, kas ir par 1,49 miljoniem eiro vairāk nekā noteiktā izsoles sākumcena 2,7 miljonu eiro apmērā, informē VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ).

Veselība Abu Meri vēlas pamata vakcīnas noteikt par obligātām

Latvijā būtu nepieciešams stingrāk ierobežot par vakcināciju izplatīto dezinformāciju, šodien preses konferencē pēc Imunizācijas valsts padomes sēdes pauda veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV).

Ekonomika LVM ražošanas kompleksu eksperti atzinīgi novērtēja (+VIDEO)

No koka būvētās ēkas gadu desmitiem sevī droši noglabā klimatam nevēlamo CO2.

Sabiedrība Piektdien Latvijā gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +18..+23 grādiem

Piektdien naktī un no rīta daudzviet Latvijā veidosies migla un apmāksies debesis, prognozē sinoptiķi.