• Nameda,
  • Ritvaldis,
  • Visvaldis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Saeimas komisija skatīs lēmuma projektu par jau spēkā esošās ārkārtējās situācijas pārapstiprināšanu Baltkrievijas pierobežā

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 05:05, 30.11.2022


Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija šodien plkst.10 skatīs lēmuma projektu par jau spēkā esošās ārkārtējās situācijas pārapstiprināšanu Baltkrievijas pierobežā.

Valdība 2.novembrī atbalstīja ārkārtējās situācijas pagarināšanu Baltkrievijas pierobežā līdz nākamā gada 10.februārim.

Ņemot vērā pastiprinātu nelegālās imigrācijas spiedienu, Latvijas valdība Ludzas, Krāslavas, Augšdaugavas novados, kā arī Daugavpilī izsludinājusi ārkārtējo situāciju. Valdība to izsludināja pērn no 11.augusta, un līdz šim tā bija vairākkārt pagarināta.

Iekšlietu ministrijas skatījumā, būtisks vērā ņemams apstāklis ir, ka Krievijas sākto karu Ukrainā atbalsta arī Baltkrievija. Arī no Lietuvas un Polijas kompetentajām institūcijām joprojām tiek saņemta informācija par nelikumīgas valsts robežas šķērsošanu no Baltkrievijas teritorijas.

Tādējādi arī turpmāk ir nodrošināma Latvijas un Baltkrievijas robežas uzraudzība pastiprinātā režīmā. Tāpat būtiski vērā ņemams apstāklis ir tas, ka Polija ir pabeigusi pastāvīgā žoga būvniecību gar Polijas un Baltkrievijas robežu, savukārt uz Lietuvas-Baltkrievijas robežas jau noris pastāvīgā žoga būvniecība.

Līdz ar to pastāv iespēja, ka no Baltkrievijas puses var tikt izmantota situācija, ka gar Latvijas-Baltkrievijas robežu nav izbūvēts pastāvīgs žogs, tādējādi palielinot personu, kuras nelikumīgi šķērso robežu, skaitu.

Tāpat ir būtiski nodrošināt starpvalstu vienotu koordinētu rīcību attiecībā uz šādu nelikumīgu valsts robežas šķērsošanu, lai nodrošinātu līdzvērtīgu visa reģiona valstu robežu ar Baltkrieviju apsardzību.

Tāpat ziņots, ka ņemot vērā Krievijas pieņemto lēmumu par mobilizācijas izsludināšanu, kuras mērķis ir pastiprināt karadarbību Ukrainas teritorijā, un nepieciešamību novērst iespējamo apdraudējumu Latvijas iekšējai drošībai, nesen ārkārtējā situācija izsludināta līdz 27.decembrim robežšķērsošanas vietās un Alūksnes, Balvu un Ludzas novados.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Dienas otrajā pusē daudzviet gaidāms lietus

Trešdienas pēcpusdienā un vakarā, sākot no dienvidaustrumiem, daudzviet Latvijā līs, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība Valdība atbalsta Varakļānu un Madonas novadu apvienošanu

Ministru kabinetā otrdien apstiprināti Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas sagatavotie grozījumi Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likumā, kas paredz Varakļānu novadu apvienot ar Madonas novadu.

Sabiedrība Valdība plāno pirkt Air Baltic obligācijas

Šodien valdības sēdē "airBaltic" ziņoja par aktuālo statusu obligāciju pārfinansēšanas procesā, kurā "airBaltic" piedāvāja arī valdībai iespēju piedalīties vērtspapīru emisijā līdztekus ar starptautiskajiem privātajiem investoriem.

Sabiedrība Rinkēvičs divām notiesātām personām priekšlaicīgi dzēš sodāmību

Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs otrdien izskatīja deviņu notiesātu personu apžēlošanas lūgumus un divām personām nolēma priekšlaicīgi dzēst sodāmību.

Lasiet arī

Sports Akcijā aicinās iedzīvotājus lifta vietā izmantot kāpnes

Lai atgādinātu par fizisko aktivitāšu nozīmīgumu ikdienā, šodien norisinās akcija "Diena bez lifta 2024", aģentūru LETA informēja Latvijas Tautas sporta asociācija.

Sabiedrība Kultūras ministre pērn deklarējusi ap 66 000 eiro ienākumus

Kultūras ministre Agnese Logina (P) pērn deklarējusi ienākumus 66 180 eiro apmērā, kas ir par aptuveni 22 500 eiro vairāk nekā 2022.gadā, liecina Valsts ieņēmumu dienesta publiskotā amatpersonas deklarācija.

Sabiedrība Aizputē nojauks ugunsdzēsēju depo, iedzīvotāji raksta protesta vēstules

“Viss tieši tā, kā izskatījās padomju laikā; šajā ziņā – īstens vēstures objekts”.

Pasaule Vācijā universitātes bibliotēkā policija nošauj agresīvu vīrieti ar mačeti

Manheimas universitātes bibliotēkā otrdienas vakarā iekļuva agresīvs vīrietis ar mačeti, kuru sašāva policija un viņš no ievainojumiem vēlāk nomira slimnīcā.