• Laine,
  • Raimonds,
  • Vilnis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Reģionālo autobusu pasažierus aicina izmantot drošības jostas autobusos

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 20:32, 29.11.2022


Ņemot vērā pagājušajā nedēļā fiksēto lielo ceļu satiksmes negadījumu skaitu, kuros bija iesaistīti arī pasažieru pārvadātāji, Autotransporta direkcija aicina reģionālo autobusu pasažierus izmantot drošības jostas autobusos, kuri ar tām ir aprīkoti, aģentūru LETA informēja direkcijas pārstāvji.


Foto: LETA

Direkcijā norāda, ka drošības jostu lietošana autobusos samazina traumatisma smagumu un palielina iespēju pilnībā atveseļoties vai izdzīvot negadījumā, kā arī drošības jostu izmantošana var samazināt atsevišķu traumu risku vairākas reizes.

Autotransporta direkcijas valdes priekšsēdētājs Kristiāns Godiņš min, ka drošība ir viens no svarīgākajiem nosacījumiem jebkura veida pasažieru pārvadājumos.

"Mēs zinām, ka reģionālo autobusu vadītāji ir sava aroda profesionāļi un izdarīs visu iespējamo, lai droši nogādātu pasažierus līdz viņu vēlamajai pieturvietai. Taču pa ceļiem bez autobusiem pārvietojas arī citi satiksmes dalībnieki, turklāt ārā ir ziema un ceļi nereti kļūst slikti pārredzami un slideni," pauž Godiņš, aicinot pasažierus būt apzinīgiem un izmantot drošības jostas autobusos.

Jau vēstīts, ka ceļu satiksmes negadījumā Tallinas šosejas 101.kilometrā, Ainažos sestdien, 26.novembrī, cieta 26 cilvēki, tostarp trīs smagi, kā arī viens gāja bojā. Avārijā cieta Igaunijas transporta kompānijas "MK autobuss" autobuss. Autobusā, pēc kompānijas pārstāvju vēstītā, kopumā bija 48 cilvēki - 46 pasažieri un divi autobusa vadītāji. Autobuss bija ceļā no Igaunijas uz Poliju un tajā bija Ukrainas karavīri.

Savukārt šosejas 80.kilometrā sestdien notika kravas automašīnas un vieglās automašīnas sadursme. Netālu no attiecīgā ceļu satiksmes negadījuma, pēc Valsts policijas vēstītā, pasažieru autobuss nobrauca no ceļa braucamās daļas. Šajā negadījumā cieta viena persona.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Būvdarbu dēļ ceļam no Ventspils līdz Liepenei jāplāno stunda

Būvdarbu dēļ ceļam no Ventspils līdz Liepenei jāplāno stunda, aģentūru LETA informēja VSIA "Latvijas Valsts ceļi".

Sabiedrība Pirmdien gaiss iesils līdz +22 grādiem

Latvijā pirmdien gaiss iesils līdz +22 grādiem, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

Sabiedrība Pretplūdu pasākumiem 11 pašvaldībām būs pieejams aptuveni 41 miljons eiro

Valdība otrdien, 30.aprīlī, plāno skatīt jautājumu par pretplūdu pasākumu otrās atlases kārtas noteikumiem, kas paredz 11 pašvaldībām piešķirt 40 986 358 eiro.

Sabiedrība Rīgā plāno izstrādāt apkaimju centru konceptplānu

Rīgā par nepilniem 200 000 eiro plānots izstrādāt apkaimju centru konceptplānu, liecina nākamās nedēļas Pilsētas attīstības komitejas sēdē deputātiem iesniegtā informācija.

Lasiet arī

Kriminālziņas CERT aicina iedzīvotājus būt uzmanīgiem pret krāpnieciskām e-vēstulēm (+VIDEO)

Neapšaubāmi datu un kontu aizsardzībai drošu un unikālu paroļu izmantošana ir svarīga, taču nereti ar to ir par maz.

Pasaule Sprūds Minhenes drošības konferencē mudina Rietumus vairāk investēt aizsardzībā

Rietumiem daudz vairāk resursu ir jāinvestē aizsardzībā, lai spētu atbalstīt gan Ukrainu, gan stiprinātu NATO kolektīvo aizsardzību, uzsvēris Latvijas aizsardzības ministrs Andris Sprūds (P), piedaloties Minhenes drošības konferencē un tiekoties ar sabiedroto valstu amatpersonām.

Sabiedrība Rinkēvičs: ir jāgatavojas visiem scenārijiem

Pārdomāti, racionāli un bez nolemtības sajūtas ir jāgatavojas visiem scenārijiem, sociālajā medijā "Facebook" uzsver Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs, komentējot izskanējušās runas par iespējamu Krievijas uzbrukumu kādai NATO dalībvalstij nākamo trīs līdz desmit gadu laikā.

Sabiedrība Pastiprina sodus par noziegumiem pret valsts drošību

Saeima ceturtdien galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus Krimināllikumā, ar kuriem tiks pastiprināta kriminālatbildība par noziegumiem pret valsts drošību, par atsevišķiem nodarījumiem pat paredzot iespēju piemērot mūža ieslodzījumu.