• Ginta,
  • Gunda,
  • Gunta
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Pagājušā nakts Cēsu novadā beigusies traģiski! Ugunsgrēkā sadedzis cilvēks

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 13:01, 29.11.2022


Šonakt īsi pēc pusnakts ugunsgrēkā Cēsu novada Amatas pagastā gājis bojā cilvēks, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).



Šonakt VUGD saņēma izsaukumu uz Amatas pagastu, kur dega divstāvu dzīvojamā māja 300 kvadrātmetru (m2) platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas bija evakuējies viens cilvēks, kurš ugunsgrēkā bija cietis. Notikuma vietā ugunsdzēsēji konstatēja, ka deg ēkas abi stāvi un ēkai ir iebrucis jumts. Ugunsgrēka dzēšanas laikā, pārmeklējot ēku, tika atrasts bojāgājis cilvēks.

Pirmdien ap plkst.14 saņemts izsaukums uz Viļņas ielu Rīgā, kur ugunsgrēks bija izcēlies divstāvu dzīvojamā mājā. Notikuma vietā tika konstatēts, ka pirmā stāva dzīvoklī dega istaba 15 m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas bija evakuējies viens cilvēks, kurš bija cietis.

VUGD saņēma izsaukumu arī uz Liepājas ielu Daugavpilī, kur no pagraba nāca dūmu smaka. Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējās trīs cilvēki, bet vēl četrus evakuēja ugunsdzēsēji. Ēkas pagrabā blakus apkures katram dega granulas.

Savukārt ap plkst.13 ugunsdzēsēji devās palīdzēt no ūdenstilpes izcelt ledū ielūzušu stirnu. Negadījums bija noticis Tukuma novada Jaunsātu pagastā. Dzīvnieks bija ielūzis dīķa ledū apmēram 100 metru attālumā no krasta. Glābēji ar glābšanas dēli nokļuva līdz stirnai un nogādāja to krastā.

VUGD atgādina, ka ledus kārta uz ūdenstilpes tikai veidojas un ledus ir ļoti trausls, nespējot izturēt ne dzīvnieka, ne cilvēka svaru. Atrašanās uz ledus šobrīd ir ļoti bīstama un var beigties ar traģiskām sekām.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, sodrēji ēkas dūmvadā, dūmvada siltinājums, garāža un ekskavators.

Kopumā aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 36 izsaukumus: astoņus - uz ugunsgrēku dzēšanu, 19 - uz glābšanas darbiem, bet deviņi izsaukumi bija maldinājumi.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Plānota Siliņas un Kariņa tikšanās par lidojumu skandālu

Šodien plānota Ministru prezidentes Evikas Siliņas (JV) tikšanās ar bijušo premjeru, pašreizējo ārlietu ministru Krišjāni Kariņu (JV) par situāciju saistībā ar privāto avioreisu skandālu.

Sabiedrība Tas jūs pārsteigs: ko var redzēt daudzfunkcionālajā centrā Smiltenē (+VIDEO)

"Šis ir pagrieziena punkts mūsu sabiedrības viedokļa izmaiņā".

Sabiedrība Aicina ieplānot papildu laiku ceļā, braucot uz Kurzemes pusi

Dodoties uz Kurzemes pusi, autovadītājiem jārēķinās, ka tur vairākos ceļu posmos jau ir sākušies būvdarbi un ieviesti satiksmes ierobežojumi, tāpēc vajadzētu ieplānot papildu laiku ceļā, informē VSIA "Latvijas valsts ceļi" (LVC).

Sabiedrība Gaidāma siltākā diena kopš rudens, pūtīs brāzmains vējš

Ceturtdien gaisa temperatūra Latvijā paaugstināsies līdz +13..+17 grādiem, un tik silts laiks šogad būs pirmoreiz, prognozē sinoptiķi.

Lasiet arī

Sabiedrība Politologs: Kariņa lidojumu skandālā reālākais iznākums būtu viņa demisija

Bijušā Ministru prezidenta, pašreizējā ārlietu ministra Krišjāņa Kariņa (JV) avioreisu skandālā reālākais iznākums būtu viņa demisija, taču tam vajadzēja notikt jau laicīgi, un tādā gadījumā "Jaunā vienotība" (JV) tagad būtu daudz labākā pozīcijā, intervijā Latvijas Radio sacīja politologs un sabiedrisko attiecību speciālists Filips Rajevskis.

Sabiedrība Makrons vēlas jaunu un atbildīgāku ES un «Mercosur» tirdzniecības vienošanos

Francijas prezidents Emanuels Makrons trešdien vizītē Brazīlijā noraidījis plānoto brīvās tirdzniecības nolīgumu starp Eiropas Savienību (ES) un Dienvidamerikas ekonomisko aliansi "Mercosur" tā pašreizējā formā.

Sabiedrība Līdz ar vasarīgu siltumu Lieldienās iespējams pērkona negaiss

Atbilstoši pašreizējām prognozēm gan Pirmajās, gan Otrajās Lieldienās gaisa temperatūra Latvijā sasniegs +20 grādus un vietām dārdēs pērkons.

Sabiedrība Plānota Siliņas un Kariņa tikšanās par lidojumu skandālu

Šodien plānota Ministru prezidentes Evikas Siliņas (JV) tikšanās ar bijušo premjeru, pašreizējo ārlietu ministru Krišjāni Kariņu (JV) par situāciju saistībā ar privāto avioreisu skandālu.