• Georgs,
  • Jurģis,
  • Juris
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Latvijas uzņēmums ražos kokvedējus

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 18:35, 29.11.2022


Banka "Citadele" piešķīrusi 400 000 eiro aizdevumu industriālās tehnikas rezerves daļu tirgotājiem un servisa pakalpojumu nodrošinātājiem SIA "Unitruck" jaunu kokvedēju tehnikas ražošanai, informēja bankas pārstāvji.


Foto: LETA

Bankas aizdevums tiks izmantots, lai saražotu vairāk nekā 20 kokvedēju vienību, ko "Unitruck" nodos mežu apsaimniekošanas un kokrūpniecības uzņēmuma "Pata" rīcībā.

Kokvedēji tiks aprīkoti ar kokvedēju virsbūvēm "Skudra", Austrijā ražotiem manipulatoriem "Penz" un piekabēm no "Schwarzmuller", kas Latvijas tirgū līdz šim izmantotas retos gadījumos. Kokvedēju ražošanas procesu plānots sākt decembra beigās, un paredzēts, ka darba process varētu aizņemt trīs mēnešus, informē "Unitruck" vadītājs Mārcis Dambis.

Sadarbojoties ar Itālijas malkas ražošanas līniju un šķeldotāju ražotāju "Pezzolato", "Unitruck" ir izvērsis malkas ražošanas līniju un šķeldotāju tirdzniecību Latvijā, norāda Dambis piebilstot, ka pašreizējā situācija enerģētikas tirgū ir tāda, ka koksne un tās produkti ir jo sevišķi aktuāli, tāpēc uzņēmums saskata potenciālu un prognozē, ka malkas, šķeldas un granulu tirdzniecība būtiski augs.

"Unitruck" remontē kravas automašīnas, piekabes, meža tehnikas vienības, kā arī ir oficiālais "MAN" serviss Vidzemē un "Schwarzmuller", "Pezzolato", "Penz cranes" oficiālais pārstāvis Latvijā. "Unitruck" meitasuzņēmums "Defence Partnership Latvia" kopā ar sadarbības partneriem no Somijas nodarbojas ar bruņutransportieru "Patria" ražošanu un piegādāšanu Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem.

"Unitruck" 2021.gadā strādāja ar 3,467 miljonu eiro apgrozījumu un guva 4918 eiro peļņu, liecina "Firmas.lv" informācija. Uzņēmums reģistrēts 2004.gadā, un tā pamatkapitāls ir 2840 eiro. Uzņēmuma īpašnieks ir Normunds Driļevskis.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība VVD aicina ievērot prasības, ar droniem fiksējot vides pārkāpumus

Ņemot vērā straujo tehnoloģiju attīstību, pašlaik sabiedrībai ir ļoti plašas iespējas iegādāties dažādu veidu bezpilotu gaisa kuģus jeb dronus.

Sabiedrība Pakāpeniski atteiksies no krievu valodas kā otrās svešvalodas apguves

Krievu valodu, pēc Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) rīcībā esošiem datiem, kā otro svešvalodu apgūst gandrīz pusē Latvijas skolu. Daļā izglītības iestāžu netiek piedāvāta alternatīva krievu valodas apguvei.

Sabiedrība Rīdziniekus aicina sakārtot ēku pagrabus patvertņu veidošanai

Lielās talkas laikā, 27.aprīlī, sakopjot un pielāgojot civilās aizsardzības prasībām vairāku pašvaldību ēku pagrabus, Rīgas dome aicina iedzīvotājus sakārtot arī savus ēku pagrabus droša patvēruma veidošanai.

Sabiedrība Aprīļa vidus daudzviet Latvijā bijis mitrāks par normu

Vidējā gaisa temperatūra aprīļa otrajā dekādē Latvijā bija tuvu normai, savukārt nokrišņu daudzums sasniedza 163% no daudzu gadu vidējā rādītāja, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra apkopotā informācija.

Lasiet arī

Ekonomika Ventspilī izbūvēs zaļā ūdeņraža rūpnīcu

Ventspils brīvostas pārvalde parakstījusi līgumu ar SIA "PurpleGreen Energy C", lai sāktu izpētes darbus zaļā ūdeņraža rūpnīcas būvniecībai Ventspilī.

Ekonomika Liepāja saņēma jaunu ražotni, jau pieteikušies ap 100 darba pretendentu (+VIDEO)

"Tas ir nozīmīgs solis ceļā uz 100% Eiropas piegādes ķēdi", - pauž zviedru saimnieki.

Ekonomika Latvijā astoņos mēnešos saražots par 17,6% mazāk alkoholisko dzērienu

Astoņos mēnešos Latvijā saražoti 34,013 miljoni litru alkoholisko dzērienu, neskaitot alu, un, salīdzinot ar 2022.gada astoņiem mēnešiem, šogad astoņos mēnešos saražots par 17,6% mazāk alkoholisko dzērienu, liecina Valsts ieņēmumu dienesta (VID) apkopotie akcīzes preču aprites rādītāji.

Ekonomika Zvejas produktu uzglabāšanai pieejams atbalsts

Ražotāju organizācijām zvejas produktu uzglabāšanai pieejams atbalsts 219 752 eiro apmērā, liecina Lauku atbalsta dienesta (LAD) publicētais paziņojums oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".