• Ginters,
  • Guntra,
  • Marianna
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


CleanR līdz gada beigām grib uzstādīt vēl 100 konteineru tekstila šķirošanai

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 14:00, 29.11.2022


Atkritumu apsaimniekošanas kompānija SIA "CleanR" līdz gada beigām Rīgā, Pierīgā un citās pašvaldībās plāno uzstādīt vēl kopumā 100 konteineru tekstila šķirošanai, informēja "CleanR" sabiedrisko attiecību vadītāja Zane Auziņa.


Ilustratīvs foto.

Viņa skaidro, ka šādi konteineri pirmo reizi tiks novietoti arī daudzdzīvokļu namu pagalmos.

Pirmie konteineri tiks uzstādīti Rīgā, taču patlaban kompānijā norit sarunas arī ar citām pašvaldībām, piemēram, Jūrmalu, Ķekavu, Siguldas novadu, Ādažu novadu, Jelgavas novadu un citiem.

Auziņa min, ka viens no būtiskākajiem faktoriem, izvēloties vietas tekstila konteineru uzstādīšanai, ir iedzīvotāju skaits - aprēķini liecina, ka vienu šādu konteineru ir efektīvi uzstādīt uz 1000-2000 cilvēku. Tādēļ, izvērtējot vietas, kur uzstādīt konteinerus, "CleanR" kopā ar māju apsaimniekotājiem un pašvaldībām fokusējas uz lieliem, vairāku māju pagalmiem ar nozīmīgu iedzīvotāju skaitu.

Jau vēstīts, ka 2021.gadā "Clean R" strādāja ar 41,001 miljona eiro apgrozījumu, kas ir 2020.gada līmenī, savukārt kompānijas peļņa samazinājās par 25% un bija 3,307 miljoni eiro. Kompānija "Clean R" reģistrēta 2004.gadā, un tās pamatkapitāls ir 1,2 miljoni eiro. Kompānijas vienīgais īpašnieks ir AS "TAK investīcijas", bet patiesais labuma guvējs - Guntars Kokorevičs.

"CleanR grupā" ietilpst 20 uzņēmumu, tostarp sadzīves atkritumu apsaimniekošanas uzņēmums "CleanR", industriālo atkritumu apsaimniekošanas uzņēmums SIA "CleanR Verso" telpu uzkopšanas uzņēmums SIA "Vizii" un pilsētvides apsaimniekošanas uzņēmums SIA "Vizii Urban". Grupas apgrozījums 2021.gadā bija 53,779 miljoni eiro, kas ir par 3,2% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt peļņa pieauga par 4,2% - līdz 5,95 miljoniem eiro.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Atvieglo algoritmus iznīcinātāju pacelšanai

Pēc 7.septembrī notikušā drona incidenta atviegloti algoritmi iznīcinātāju pacelšanai pretgaisa aizsardzības funkciju veikšanai, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" atklāja Nacionālo bruņoto spēku komandieris Leonīds Kalniņš.

Sabiedrība Svētdienas saullēktā valsts ziemeļaustrumos iespējama pirmā salna

Agrā svētdienas rītā vietām Vidzemē un Latgales ziemeļu daļā iespējama pirmā salna šoruden, liecina jaunākās laika prognozes.

Sabiedrība Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus

Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus, intervijā aģentūrai LETA teica viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).

Sabiedrība Valsts kontrole: Zemkopības ministrija neekonomiski izlietojusi 3,1 miljonu eiro

Zemkopības ministrija (ZM), veicot 3,1 miljona eiro ieguldījumu sava elektroautomobiļu uzlādes staciju tīkla izveidē, nav rīkojusies jēgpilni un atbilstoši saviem attīstības plāniem, secināts Valsts kontroles (VK) revīzijā.

Lasiet arī

Veselība Abu Meri vēlas pamata vakcīnas noteikt par obligātām

Latvijā būtu nepieciešams stingrāk ierobežot par vakcināciju izplatīto dezinformāciju, šodien preses konferencē pēc Imunizācijas valsts padomes sēdes pauda veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV).

Ekonomika LVM ražošanas kompleksu eksperti atzinīgi novērtēja (+VIDEO)

No koka būvētās ēkas gadu desmitiem sevī droši noglabā klimatam nevēlamo CO2.

Sabiedrība Piektdien Latvijā gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +18..+23 grādiem

Piektdien naktī un no rīta daudzviet Latvijā veidosies migla un apmāksies debesis, prognozē sinoptiķi.

Ekonomika RB Rail: Rail Baltica pamattrases izbūvi varētu sākt līdz šī gada beigām

Latvijā turpinās sagatavošanās darbi, lai līdz šī gada beigām sāktu dzelzceļa projekta "Rail Baltica" pamattrases izbūvi dienvidu posmā, informē AS "RB Rail" pārstāvji.