• Gints,
  • Uvis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Notiks diskusija "Vai ekonomiskā krīze atceļ zaļo kursu?"

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 16:38, 27.11.2022


Otrdien, 29.novembrī, plkst.15.30 Eiropas Savienības mājā Rīgā, Aspazijas bulvārī 28, notiks diskusija "Vai ekonomiskā krīze atceļ zaļo kursu?", aģentūru LETA informēja organizatori.


Foto: LETA

Klimata pakta vēstniece Latvijā un Baltijas Vides foruma vides eksperte Līga Stokmane-Blaua skaidro, ka pašlaik, kad inflācija un energoresursu cenu kāpums ir ikdienišķa parādība un sprādzieni skan ne vien Ukrainā, bet arī Somu līcī pie "Nord Stream" gāzesvadiem, Eiropas dalībvalstis izrāda arvien lielāku interesi par ogļu izmantošanu elektroenerģijas ražošanā. Latvijā ir atļauts cirst jaunākus kokus ar mazāku caurmēru un rosināts kūdru izmantot kā kurināmo, tādēļ aizvien svarīgāks kļūst jautājums - kā lai notur Eiropas zaļo kursu politiskajā dienaskārtībā.

Vides organizācijas atkārtoti uzstāj uz nepieciešamību jaunajā valdībā īstenot koordinētu klimata, vides un dabas aizsardzības politiku, lai klimatu ietekmējoši lēmumi tiktu pieņemti ar skatu uz ilgtspējīgu attīstību, ne tikai, lai pārdzīvotu tuvojošos ziemu.

Šī ir ceturtā diskusija, ko organizē iniciatīvā "Eiropas Klimata pakts", kas ir Eiropas Savienības (ES) mēroga iniciatīva, kas aicina cilvēkus, kopienas un organizācijas piedalīties dažādos ar klimatu saistītos pasākumos un veidot zaļāku Eiropu.

Dažādu saistīto nozaru eksperti pārrunās aktualitātes, kas skar pilnvērtīga zaļā kursa īstenošanu Latvijā. Tiks pievērsta uzmanība tādiem tematiem kā jaunās valdības primārie uzdevumi vides un dabas aizsardzības jomā, labas pārvaldības principi ilgtspējas mērķu sasniegšanā un atjaunīgo resursu izmantošana enerģētikā.

Diskusijā piedalīsies Latvijas Bankas padomes padomnieks, ilgtspējības virziena vadītājs Edvards Kušners, Rīgas domes deputāte, Mājokļu un vides komitejas priekšsēdētāja Selīna Vancāne (PP), Latvijas Televīzijas žurnāliste, klimata aktīviste Eva Johansone, "Schwenk Latvija" valdes locekle, Vides un juridiskā direktore Evita Goša. Diskusiju vadīs Stokmane-Blaua.

Klimata pakta vēstnieku brīvprātīgajā kustībā darbojas dažādu nozaru pārstāvji, kuri gan savā profesionālajā darbībā, gan ārpus tās iedrošina, informē un veicina klimatam draudzīgas, ilgtspējīgas aktivitātes.

Kustībai var pievienoties, sazinoties ar Klimata pakta koordinatoriem Latvijā SIA "Vides eksperti", rakstot uz e-pastu "lv@euclimatepact.eu".

Sekot līdzi diskusijai tiešsaistē varēs arī "LSM.lv" un Eiropas Komisijas pārstāvniecības "Facebook" lapā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Atbalsta grozījumus par valsts valodas zināšanu arī citiem Krievijas pilsoņiem

Saeima šodien konceptuāli atbalstīja grozījumus Imigrācijas likumā, ar kuriem valsts valodas zināšanu prasību plānots piemērot vēl papildu dažiem tūkstošiem Krievijas pilsoņu.

Sabiedrība Maznodrošinātas mājsaimniecības azbestu saturošu šīferi var nodot bez maksas

Vides aizsardzības un reģionālā attīstības ministrijas (VARAM) kampaņas "Ļauj vecajam azbesta jumtam aizbraukt!" laikā trūcīgas un maznodrošinātas mājsaimniecības var nodot azbestu saturošu šīferi bez maksas, informē VARAM Sabiedrisko attiecību nodaļa.

Sabiedrība Nosaukta summa, kāda nepieciešama patvertņu izveidošanai

Latvijā patvertņu un vietu, kur patverties, atjaunošanai vai izveidošanai indikatīvi būtu nepieciešami kā minimums 98 679 900 eiro, liecina Iekšlietu ministrijas (IeM) ziņojuma projekts valdībai.

Sabiedrība Vecpils iedzīvotāji Kurzemē atceras kolhoza laikus (+VIDEO)

Pēteris Lācis izveidoja "Ziedu" par vadošo saimniecību.

Lasiet arī

Ekonomika Latvijas enerģētika ir ūdeņraža izvēles priekšā: eksperta atzinums (+VIDEO)

Valstī ir vairāki uzņēmumi, kas patērē enerģiju lielos apjomos, pastāv zināmi priekšnosacījumi "zaļai" ražošanai un patēriņam.

Ekonomika Šodien Saldū mācīs, kā no pārtikas atkritumiem izgatavot biogāzi (+VIDEO)

Kustības ietvaros plānotas arī citas aktivitātes ar mērķi piesaistīt sabiedrības uzmanību bio atkritumu šķirošanai un tās ieguvumiem, iemācītu šķirošanas principus.

Sabiedrība Carnikavā atklās astoņus miljonus vērto saules elektrostaciju

Nākamajā trešdienā, 1.novembrī, plkst.10 Carnikavā atklās aptuveni astoņus miljonus vērto saules elektrostaciju "Carnikavas SES".

Ekonomika Mājsaimniecībām ar zemu ienākumu līmeni kompensēs energoresursu izmaksas

Saeima šodien nodeva izskatīšanai komisijās Klimata un enerģētikas ministrijas (KEM) izstrādāto likumprojektu "Energoapgādes izmaksu atbalsta likums", kas paredz atbalstu energoresursu izmaksu kompensēšanu mājsaimniecībām ar zemu un vidēji zemu ienākumu līmeni situācijās, kad energoresursu cenas ir ārkārtēji augstas.