Saeimas Nacionālās drošības komisiju vadīs Mūrniece

Sabiedrība
LETA 13:47, 24.11.2022 0

Deputāti ceturtdien lēma, ka Saeimas Nacionālās drošības komisiju vadīs politiskā spēka Nacionālā apvienība (NA) politiķe un bijusī parlamenta priekšsēdētāja Ināra Mūrniece.

 

Komisijas sēdē partijas "Latvija pirmajā vietā" (LPV) deputāts Vilis Krištopans izvirzīja arī politiķa Māra Kučinska (AS) un savu kandidatūru amatam, taču Kučinskis atteicās no iespējas vadīt komisiju. Tādēļ parlamentārieši balsoja par vienu no diviem kandidātiem - Mūrnieci vai Krištopanu - ar vēlēšanu zīmēm. Mūrnieces kandidatūru atbalstīja četri deputāti, bet Krištopana - divi.

Mūrniece aicināja komisijas deputātus par komisijas priekšsēdētāja biedru izvēlēties Kučinski. Vairums parlamentāriešu to atbalstīja.

Savukārt komisijas sekretāra amatam Mūrniece piedāvāja deputāta Ainara Latkovska (JV) kandidatūru, un arī šo priekšlikumu pārējie locekļi atbalstīja.

Jaunievēlētā Nacionālās drošības komisijas vadītāja informēja parlamentāriešus, ka komisijas sēdes tiks sasauktas trešdienās, plkst.12, taču izņēmuma kārtā tās var notikt arī citā laikā, un ka darbs norisināsies klātienē. Lai strādātu komisijā, deputātiem būs jāiegūst piekļuve valsts noslēpumam, norādīja politiķe.

Kā ziņots, Nacionālās drošības komisijas darbā piedalīsies Uldis Augulis (ZZS), Kaspars Briškens (P), Igors Judins ("Stabilitātei"), Vilis Krištopans (LPV), Māris Kučinskis (AS), Ainārs Latkovskis (JV), Ināra Mūrniece (NA).

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Pirmssvētku piektdiena Latvijā būs silta

Pirmssvētku piektdiena Latvijā būs silta, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozes.

Sabiedrība Skandāls Saeimā: deputāti sastrīdas, apspriežot padomju laika deportācijas

Saeimas sēdē atsevišķi deputāti šodien izpelnījās aizrādījumus par neatbilstošu izteikšanos saistībā ar padomju okupācijas laikā Latvijā veiktajām iedzīvotāju deportācijām jeb izsūtīšanām.

Sabiedrība Latvijā kļūs vēsākas, jaunnedēļ iespējamas salnas

Nedēļas nogalē naktis kļūs vēsākas, gaisam nākamās nedēļas tumšajā laikā atdziestot līdz pat nullei grādu, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozes.

Sabiedrība  Vārda brīvības ierobežojumi rada nelaimīgas sabiedrības

Svinot pasaules preses brīvības dienu, ko ik gadu atzīmē 3.maijā, eksperti aicina būt modriem un atcerēties, ka preses brīvībai ir būtiska loma iekļaujošas sabiedrības veidošanā un demokārtijas stiprināšanā.

Lasiet arī

Ekonomika Saeima piekrīt «airBaltic» obligāciju iegādei

Saeima šodien nolēma piekrist valsts dalībai Latvijas nacionālās aviokompānijas "airBaltic" obligāciju iegādē.

Sabiedrība Saeima piektdien lems par Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā

Saeimas Prezidijs ir sasaucis parlamenta ārkārtas sēdi piektdien, 19.aprīlī, plkst.9, lai lemtu par diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā.

Sabiedrība Saeima turpinās darbu pie aizlieguma lietot pesticīdus dzīvojamo māju tuvumā

Saeimas Vides, klimata un enerģētikas apakškomisija otrdien, 9.aprīlī, turpinās strādāt pie aizlieguma noteikšanas lietot pesticīdus dzīvojamo māju tuvumā.

Ekonomika Deputātu ieskatā latvieši jāsargā no diskriminācijas darba tirgū

Atsevišķu deputātu ieskatā tiesībsargs nepietiekami rīkojas latviešu aizsargāšanai no lingvistiskās diskriminācijas darba tirgū, šāds redzējums šodien izskanēja debatēs parlamentā par tiesībsarga Jura Jansona ziņojumu par 2023.gadu.