• Agija,
  • Aldonis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Mūrniece: jaunajā Saeimā ir jūtami mazāk populisma

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 12:41, 07.11.2022


Jaunievēlētajiem parlamenta deputātiem ir ļoti liela vēlme kaut ko mainīt, tāpat kā tas bija iepriekšējā Saeimas sasaukuma sākumā, tikai šoreiz parlamentā ir jūtami mazāk populisma, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" sacīja bijusī ilggadējā parlamenta priekšsēdētāja, deputāte Ināra Mūrniece (NA).


Foto: LETA

Viņa pauda cerību, ka jaunais Saeimas sastāvs pierādīs sevi ar lielāku pragmatismu, neatlaidīgu darbu, daudz idejām un spēju pastāvēt par šīm idejām, virzīt tās uz priekšu.

Runājot par uzticēšanos parlamentam, Mūrniece atzina, ka parasti tā ir augstāka uzreiz pēc vēlēšanām, kad tautas dotais mandāts ir svaigi atjaunots.

Ilgtermiņā sarūkošo Latvijas sabiedrības uzticēšanos Saeimai politiķe izskaidroja ar sarežģītajiem lēmumiem, kas parlamentam bija jāpieņem, sākot no 2008.gada ekonomiskās krīzes, beidzot ar Covid-19 pandēmiju un lēmumiem pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā. Sabiedrības ekspektācijas par Saeimas darbu nekad neesot tikušas pilnībā apmierinātas.

Mūrniece piebilda, ka iepriekšējā Saeimas sastāva laikā tika piedzīvots ļoti augsts populisma vilnis, un, domājams, "arī tas ietekmēja cilvēku uzticību vai neuzticību parlamentam".

Kā ziņots, Saeima šomēnes svin savu simtgadi. Šai jubilejai par godu šodien parlaments sanāks uz svinīgo sēdi, kurā uzrunu teiks 14.Saeimas priekšsēdētājs Edvards Smiltēns (AS), aģentūru LETA informēja Saeimas Preses dienestā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Par vectēva noslepkavošanu mazdēlam piespriež 18 gadu cietumsodu

Vidzemes rajona tiesa jaunam vīrietim par vectēva noslepkavošanu piespriedusi 18 gadu cietumsodu.

Sabiedrība LVM: pēdējo piecu gadu laikā pieauguši mežos atstāto atkritumu apjomi

Pēdējo piecu gadu laikā pieauguši mežos atstāto atkritumu apjomi, lielākos apjomus sasniedzot pavasara un rudens mēnešos, liecina LVM publiskotā informācija.

Sabiedrība Siliņa: Kariņš rīkojies kā kārtīgs Rietumu politiķis

Atkāpjoties no ārlietu ministra amata, Krišjānis Kariņš (JV) rīkojies kā kārtīgs Rietumu politiķis, ceturtdien pēc sarunas ar politiķi paziņoja Ministru prezidente Evika Siliņa (JV).

Sabiedrība Taksometru vaučeru tirdzniecību Rīgas lidostā varētu sākt aprīlī

Taksometru vaučeru tirdzniecību VAS "Starptautiskā lidosta "Rīga"" varētu sākt aprīlī, ceturtdien preses konferencē medijiem sacīja Rīgas lidostas valdes priekšsēdētāja Laila Odiņa.

Lasiet arī

Pasaule Saeimā dibināta deputātu grupa sadarbībai ar Āfrikas reģiona parlamentiem

Saeimā dibināta deputātu grupa sadarbības veicināšanai ar Āfrikas reģiona parlamentiem, un par tās vadītāju ievēlēta deputāte Ingrīda Circene (JV).

Sabiedrība KNAB atsevišķu Saeimas deputātu braucienā uz Ķīnu pārkāpumus nesaskata

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) nav konstatējis pārkāpumus pārbaudē par atsevišķu Saeimas deputātu braucienu uz Ķīnu.

Sabiedrība Saeima apstiprinājusi “zaļo koridoru” inovācijām

Likumā tiek noteikts, ka prioritāros projektus izvērtē prioritārā kārtībā un termiņā.

Sabiedrība «Vai drīkst Daugavpili saukt par Daugavpils tautas republiku?» (+VIDEO)

Mediju projektu finansēšanu no Sabiedrības integrācijas fonda līdzekļiem kritizējuši Saeimas deputāti.