• Ginters,
  • Guntra,
  • Marianna
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Sākas Ziemassvētku vēstuļu akcija - Citāda dāvana

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
VS.LV 23:28, 21.11.2022


Šodien sākas ikgadējā Ziemassvētku labdarības akcija "Citāda dāvana", kuras laikā ikviens var pasūtīt saviem bērniem vai citiem tuvajiem cilvēkiem sirsnīgu, personisku vēstuli no Ziemassvētku vecīša apmaiņā pret ziedojumu "Centrs Dardedze" darbam bērnu aizsardzībā no vardarbības, informēja "Centrs Dardedze" pārstāve Anda Avena.


Ilustratīvs foto.

Organizācijas "Centrs Dardedze" valdes locekle Agnese Sladzevska uzsver, ka šis gads sajūtu ziņā vairumam no bijis pavisam citāds - karš Ukrainā ir licis daudz vairāk aizdomāties par drošības jautājumiem un ar citām acīm paraudzīties uz lietām, ko līdz šim uzskatījām par pašsaprotamām - tai skaitā laiku, kas pavadīts kopā ar saviem bērniem un citiem tuvajiem cilvēkiem. Akcija svētku burzmā rada mazu brīnumu gan lieliem, gan maziem un palīdz pateikt vārdus, kuriem citādi var neatrasties laika.

Ziemassvētku vecīša vēstuli iespējams pasūtīt "Centrs Dardedze" mājaslapā. Vēstuļu pieteikumi tiek pieņemti līdz 11.decembrim, lai īpašā vēstule adresātu pa pastu varētu sasniegt pirms Ziemassvētkiem.

Vēstules saturu iespējams pielāgot saņēmējam, norādot, vai tā tiks sūtīta bērnam, pusaudzim, vairākiem bērniem vienā ģimenē vai pieaugušajam. Tāpat šogad iespējams izvēlēties vienu no astoņiem vēstuļu noformējumiem - oriģinālus vēstuļpapīru noformējumus Ziemassvētku akcijai sagatavojuši mākslinieki Māra Viška, Ilze Medne, Reinis Pētersons un Alise Mediņa.

Akcija "Citāda dāvana" notiek jau astoto gadu, un Ziemassvētku vecīša vēstules akcijas dalībnieki sūta ne tikai saviem vai radu bērniem, kuri tās ļoti gaida, bet arī pieaugušajiem - draugiem un kolēģiem, vīriem un sievām, kā arī vecmāmiņām un vectētiņiem, nereti aizkustinot tuviniekus līdz sirds dziļumiem.

Centrs drošai bērnībai "Dardedze" ir nevalstiska organizācija, kas jau 20 gadus izglīto bērnus, vecākus un speciālistus, sniedz psiholoģisku atbalstu un aktīvi darbojas interešu aizstāvībā ar mērķi novērst jebkāda veida vardarbību pret bērniem.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Atvieglo algoritmus iznīcinātāju pacelšanai

Pēc 7.septembrī notikušā drona incidenta atviegloti algoritmi iznīcinātāju pacelšanai pretgaisa aizsardzības funkciju veikšanai, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" atklāja Nacionālo bruņoto spēku komandieris Leonīds Kalniņš.

Sabiedrība Svētdienas saullēktā valsts ziemeļaustrumos iespējama pirmā salna

Agrā svētdienas rītā vietām Vidzemē un Latgales ziemeļu daļā iespējama pirmā salna šoruden, liecina jaunākās laika prognozes.

Sabiedrība Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus

Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus, intervijā aģentūrai LETA teica viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).

Sabiedrība Valsts kontrole: Zemkopības ministrija neekonomiski izlietojusi 3,1 miljonu eiro

Zemkopības ministrija (ZM), veicot 3,1 miljona eiro ieguldījumu sava elektroautomobiļu uzlādes staciju tīkla izveidē, nav rīkojusies jēgpilni un atbilstoši saviem attīstības plāniem, secināts Valsts kontroles (VK) revīzijā.

Lasiet arī

Veselība Abu Meri vēlas pamata vakcīnas noteikt par obligātām

Latvijā būtu nepieciešams stingrāk ierobežot par vakcināciju izplatīto dezinformāciju, šodien preses konferencē pēc Imunizācijas valsts padomes sēdes pauda veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV).

Ekonomika LVM ražošanas kompleksu eksperti atzinīgi novērtēja (+VIDEO)

No koka būvētās ēkas gadu desmitiem sevī droši noglabā klimatam nevēlamo CO2.

Sabiedrība Piektdien Latvijā gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +18..+23 grādiem

Piektdien naktī un no rīta daudzviet Latvijā veidosies migla un apmāksies debesis, prognozē sinoptiķi.

Ekonomika RB Rail: Rail Baltica pamattrases izbūvi varētu sākt līdz šī gada beigām

Latvijā turpinās sagatavošanās darbi, lai līdz šī gada beigām sāktu dzelzceļa projekta "Rail Baltica" pamattrases izbūvi dienvidu posmā, informē AS "RB Rail" pārstāvji.