• Bārbala,
  • Līksma
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Nākamnedēļ notiks ikgadējā konference "Latvija - valsts bez atkritumiem"

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 14:39, 20.11.2022


Nākamnedēļ notiks ikgadējā konference "Latvija - valsts bez atkritumiem", kurā diskutēs par to, kā Latvijai virzīties uz zaļāku ekonomiku, ilgtspējīgāku uzņēmējdarbību un saudzīgāku resursu izmantošanu, tostarp Latvijas energoneatkarības veicināšanai, aģentūru LETA informēja AS "Latvijas zaļais punkts" pārstāvji.



Konferencē piedalīsies Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) pārstāvji, tostarp Vides aizsardzības departamenta direktore Rudīte Vesere un Valsts sekretāra vietnieks vides aizsardzības jautājumos Andris Ķēniņš.

Tāpat pasākumā piedalīsies "Latvijas zaļā punkta" direktors Kaspars Zakulis, "Schwenk Latvija" valdes locekle Evita Goša, "Tet" saules enerģijas pārdošanas vadītājs Oskars Pundurs, "Eco Baltia vide" valdes priekšsēdētājs Jānis Aizbalts, "Stenders" izpilddirektore Kristīne Grapmane un citi eksperti.

"Latvija - valsts bez atkritumiem" ir ikgadēja konference. Tās mērķis ir veidot platformu, kurā diskutēt par aktualitātēm un nepieciešamajiem soļiem Latvijas virzībā uz atkritumu apmēra kopējo samazināšanu, iespējami plašāku atkritumu šķirošanu un pārstrādi, īstenojot principu, ka visi Latvijā radītie atkritumi tiek sašķiroti, pārstrādāti un visam tiek atrasta vērtība.

Konference notiks ceturtdien, 24.novembrī, plkst.10. Konferencei būs iespējams sekot portāla "Delfi.lv" sadaļā "Tiešraides", kā arī "Latvijas zaļā punkta" kanālos sociālajos tīklos "Facebook" un "Youtube".

Jau vēstīts, ka "Latvijas zaļais punkts" pērn strādāja ar 10,925 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 16,6% vairāk nekā 2020.gadā, bet uzņēmuma pelņa pieauga 3,8 reizes un bija 4,912 miljoni eiro.

"Latvijas zaļais punkts" reģistrēts 2000.gadā, un tā pamatkapitāls ir 1,087 miljoni eiro. "Latvijas zaļā punkta" akcionārs ir AS "Eco Baltia". "Eco Baltia" akcionāri, pēc kompānijā vēstītā, ir fonda "INVL Baltic Sea Growth Fund" meitassabiedrība Lietuvas "BSGF Salvus" (52,81%), Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības banka (30,51%) un uzņēmuma vadība (16,68%).


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Asociācija: Latvijā lauku tūrismā šis gads varētu būt labāks nekā pagājušais

Latvijā lauku tūrismā šis gads varētu būt labāks nekā pagājušais, ceturtdien intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" sacīja Latvijas lauku tūrisma asociācijas "Lauku ceļotājs" prezidente Asnāte Ziemele.

Sabiedrība Lielajā talkā gaidāms pārsvarā saulains laiks

Sestdien, 27.aprīlī, Latvijā gaidāms pārsvarā saulains laiks, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība Rīgas ostā ienāks šīs sezonas pirmais kruīza kuģis

Rīgas ostā šodien ar franču kruīza kompānijas "Ponant" kuģa "Le Bellot" vīzīti sāksies šā gada kruīza sezona, aģentūru LETA informēja Rīgas brīvostas pārvaldes pārstāvji.

Sabiedrība Dienas gaitā laikapstākļi nemainīsies

Ceturtdien Latvijā saglabāsies apmākušās debesis un daudzviet līs, Kurzemē būs maz nokrišņu, prognozē sinoptiķi.

Lasiet arī

Sabiedrība Rīdziniekiem jāzina: kas ir bioloģiskie atkritumi un kā tos pareizi apsaimniekot

Iedzīvotāji nepieciešamības gadījumā aicināti vērsties pie sava nama pārvaldnieka.

Ekonomika Aptauja: Latvijas uzņēmēji ir apņēmušies atkritumu apsaimniekošanā (+VIDEO)

Ir jāveicina tieši mazo un vidējo uzņēmumu izpratne par ilgtspējas nozīmi biznesā, pauž eksperts.

Sabiedrība Aptauja: Latvijā atkritumus nešķiro 11% iedzīvotāju

Latvijā atkritumus nešķiro 11% iedzīvotāju, liecina vides apsaimniekošanas kompānijas SIA "ZAAO" un "Norstat Latvija" veiktā aptauja.

Sabiedrība No maija mainīsies atkritumu apsaimniekošanas maksa Liepājā

No maija mainīsies atkritumu apsaimniekošanas maksa Liepājā, ziņo pašvaldība.