• Ginters,
  • Guntra,
  • Marianna
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Daugavpils mērs Elksniņš atklāj, vai plāno aiziet no Saskaņas

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 12:30, 09.11.2022


Daugavpils pilsētas pašvaldības vadītājs Andrejs Elksniņš no partijas "Saskaņa" aiziet nedomā, un pauž pārliecību, ka partijai ir jāmainās, uzzināja aģentūra LETA.


Foto: LETA

"Saskaņai" ir jāmainās, un tās vadībā ir jānāk jauniem, spēcīgiem un talantīgiem līderiem, sacīja Elksniņš. "Tādi cilvēki ir mūsu rindās. Vēlēšanu rezultāti ir parādījuši, ka iedzīvotājiem ir jāpiedāvā to interesēm atbilstoša dienaskārtība, un tad "Saskaņai" nākotne būs." Par to, vai tā notiks, lems teritoriālās organizācijas un kolēģi partijas kongresā, domā Daugavpils mērs.

Elksniņš uzskata, ka "Saskaņa" gadu no gada ir spēlējusi spēcīgākā politiskā spēka lomu Latvijā. "Pirms katras uzvaras ir nepieciešama arī cīņa. Cīņa par vērtībām, dotiem solījumiem, problēmu risinājumiem. Politikā zaudē tie, kas uzvedas kā liels runcis, kad krējuma bļoda blakus. Vēlētājs gadu no gada neies līdzās kā piesiets teļš un visu nepiedos," sacīja politiķis.

Latvijas sabiedrība neizbēgami atgriezīsies pie saskaņas un vienotas nācijas idejas, ir pārliecināts Elksniņš. "Tas ir vienkārši neizbēgami. Mēs esam pārāk maza valsts, lai atļautos turpināt iedzīvotāju dalīšanu. Taču šodien ir jāuzņemas atbildība par pieļautajām kļūdām."

Kā jau ziņots, partijas "Saskaņa" ilggadējais līderis Jānis Urbanovičs aicināja savu partijas biedru, Daugavpils pilsētas mēru Andreju Elksniņu pārdomāt nepieciešamību palikt "Saskaņas" biedru rindās.

Elksniņa izteikumi saistībā ar karu Ukrainā un Krimas piederību pēdējās dienās izraisīja plašu rezonansi. Intervijā "Delfi TV" raidījumā "Kāpēc?" Elksniņš arī kritiski izteicies par "Saskaņas" darbu un nesekmīgo startu 14.Saeimas vēlēšanās, sakot, ka partija vēlēšanās neesot gribējusi uzvarēt un uzvedas kā "liels runcis blakus krējuma bļodai".


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Atvieglo algoritmus iznīcinātāju pacelšanai

Pēc 7.septembrī notikušā drona incidenta atviegloti algoritmi iznīcinātāju pacelšanai pretgaisa aizsardzības funkciju veikšanai, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" atklāja Nacionālo bruņoto spēku komandieris Leonīds Kalniņš.

Sabiedrība Svētdienas saullēktā valsts ziemeļaustrumos iespējama pirmā salna

Agrā svētdienas rītā vietām Vidzemē un Latgales ziemeļu daļā iespējama pirmā salna šoruden, liecina jaunākās laika prognozes.

Sabiedrība Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus

Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus, intervijā aģentūrai LETA teica viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).

Sabiedrība Valsts kontrole: Zemkopības ministrija neekonomiski izlietojusi 3,1 miljonu eiro

Zemkopības ministrija (ZM), veicot 3,1 miljona eiro ieguldījumu sava elektroautomobiļu uzlādes staciju tīkla izveidē, nav rīkojusies jēgpilni un atbilstoši saviem attīstības plāniem, secināts Valsts kontroles (VK) revīzijā.

Lasiet arī

Veselība Abu Meri vēlas pamata vakcīnas noteikt par obligātām

Latvijā būtu nepieciešams stingrāk ierobežot par vakcināciju izplatīto dezinformāciju, šodien preses konferencē pēc Imunizācijas valsts padomes sēdes pauda veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV).

Ekonomika LVM ražošanas kompleksu eksperti atzinīgi novērtēja (+VIDEO)

No koka būvētās ēkas gadu desmitiem sevī droši noglabā klimatam nevēlamo CO2.

Sabiedrība Piektdien Latvijā gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +18..+23 grādiem

Piektdien naktī un no rīta daudzviet Latvijā veidosies migla un apmāksies debesis, prognozē sinoptiķi.

Ekonomika RB Rail: Rail Baltica pamattrases izbūvi varētu sākt līdz šī gada beigām

Latvijā turpinās sagatavošanās darbi, lai līdz šī gada beigām sāktu dzelzceļa projekta "Rail Baltica" pamattrases izbūvi dienvidu posmā, informē AS "RB Rail" pārstāvji.