Vairums iedzīvotāju Līgo svētku svinēšanai plāno atvēlēt 41 līdz 60 eiro

Sabiedrība
LETA 19:37, 22.06.2022 0

Šogad vairums iedzīvotāju Līgo svētku svinēšanai plāno atvēlēt 41 līdz 60 eiro, liecina "Maxima Latvija" veiktā aptauja.

 

Lielākā daļa iedzīvotāju jeb 86% savu galdu papildinās ar dažādiem sieriem, 85% izvēlēsies gaļu, ar dārzeņiem galdu papildinās 71% iedzīvotāju, savukārt ar dažādiem alkoholiskiem dzērieniem - 58% aptaujāto iedzīvotāju.

Vienlaikus svētku mielastam augļus izvēlas 50% aptaujāto iedzīvotāju, ar dažādām uzkodām, piemēram, čipsiem, grauzdiņiem, cepumiem, bezalkoholiskiem dzērieniem galdu papildinās 47% respondentu, savukārt ar maizes produktiem, piemēram pīrādziņiem - 42%.

Vairums iedzīvotāju jeb 59% atzīst, ka svētku galdam paredzētos produktus vēlētos iepirkt laicīgāk - dažas dienas pirms svētkiem.

Aptaujā noskaidrots, ka 89% iedzīvotāju nepieciešamos produktus plāno iegādāties lielveikalā, 28% - tirgū, savukārt 10% - piemājās veikalā.

Katrā mājsaimniecībā ir savas Līgo mielasta gatavošanas tradīcijas, tomēr iezīmējas, ka iedzīvotāji labprāt gatavo mielastu pašu spēkiem, visbiežāk jeb gatavojot ģimenē piekoptas receptes (45%) vai izmēģinot internetā atrastas receptes (32%), turklāt vien 10% no respondentiem izvēlas jau gatavu produkciju veikalos, kā piemēram, dažādus salātus.

Lai arī ir virkne apstākļu, kas ietekmē izvēli par labu kādam produktam, tomēr 51% aptaujāto norādīja, ka izvēli ietekmē produktu cena, savukārt 44% iedzīvotāju būtiski ir īpaši Līgo akcijas produkti.

Vienlaikus aptaujā redzams, ka produktu izvēli ietekmē arī kompānija, kurā svētki tiks sagaidīti (38%), kā arī laikapstākļi (25%).

Aptauja veikta "Maxima Latvija" mājas lapā no 13. līdz 17.jūnijam un tajā piedalījās 1107 respondenti.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Saeimas komisijā vērtēs vēl vienu iniciatīvu par iecerēto skolu reformu

Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijā trešdien, 8.maijā, vērtēs iedzīvotāju iniciatīvu par iecerēto skolu reformu.

Sabiedrība Rīkos Salacas upes krastu sakopšanas talku

Sestdien, 11.maijā, makšķerēšanas klubs "Salackrasti" rīkos talku, kurā plānots sakopt Salacas upes krastus.

Sabiedrība Otrdiena Latvijā gaidāma saulaina, taču ne pārāk silta

Otrdien lietus Latvijā būs mitējies un gaidāms saulains, taču ne pārāk silts laiks, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Sabiedrība Ukrainas pilsoņiem piešķirtas četras stipendijas

Valsts kultūrkapitāla fonds (VKKF) aprīlī piešķīris četras stipendijas radošo stipendiju programmā Ukrainas pilsoņiem 7200 eiro apmērā, aģentūru LETA informēja VKKF pārstāve Ilona Skuja.

Lasiet arī

Sabiedrība Rīgā lielākajiem tirdzniecības centriem būs izmaiņas darba laikā

Svētku laikā - gan Ziemassvētkos, gan Jaunajā gadā - Rīgā lielākajiem tirdzniecības centriem būs izmaiņas darba laikā.

Sabiedrība Rīgā valsts svētkos centrālais pasākums notiks pie Brīvības pieminekļa

Rīgā valsts svētkos centrālais pasākums notiks pie Brīvības pieminekļa, informē Rīgas domes Komunikācijas pārvalde.

Sabiedrība Valsts svētkos salūtus rīkos vien Ogrē un Ventspilī

Valsts svētkos salūtus rīkos vien Ogrē un Ventspilī.

Sabiedrība Valsts svētkos sabiedriskais transports un autostāvvietas Rīgā būs bez maksas

Valsts svētkos, 18.novembrī, Rīgas pilsētas sabiedriskais transports un autostāvvietas būs bez maksas.