• Didzis,
  • Gaidis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


LU rektoram uzrāda apsūdzību par iespējamu nelikumīgu pabalstu izmaksu

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 17:33, 13.06.2022


Prokuratūra uzrādījusi apsūdzību Latvijas Universitātes (LU) rektoram Indriķim Muižniekam par iespējamu nelikumīgu pabalstu izmaksu augstskolā.



Prokuratūrā aģentūrai LETA apliecināja, ka apsūdzība uzrādīta par valsts amatpersonas izdarītām tīšām darbībām, ļaunprātīgi izmantojot dienesta stāvokli, ja šīs darbības izraisījušas smagas sekas.

Par šādu nodarījumu var piemērot brīvības atņemšanu līdz pieciem gadiem, sabiedrisko darbu vai naudas sodu, atņemot tiesības ieņemt noteiktu amatu uz laiku līdz pieciem gadiem.

Muižnieks kā iestādes vadītājs ir vienīgā apsūdzētā persona kriminālprocesā. Amatpersonai drošības līdzekļi šajā procesā nav piemēroti.

Muižnieks prokuratūrā attieksmi par apsūdzību paudīšot pēc iepazīšanās ar apsūdzību jūnija beigās. Ja Muižnieks vainu neatzīs un procesu nevarēs pabeigt prokuratūrā, lieta tiks nosūtīta tiesai.

Patlaban prokuratūra detalizēti nekomentēja, par kādiem konkrētiem gadījumiem pret Muižnieku vērsti pārmetumi, taču apstiprināja, ka lieta sākta pēc Valsts kontroles (VK) iesnieguma, jo bija konstatēta nelikumīga pabalstu izmaksa LU.

Šo lietu pirms nodošanas prokuratūrā izmeklējis Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB). Birojs no komentāriem atteicās, uzsverot, ka patlaban kriminālprocesa virzītājs jau ir prokuratūra.

LETA šogad februārī rakstīja, ka KNAB, pamatojoties uz VK iesniegumā minēto informāciju par iespējamām prettiesiskām darbībām LU, pērn jūnijā sācis kriminālprocesu.

VK revīzijā konstatēts, ka LU diviem darbiniekiem, ar kuriem noslēgtas vienošanās par divu gadu profesionālās darbības ierobežojumu, nepamatoti izmaksāti finanšu līdzekļi kopumā 19 474 eiro apmērā, liecināja VK mājaslapā pieejamā informācija.

Par minēto VK vērsās ar iesniegumu Ģenerālprokuratūrā, kura to pārsūtīja KNAB.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Kā Daugavpils palīdz cilvēkiem ar īpašām vajadzībām

Daugavpilī ir vairāk nekā 9 tūkstoši cilvēku ar invaliditāti.

Sabiedrība Latvijā pareizticīgie svin Lieldienas

Šodien Latvijā tiek svinētas pareizticīgo Lieldienas.

Sabiedrība Uz Tallinas šosejas pie Ādažiem neliela lidmašīna veikusi avārijas nosēšanos

Sestdienas vakarā uz Tallinas šosejas pie Ādažiem neliela lidmašīna veikusi avārijas nosēšanos, apstiprināja Civilās aviācijas aģentūras (CAA) operatīvo situāciju vadītājs Aivis Vincevs.

Sabiedrība Agresīvie autovadītāji Latvijā tiks sodīti ar dārgu apdrošināšanu (+VIDEO)

Ar huligānismu uz ceļa ir saskārušies lielais vairums Latvijas iedzīvotāju.

Lasiet arī

Sabiedrība Ģenerālprokuratūras ēkas atjaunošanai plānots piešķirt papildu 8,42 milj. eiro

Ģenerālprokuratūras ēkas atjaunošanai Kalpaka bulvārī 6, Rīgā, plānots piešķirt papildu finansējumu 8,42 miljonu eiro apmērā, liecina Finanšu ministrijas (FM) sagatavotais un saskaņošanai valdībā iesniegtais rīkojuma projekts.

Sabiedrība Advokāti rosinās Tieslietu padomi vērtēt ģenerālprokurora rīcību

Latvijas Zvērinātu advokātu padome (ZAP) vērsīsies Tieslietu padomē un aicinās veikt pārbaudi par ģenerālprokurora Jura Stukāna izteiktajiem pārmetumiem Jēkabpils novadā nogalinātās sievietes juristei, aģentūrai LETA pastāstīja padomes priekšsēdētājs Jānis Rozenbergs.

Sabiedrība Prokuratūrā nav vakcinējušās apkopējas un daži prokurori

Prokuratūrā pret Covid-19 nevēlas potēties daži prokurori, bet ģenerālprokurors Juris Stukāns cer uz "uz viņu nākšanu pie prāta" līdz novembra vidum.

Sabiedrība Pujātam vairs nav aizdomās turētā statuss un viņš var atsākt darbu

Prokuratūra atcēlusi Iekšējās drošības biroja (IDB) lēmumu, ar kuru par aizdomās turēto atzīts Valsts robežsardzes priekšnieks, ģenerālis Guntis Pujāts, aģentūrai LETA pastāstīja Pujāta advokāte Alla Juraša.