Krievija: Aptuveni puse Gazprom klientu atvēruši rubļu kontus

Sabiedrība
LETA 14:48, 19.05.2022 0

Krievijas premjerministra vietnieks Aleksandrs Novaks ceturtdien paziņoja, ka aptuveni puse no 54 uzņēmumiem, kam ir līgumi ar dabasgāzes gigantu "Gazprom", atvēruši kontus rubļos.

 

Krievijas prezidents Vladimirs Putins 31.martā parakstīja dekrētu, kas paredz no 1.aprīļa pieņemt samaksu par dabasgāzi no valstīm, kuras Krievija uzskata par nedraudzīgām, tikai rubļos. Krievija ieviesusi sistēmu, ka klients samaksu var pārskaitīt eiro vai dolāros, taču klientam jāatver rubļu konts, kurā tiks ieskaitīta samaksātā summa, konvertēta rubļos.

"Šodien, manuprāt, ir aptuveni 54 uzņēmumi, kam ir līgumi ar "Gazprom Export", norāda Novaks. "Aptuveni puse no tiem mūsu pilnvarotajā bankā jau atvēruši īpašus kontus - ārvalstu valūtā un rubļos -, lai samaksātu par gāzi."

Pēc aprīļa datu apkopošanas tiks izveidots saraksts ar tiem uzņēmumiem, kas samaksājuši rubļos un kas atteikušies to darīt, sacīja Novaks.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība LIZDA piketēs pret IZM piedāvājumu pedagogu darba slodžu balansēšanai

Pie valdības ēkas šodien plkst.11 notiks Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība (LIZDA) rīkotais izglītības nozares darbinieku pikets, kurā arodbiedrība paudīs iebildumus pret Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) piedāvājumu pedagogu darba slodžu balansēšanai, aģentūru LETA informēja arodbiedrība.

Sabiedrība Otrdien vietām valsts dienvidos gaidāms pērkona negaiss

Otrdien Latvijas lielākajā daļā būs sauss laiks, bet vietām valsts dienvidos izaugs lietus un negaisa mākoņi, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība VDD regulāri pilnveido rīcības plānus valsts augstāko amatpersonu aizsardzībai

Ņemot vērā pašreizējo ģeopolitisko situāciju un riskus, Valsts drošības dienests (VDD) regulāri pilnveido rīcības plānus valsts augstāko amatpersonu aizsardzībai, aģentūrai LETA atzina dienestā, komentējot, vai ir izdarījis kādus secinājumus pēc Slovākijas premjera Roberta Fico sašaušanas.

Sabiedrība Nedēļas otrajā pusē gaiss sakarsīs līdz +28 grādiem

Šonedēļ Latvijā gaidāms pārsvarā saulains laiks, nedēļas otrajā pusē gaisa temperatūra pakāpsies līdz +28 grādiem, liecina jaunākās prognozes.

Lasiet arī

Sabiedrība Noteiks stingrākas prasības trešajās valstīs reģistrētu automašīnu vadītājiem

Grozījumi likumā nosaka pienākumu ārvalstniekiem deklarēt trešajā valstī reģistrēta transportlīdzekļa izmantošanu ceļu satiksmē Latvijā.

Ekonomika Ik gadu uz elektroenerģijas uzskaiti tiks ietaupīti vairāk nekā 11 miljoni eiro

Statistiskā verificēšana ļaus minimizēt izmaksas, jo tiks pārbaudīti tikai atsevišķi skaitītāji, turklāt turpmāk tas notiks retāk.

Kriminālziņas Satiksmes negadījuma dēļ kavējas vilcieni Aizkraukles virzienā

Satiksmes negadījuma dēļ otrdien kavējas vilcieni Aizkraukles virzienā, liecina AS "Pasažieru vilciens" publiskotā informācija.

Sabiedrība Stoltenbergam piešķirts Triju Zvaigžņu ordenis

Ordeņu kapituls 10.aprīlī nolēmis NATO ģenerālsekretāram Jensam Stoltenbergam piešķirt Triju Zvaigžņu ordeni, liecina paziņojums oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".