Latvijā izdos LGBT tematikai veltītu avīzi "Aiz kauna"

Sabiedrība
LETA 11:44, 15.05.2022 0

Ar diskusiju "Transpersonas Latvijā", kas 18.maijā plkst.17 notiks Ziemeļvalstu Ministru padomes biroja telpās, atvēršanas svētkus atzīmēs avīze "Aiz kauna", kuru organizē Ziemeļvalstu Ministru padomes birojs Latvijā sadarbībā ar žurnālu "Satori".

 

Pasākuma rīkotāji norāda, kaut arī pagājušo gadu laikā Latvijas sabiedrības izpratne par LGBT kopienu pieaug un līdz ar to pamazām uzlabojas arī kopienai piederīgo tiesiskā situācija, attiecībā uz transpersonām šī saruna aizvien, šķiet, atrodas pašā sākumpunktā.

Diskusijas dalībnieki meklēs atbildes uz jautājumiem, kā, piemēram, kāpēc izpratnes un tiesiskās aizsardzības veidošanās ir bijusi lēnāka, kā var to veicināt, kas ir tās lietas, par kurām vajag runāt un ko vajag uzlabot transpersonu tiesību jomā. Diskusijā piedalīsies publiciste Ieva Melgalve, māksliniece Mētra Saberova, aktīvists "Dan Avangard" un māksliniece Ksenija Tarasova, sarunu vadīs Rita Ruduša.

Pasākuma rīkotāji atzīmē, ka diskusijas dalībnieku saraksts tiks papildināts. Pasākuma viesus uzrunās arī žurnāla galvenais redaktors Henriks Eliass Zēgners un Ziemeļvalstu Ministru padomes biroja Latvijā direktors Stefans Ēriksons.

Pēc diskusijas neformālā gaisotnē būs iespēja satikt avīzes "Aiz kauna" rakstu autorus un uzdot viņiem jautājumus.

Kultūras un patstāvīgas domas interneta žurnāls "Satori" februāra beigās izdeva bilingvālu avīzi "Aiz kauna" ar 13 publikācijām, kas veltītas kvīru tēmai.

Avīzes tapšanu atbalstīja Ziemeļvalstu Ministru padomes birojs Latvijā, Norvēģijas vēstniecība Latvijā, Zviedrijas vēstniecība Latvijā, Dānijas vēstniecība Latvijā, Nīderlandes vēstniecība Latvijā un Frīdriha Eberta fonds.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Ēka var sagrūt: Ogrē daudzīvokļu mājas iedzīvotājiem jāatstāj dzīvokļi

Ogrē Draudzības ielas 4 daudzīvokļu ēkas iedzīvotājiem nekavējoties jāatstāj dzīvokļi ēkas bīstamības dēļ, apstiprināja pašvaldībā.

Sabiedrība Maksas neatliekamās medicīniskās palīdzības pakalpojumi Latvijā pieaugs par 9%

Pērn mazāk nekā divas trešdaļas pacientu maksāja ārstiem, kuri ieradās viņu mājās.

Sabiedrība Lūdz CSDD viest skaidrību par mopēdiem līdzīgu braucamo lietošanu uz ietvēm

Rīgas dome lūgusi Ceļu satiksmes drošības direkcijai (CSDD) viest skaidrību par to, vai pa ietvēm patlaban braucošie mopēdiem līdzīgie braucamie patiešām ir elektrovelosipēdi, par kādiem tie tikuši reģistrēti.

Sabiedrība Otrdienas rītā iespējama vilcienu atcelšana dzelzceļa posmā Saulkrasti-Skulte

Otrdienas rītā vilciena tehnisku iemeslu dēļ iespējama vilcienu atcelšana dzelzceļa posmā Saulkrasti-Skulte, tviterī informē AS "Pasažieru vilciens" pārstāvji.

Lasiet arī

Pasaule Krievijā vietnes ar LGBT propagandu bloķēs Roskomnadzor

Krievijas mediju uzraudzības dienests "Roskomnadzor" varēs bez tiesas lēmuma bloķēt vietnes, kurās ir informācija, kas atbilstoši varasiestāžu redzējumam propagandē homoseksualitāti, pedofiliju vai dzimuma maiņu, paredz Krievijas valdības rīkojums.