• Liāna,
  • Lilija
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Maskavā veiktas kratīšanas geju klubos

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
VS.LV 14:28, 02.12.2023


Krievijas policija naktī uz sestdienu veikusi reidus daudzos geju naktsklubos un vīriešu pirtīs, ziņo mediji, norādot, ka tā, domājams, bijusi koordinēta akcija.



Kratīšanas notikušas nākamajā dienā pēc tam, kad Krievijas Augstākā tiesa pasludināja, ka "starptautiskā LGBT kustība" esot "ekstrēmiska organizācija".

"Telegram" kanāls "Ostorožno Novosti" publicējis videoierakstu, kurā redzami policisti pie viena no Maskavas naktsklubiem, kurā tobrīd norisinājusies diskotēka.

Kāds aculiecinieks pastāstījis, ka ballītes vidū tikusi apklusināta mūzika un telpās parādījušies policisti, kas sākuši pārbaudīt un fotografēt apmeklētāju dokumentus.

Ziņu vietne SOTA vēsta, ka kratīšanas notikušas vismaz trijos bāros, kamēr "Ostorožno Novosti" ziņo, ka pārmeklēta arī kāda vīriešu pirts Maskavas centrā.

Tikmēr piektdienas vakarā par savu slēgšanu paziņojis viens no senākajiem Sanktpēterburgas geju klubiem "Centrālā stacija", norādot, ka šāds lēmums pieņemts saistībā ar Augstākās tiesas spriedumu.

Krievijas varasiestādes jau pērn aizliedza "LGBT propagandu" arī pieaugušo vidū, tādējādi faktiski aizliedzot jebkādas seksuālo minoritāšu publiskas izpausmes, tajā skaitā arī parādīšanos mediju telpā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Kijiva: Divi Vācijā nodurtie ukraiņi bija karavīri

Ukrainas Ārlietu ministrija apstiprinājusi, ka divi Ukrainas pilsoņi, kas sestdien tika nodurti Vācijā, bija Ukrainas karavīri, kas šajā valstī atradās rehabilitācijas kursa dēļ.

Pasaule Tbilisi 20 000 protestē pret «ārvalstu aģentu» likumprojektu

Gruzijas galvaspilsētā Tbilisi svētdien aptuveni 20 000 cilvēku piedalījās "Gājienā par Eiropu", pieprasot valdībai atteikties no pretrunīgā "ārvalstu aģentu" likumprojekta, kas, kā brīdina Eiropas Savienība (ES), var kaitēt Gruzijas centieniem pievienoties blokam.

Pasaule Ukrainas armija atkāpusies

Ukrainas armijas virspavēlnieks Oleksandrs Sirskis svētdien paziņojis, ka situācija frontē ir saasinājusies un krievi aktīvi uzbrūk visā frontes līnijas garumā, dažos virzienos gūstot taktiskus panākumus.

Pasaule Krievijā par ekstrēmismu apcietināti vēl divi žurnālisti

Krievijas tiesa sestdien paturējusi pirmstiesas apcietinājumā divus žurnālistus, kas aizturēti apsūdzībās par "ekstrēmismu", jo sadarbojušies ar cietumā nomērdētā opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija līdzgaitnieku uzturēto "YouTube" kanālu "Navaļnij Live".

Lasiet arī

Sabiedrība Latvijā izdos LGBT tematikai veltītu avīzi "Aiz kauna"

Ar diskusiju "Transpersonas Latvijā", kas 18.maijā plkst.17 notiks Ziemeļvalstu Ministru padomes biroja telpās, atvēršanas svētkus atzīmēs avīze "Aiz kauna", kuru organizē Ziemeļvalstu Ministru padomes birojs Latvijā sadarbībā ar žurnālu "Satori".

Pasaule Itālijas ģenerālis atstādināts par pretrunīgiem izteikumiem savā grāmatā

Itālijas aizsardzības ministrs Gvido Kroseto uz 11 mēnešiem atstādinājis no pienākumu pildīšanas ģenerāli Roberto Vannači, atklājoties pretrunīgiem viņa izteikumiem par homoseksuāļiem, vides aizstāvjiem un imigrantiem.

Kultūra Pirmais LGBT koris Latvijā cer uz radošiem panākumiem 2024. gadā (+VIDEO)

"Ja iztulkojam dziesmas vārdus latviski, tie saka "viss, ko vēlos Ziemassvētkos, esi Tu".

Sabiedrība Dibinās jaunu LGBT+ kustību, kurai būs savs, īpašs mērķis

Biseksualitātes redzamības nedēļas laikā, 20.septembrī, tiks dibināta jauna LGBT+ kustība "Neons", informēja pasākuma pārstāvji.