• Maija,
  • Paija
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Latvijā 27% iedzīvotāju uzskata enerģētisko neatkarību par daļu no ilgtspējas

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 19:36, 15.05.2022


Latvijā 27% iedzīvotāju par ilgtspējīgiem ieguldījumiem uzskata ieguldījumus alternatīvajā enerģijā, tādējādi stiprinot Latvijas enerģētisko neatkarību, aģentūrai LETA pavēstīja "SEB bankā", atsaucoties uz bankas veiktās aptaujas datiem.



Vienlaikus Lietuvā ilgtspēju ar enerģētisko neatkarību saista 42% iedzīvotāju, bet Igaunijā - 27%.

"SEB Life and Pension Baltic" valdes priekšsēdētājs Arnolds Čulkstēns uzsver, ka enerģētiskajai neatkarībai ir ļoti būtiska loma valsts ilgtspējā. Mazinot atkarību no ārvalstu enerģētikas resursiem, tostarp Krievijas naftas un gāzes, vienlaikus ir iespēja gan mazināt atkarību no fosilajiem enerģijas avotiem un ieviest klimatam draudzīgākus enerģijas ieguves risinājumus, gan nodrošināt ilgtermiņā stabilu atdevi.

Aptauju pēc "SEB bankas" pasūtījuma 2022.gada martā un aprīlī visās trijās Baltijas valstīs veica pētījumu kompānija "Norstat". Tajā piedalījās 1005 Latvijas, 1000 Lietuvas un 1000 Igaunijas iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 74 gadiem.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Ogres novada mēra Helmaņa alga palielinājusies par 36%

Pērn Ogres novada domes priekšsēdētāja Egila Helmaņa (NA) alga domē palielinājusies par 36%, sasniedzot 64 477 eiro, liecina Valsts ieņēmumu dienestā iesniegtā valsts amatpersonas deklarācija.

Sabiedrība Rīgā rīkos psiholoģiskā atbalsta nometnes bērniem no Ukrainas

Rīgā rīkos psiholoģiskā atbalsta nometnes bērniem no Ukrainas.

Sabiedrība Aptuveni 700 NATO karavīrus izvietos netālu no Rīgas lidostas

Gatavojoties NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupas palielināšanai līdz brigādes līmenim, paredzēts, ka aptuveni 700 sabiedroto karavīrus izvietos Mārupes novadā, informē aizsardzības ministrs Andris Sprūds (P).

Lasiet arī

Ekonomika Latvijas enerģētika ir ūdeņraža izvēles priekšā: eksperta atzinums (+VIDEO)

Valstī ir vairāki uzņēmumi, kas patērē enerģiju lielos apjomos, pastāv zināmi priekšnosacījumi "zaļai" ražošanai un patēriņam.

Ekonomika Šodien Saldū mācīs, kā no pārtikas atkritumiem izgatavot biogāzi (+VIDEO)

Kustības ietvaros plānotas arī citas aktivitātes ar mērķi piesaistīt sabiedrības uzmanību bio atkritumu šķirošanai un tās ieguvumiem, iemācītu šķirošanas principus.

Sabiedrība Carnikavā atklās astoņus miljonus vērto saules elektrostaciju

Nākamajā trešdienā, 1.novembrī, plkst.10 Carnikavā atklās aptuveni astoņus miljonus vērto saules elektrostaciju "Carnikavas SES".

Ekonomika Mājsaimniecībām ar zemu ienākumu līmeni kompensēs energoresursu izmaksas

Saeima šodien nodeva izskatīšanai komisijās Klimata un enerģētikas ministrijas (KEM) izstrādāto likumprojektu "Energoapgādes izmaksu atbalsta likums", kas paredz atbalstu energoresursu izmaksu kompensēšanu mājsaimniecībām ar zemu un vidēji zemu ienākumu līmeni situācijās, kad energoresursu cenas ir ārkārtēji augstas.