• Ginta,
  • Gunda,
  • Gunta
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Akciju un naftas cenas pieaug

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 04:51, 14.05.2022


Ņujorka, 14.maijs, LETA--AFP. Akciju cenas Volstrītā un Eiropas biržās piektdien pieauga, uz pozitīvas nots noslēdzot nedēļu, kurā bija valdījušas bažas par inflāciju, karu Ukrainā un ekonomikas perspektīvu.

Ņujorka, 14.maijs, LETA--AFP. Akciju cenas Volstrītā un Eiropas biržās piektdien pieauga, uz pozitīvas nots noslēdzot nedēļu, kurā bija valdījušas bažas par inflāciju, karu Ukrainā un ekonomikas perspektīvu.

Visi trīs galvenie Volstrītas indeksi tomēr ir kritušies salīdzinājumā ar iepriekšējās nedēļas beigām. 

"Meeschaert Financial Services" analītiķis Gregorijs Volohins brīdināja, ka "vajag vairāk nekā vienu tirdzniecības sesiju", lai mainītos tirgus tendence. Viņš piebilda, ka piektdienas kāpumam nav skaidra ziņu katalizatora. 

Briefing.com analītiķi sacīja, ka piektdienas kāpumu lielākoties noteica "noskaņojuma virzīta tirdzniecība, balstoties uz uzskatu, ka akcijas ir pārmērīgi izpārdotas un to cenām vajadzētu pakāpties".  

Nedēļas gaitā jauni dati par ASV inflācijas pieaugumu padziļināja prognozes par ASV Federālās rezervju sistēmas (FRS) agresīvu rīcību, padarot stingrāku savu monetāro politiku.

Daži analītiķi uzskatīja, ka akciju cenas atbalstīja arī bažu mazināšanās par Covid-19 ierobežojumiem Ķīnā.

"Globālajā noskaņojumā iestājās neliels atvieglojums, kad Ķīnas amatpersonas izteicās, ka ar Covid-19 saistītie lokdauni var tikt mīkstināti," sacīja investīciju bankas "Charles Schwab" analītiķi. 

Naftas cenas piektdien pieauga, atkal sasniedzot ap 110 dolāriem par barelu, analītiķiem norādot uz cerībām par naftas pieprasījuma uzlabošanos Ķīnā.

"Twitter" akcijas cena kritās par apmēram 10% pēc ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmuma "Tesla Motors" vadītāja Īlona Maska paziņojuma, ka viņš uz laiku aptur darījuma īstenošanu par "Twitter" iegādi. 

ASV biržu indekss "Dow Jones Industrial Average" piektdien pieauga par 1,5% līdz 32 196,66 punktiem, indekss "Standard & Poor's 500" kāpa par 2,4% līdz 4023,89 punktiem, bet indekss "Nasdaq Composite" palielinājās par 3,8% līdz 11 805,00 punktiem.

Londonas biržas indekss FTSE 100 piektdien pieauga par 2,6% līdz 7418,15 punktiem, Frankfurtes biržas indekss DAX 30 palielinājās par 2,1% līdz 14 027,93 punktiem, bet Parīzes biržas indekss CAC 40 kāpa par 2,5% līdz 6362,68 punktiem.

Ņujorkas biržas elektroniskajā tirdzniecībā WTI markas jēlnaftas cena piektdien pieauga par 4,1% līdz 110,49 ASV dolāriem par barelu. "Brent" markas jēlnaftas cena Londonas biržā kāpa par 3,8% līdz 111,55 dolāriem par barelu.

Eiro vērtība pret ASV dolāru piektdien pieauga no 1,0380 līdz 1,0417 dolāriem par eiro, britu mārciņas vērtība pret ASV dolāru kāpa no 1,2202 līdz 1,2262 dolāriem par mārciņu, bet ASV dolāra vērtība pret Japānas jenu samazinājās no 128,34 līdz 129,19 jenām par dolāru. Eiro vērtība pret britu mārciņu kritās no 85,07 līdz 84,92 pensiem par eiro.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Taksometru vaučeru tirdzniecību Rīgas lidostā varētu sākt aprīlī

Taksometru vaučeru tirdzniecību VAS "Starptautiskā lidosta "Rīga"" varētu sākt aprīlī, ceturtdien preses konferencē medijiem sacīja Rīgas lidostas valdes priekšsēdētāja Laila Odiņa.

Sabiedrība Kurš visbiežāk uzstājās no tribīnes?

Saeima šī gada ziemas sesiju slēdz 28.martā un pavasara sesiju sāks 8.aprīlī.

Sabiedrība Kariņš nolēmis atkāpties no ārlietu ministra amata

ijušais Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) ceturtdien pēc tikšanās ar pašreizējo premjeri Eviku Siliņu (JV) paziņoja, ka nolēmis atkāpties no ārlietu ministra amata.

Sabiedrība Augusi sabiedrības tolerance pret cilvēkiem ar garīga rakstura traucējumiem

Pēdējos gados ir augusi Latvijas sabiedrības tolerance pret cilvēkiem ar garīga rakstura traucējumiem un pašlaik vairāk nekā 74% Latvijas iedzīvotāju būtu gatavi uztvert cilvēkus ar garīga rakstura traucējumiem kā kaimiņus vai kolēģus, liecina Labklājības ministrijas (LM) veiktais pētījums par iedzīvotāju informētību un izpratni par deinstitucionalizācijas procesu.

Lasiet arī

Sabiedrība LVM: pēdējo piecu gadu laikā pieauguši mežos atstāto atkritumu apjomi

Pēdējo piecu gadu laikā pieauguši mežos atstāto atkritumu apjomi, lielākos apjomus sasniedzot pavasara un rudens mēnešos, liecina LVM publiskotā informācija.

Sabiedrība Siliņa: Kariņš rīkojies kā kārtīgs Rietumu politiķis

Atkāpjoties no ārlietu ministra amata, Krišjānis Kariņš (JV) rīkojies kā kārtīgs Rietumu politiķis, ceturtdien pēc sarunas ar politiķi paziņoja Ministru prezidente Evika Siliņa (JV).

Pasaule Maskavā aizturēti pieci žurnālisti

Maskavā policija pēdējo 24 stundu laikā aizturējusi piecus neatkarīgos žurnālistus, no kuriem viens ticis piekauts, ceturtdien paziņojusi nevalstiskā organizācija "OVD-Info".

Kultūra Talantīga Amanda Ziemele sagatavojusi pārsteigumu Venēcijas biennālei (+VIDEO)

Izraujoties no aizspriedumainu priekšstatu uzspiestās telpiskās disciplīnas, skatītājs nonāk iluzorā hibrīdzonā.