• Jadviga,
  • Laura
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Nodegušajā mājā Maskavas ielā atrod 3 līķus, ugunsgrēks - mīklains (+VIDEO)

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
skaties.lv 09:49, 10.05.2022


13 ugunsdzēsēju vienības naktī uz pirmdienu strādāja Rīgā, Maskavas ielā, lai apdzēstu 780 kvadrātmetru plašu ugunsgrēku. Lai adresē darbus noslēgtu, bija nepieciešamas 15 stundas, tostarp astoņas stundas glābēji pavadīja, pārmeklējot gruvešus. Tika atrasti trīs bojāgājuši cilvēki, bet pieci no mājas iedzīvotājiem cietuši, vēsta TV3 raidījums "Degpunktā".



Cilvēki tika izrauti no naktsmiera īsi pirms plkst. 1.00, kad vietējais iedzīvotājs Rolands pamanīja savā dzīvoklī dūmus, bet, izskrienot ārā, blakus kāpņu telpa jau dega atklātu liesmu. Ātri tika izsaukti glābēji.

Pirmā glābēju vienība notikuma vietā ieradās septiņu minūšu laikā un sākotnēji uzsāka iedzīvotāju glābšanu. Pašu spēkiem no nama bija izkļuvuši 12 cilvēki, ugunsdzēsēji palīdzēja deviņiem ēkas iemītniekiem, kuriem nebija izdevies māju pamest. Apturēta arī tramvaja kustība.

“No otrā stāva, kur tagad stāv trepes, kamēr ugunsdzēsēji vēl nebija atbraukuši, man nācās pašai evakuēties no otrā stāva uz pirmo. (..) Baidījos, ka salauzīšu kājas, bet varētu teikt, ka es nokritu te, zālienā,” saka iedzīvotāja, kura izlēca pa otrā stāva logu.

“No malējā dzīvokļa otrā stāva te sieviete pati lēca, tur tālāk arī lēca pa logiem, reāli, baisi. Tas nebija vienkārši ugunsgrēks. Te viss sadega, var redzēt, te viss līdz karkasam sadedzis, pilnībā līdz otrajam stāvam. Ko es varu pateikt? Šausmas. Te, kur tās trepes tagad stāv, no tā augstuma es laidos lejā, bet ugunsdzēsēji bija no otras puses, bet te uguns dega, lūk, tā! Pilnīgi nebija, ko elpot, tā lūk! Un tagad mēs visi esam palikuši bez dzīvokļiem, pat privatizētajiem,” turpina ēkas iedzīvotāja.

Kā norāda VUGD Rīgas 8. daļas komandieris Valdis Dzērve, dzēšanas darbos tika apdraudēti arī paši ugunsdzēsēji, kuri bija spiesti evakuēties no otrā stāva.

Vietējie bija padzirdējuši par degvielas kannu, ko naktī it kā pamanījuši glābēji. Pagaidām gan oficiālas informācijas par nelaimes cēloni nav. Ugunsdzēsēji norāda, ka liesmu izplatīšanās no pagalma puses bijusi ļoti strauja. Notikušā apstākļus skaidros Valsts policija.

Lokalizācijas laikā glābēji atrada trīs cilvēku mirstīgās atliekas. Šobrīd nav informācijas par bojāgājušo personībām. Rīgas būvvaldes pārstāvis ēku atzinusi par apdzīvošanai bīstamu.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Eksperts paskaidro, kā uz 100% izmantot viedtālruni (+VIDEO)

Ne tikai drošības sistēmas, bet arī kiberuzbrukumi kļūst arvien komplicētāki.

Sabiedrība Visi Valsts kontroles 2023.gada finanšu revīzijās atzinumi ir bez iebildēm

Valsts kontrole pabeigusi darbu pie 2023.gada finanšu revīzijām, kurās visi 26 sniegtie atzinumi ir bez iebildēm, aģentūru LETA informēja Valsts kontroles pārstāvji.

Sabiedrība Ministrs: Šogad situācija slimnīcās «būs ok»

Pagājušajā gadā finanšu situācija slimnīcās bija smaga, bet šogad tā, lai arī nebūs ideāla, bet "būs ok", ceturtdien intervijā LTV "Rīta panorāmai" izteicās veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV).

Sabiedrība Vācu kapi Cēsīs tiks pienācīgi izpētīti (+VIDEO)

Mērķis ir atjaunot cēsnieku interesi par apbedītajām personām un pievērsīs plašākas sabiedrības uzmanību.

Lasiet arī

Ekonomika Lietotas prēces un lēta pārtika: Latvijā ir slikti patēriņa paradumi (+VIDEO)

Palielinājies to iedzīvotāju skaits, kuri ikdienā izvēlas plastmasas iepakojumus.

Sabiedrība Iedzīvotājiem nekustamā īpašuma nodokļa maksājumi nepieaugs

Saeima: Nekustamā īpašuma nodokļa maksājumiem tiks izmantota fiskālā kadastrālā vērtība, kas paliks līdzšinējā apmērā.

Ekonomika Auto speciālisti: Latvijā parādās arvien vairāk prestižu elektromobiļu (+VIDEO)

"Tirgus attīstība vidējās klases zīmoliem paver durvis".

Sabiedrība Kultūras ministre Logina iztur opozīcijas demisijas pieprasījumu

Saeimas vairākums šodien noraidīja opozīcijā esošās Nacionālās apvienības (NA) demisijas pieprasījumu kultūras ministrei Agnesei Loginai (P).