• Dita,
  • Marta
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Gripas intensitāte Latvijā nedaudz samazinājusies

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 12:53, 05.05.2022


Pagājušajā nedēļā gripas intensitāte Latvijā nedaudz samazinājusies, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) dati.


Foto: LETA

Pagājušajā nedēļā ģimenes ārstu praksēs gripas gadījumos bija vērsušies 132 pacienti, tajā skaitā 66 Rīgā, 31 - Jelgavā, pa desmit gadījumiem - Jūrmalā, Liepājā, Ventspilī, pa diviem gadījumiem - Jēkabpilī un Daugavpilī, un viens gadījums - Gulbenes novadā.

Kopumā pagājušajā nedēļā Latvijā reģistrēti 214,8 gripas gadījumi uz 100 000 iedzīvotāju, kamēr nedēļu iepriekš - 225,2 gadījumi uz 100 000 iedzīvotājiem.

Jelgavā, Jūrmalā, Liepājā, Rīgā, Jēkabpilī un Ventspilī gripas intensitāte bija virs 100 gadījumiem uz 100 000 iedzīvotajiem.

Ar sūdzībām par akūtām augšējo elpceļu infekcijām pagājušajā nedēļā ģimenes ārstu praksēs vērsās 816 pacienti jeb vidēji 1328 gadījumi uz 100 000 iedzīvotāju, kamēr nedēļu iepriekš tie bija 1480,2 uz 100 000 iedzīvotāju.

Pneimoniju gadījumos ģimenes ārstu praksēs vērsās 11 pacienti jeb 17,9 gadījumi uz 100 000 iedzīvotāju, savukārt nedēļu iepriekš tie bija 34,3 uz 100 000 iedzīvotāju.

Stacionārās ārstniecības iestādēs ziņoja par 62 hospitalizētiem gripas pacientiem, un četriem no tiem konstatēta gripas izraisīta pneimonija.

SIA "Rīgas Austrumu klīniskā universitātes slimnīca" laboratorijā pagājušajā nedēļā izmeklēti 58 klīniskie paraugi. 17 paraugos apstiprināti pozitīvi A tipa gripas vīrusi, un desmit no tiem raksturoti kā A/H3.

Noteikti arī divi B tipa grupas vīrusi un viens pieder B/Victoria līnijai.

LETA jau rakstīja, ka gada desmitajā nedēļā vidējā gripas intensitāte ievērojami palielinājās un pārsniedza bāzes līmeni, tādēļ 17.martā tika paziņots par gripas epidēmijas sākumu.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Par virtuālās realitātes ekspertiem varēs kļūt Rīgas bērni (+VIDEO)

Datorvidē apgūtās prasmes atvieglos darba atrašanu.

Sabiedrība Eiropietis iemācījās latviešu valodu, bet Liepājā ar viņu atteicās runāt

"Tas bija tukšs un nekas nebija rakstīts pie durvīm", - pauž Šveices vēsturnieks.

Sabiedrība Rail Baltica izmeklēšanas komisija pauž izbrīnu par projekta kvalitāti

Dzelzceļa projekta "Rail Baltica" parlamentārās izmeklēšanas komisijas locekļi ceturtdien sēdē pauda izbrīnu par to, ka auditorkompānija SIA "Ernst&Young Baltic" 2017.gadā "Rail Baltica" ieguvumu un ieņēmumu analīzē izmaksu aplēsēs balstījās uz inženieru sniegto informāciju, nepārbaudot to kvalitāti.

Sabiedrība Rīgas zinātnieki pēta dzīvi Kurzemes Kazdangā (+VIDEO)

Kopiena ir visai sašķelta, kas neļauj tālāk virzīties uz konkrētu mērķi, jo katrs "rušina" savu ceļu.

Lasiet arī

Ekonomika Arodbiedrības kategoriski pret izmaiņām darba nespējas lapu apmaksā

Samazinot darba nespējas lapu apmaksu, var pasliktināties sabiedrības veselības rādītāji, pieaugt infekciju un hronisko slimību izplatība, šādu nostāju otrdien preses konferencē pauda Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības (LBAS) priekšsēdētājs Egils Baldzēns, darba devēju priekšlikumu apturēšanai neizslēdzot arī streika rīkošanu.

Sabiedrība Dauna sindroma dienā aicina vilkt kājās nesaderīgas zeķes

Šodien, atzīmējot Pasaules Dauna sindroma dienu, biedrība "Dauna sindroms Latvija" aicina cilvēkus ikdienas gaitās doties ar kājās uzvilktām nesaderīgām zeķēm, ļauties bērnišķīgam priekam un skatīt pasauli ar jaunu elpu.

Veselība Kā tikt galā ar pavasara norovīrusu, iesaka mediķi (+VIDEO)

Svarīgi ir atpūsties, patērēt daudz šķidruma un elektrolītu, lai papildinātu tos, kas zaudēti vemšanas un caurejas dēļ.

Veselība Parlamentā vērtēs iniciatīvu par medicīnas aprūpi bez rindām

Nākamnedēļ, 13.martā, Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas sēdē vērtēs iedzīvotāju iniciatīvu par medicīnas aprūpi bez rindām.