• Agija,
  • Aldonis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Ārzemju tūristi masveidā atsakās no ceļojumiem uz Latviju

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 09:43, 19.04.2022


Latvijas viesnīcās martā saņemts ļoti liels rezervāciju atsaukumu skaits šai vasaras sezonai, otrdien intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" sacīja Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācijas prezidents Jānis Naglis.


Foto: LETA

"Diemžēl martā mēs saņēmām ārkārtīgi lielu atsaukumu rezervācijām, kas tika veiktas vasaras sezonai, no Rietumvalstīm," teica asociācijas prezidents, piebilstot, ka rezervāciju kritums veido gandrīz 80%.

Naglis arī atzīmēja, ka Latvijai, tūristu piesaistē, šobrīd būtu jāstrādā ar tuvākajām kaimiņvalstīm - Lietuvu, Igauniju un Skandināviju. "Tie būs pirmie, kas pie mums parādīsies," viņš teica, vienlaikus gan atzīmējot, ka negatīvs signāls, kas parāda noskaņojumu Skandināvijā, ir lēmums neatjaunot prāmja satiksmi starp Rīgu un Stokholmu.

Tāpat Naglis sacīja, ka, ņemot vērā karadarbību Ukrainā, Latvijas viesnīcās šogad nebūs viesu no Krievijas, Ukrainas un Baltkrievijas. "Nelolojam neviens cerības, ka no šīm trim valstīm tagad ieradīsies tūristi," viņš teica.

Pēc asociācijas prezidenta minētā, Krievijas, Ukrainas un Baltkrievijas tūristu pavadīto nakšu skaits šajā gadā Latvijas viesnīcās būs kopumā par apmēram 800 000 mazāks nekā pirms Covid-19 pandēmijas 2019.gadā.

Vienlaikus Naglis pauda, ka tūrisma jomā Latvija šobrīd Rietumvalstīs ir jāpozicionē kā droša valsts.

Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācija apvieno naktsmītnes un sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumus profesionālai sadarbībai, lai uzlabotu klientu apkalpošanas kvalitāti, sakārtotu Latvijas viesnīcu tirgu un pārstāvētu Latvijas viesnīcu un restorānu biznesu pasaulē. Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācija ir asociācijas "Viesnīcas, restorāni un kafejnīcas Eiropā" biedrs.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Siliņa: Kariņš rīkojies kā kārtīgs Rietumu politiķis

Atkāpjoties no ārlietu ministra amata, Krišjānis Kariņš (JV) rīkojies kā kārtīgs Rietumu politiķis, ceturtdien pēc sarunas ar politiķi paziņoja Ministru prezidente Evika Siliņa (JV).

Sabiedrība Taksometru vaučeru tirdzniecību Rīgas lidostā varētu sākt aprīlī

Taksometru vaučeru tirdzniecību VAS "Starptautiskā lidosta "Rīga"" varētu sākt aprīlī, ceturtdien preses konferencē medijiem sacīja Rīgas lidostas valdes priekšsēdētāja Laila Odiņa.

Sabiedrība Kurš visbiežāk uzstājās no tribīnes?

Saeima šī gada ziemas sesiju slēdz 28.martā un pavasara sesiju sāks 8.aprīlī.

Sabiedrība Kariņš nolēmis atkāpties no ārlietu ministra amata

ijušais Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) ceturtdien pēc tikšanās ar pašreizējo premjeri Eviku Siliņu (JV) paziņoja, ka nolēmis atkāpties no ārlietu ministra amata.

Lasiet arī

Interesanti fakti Pavasarī latvieši lido uz siltajām zemēm (+VIDEO)

Tūrismā ir svarīgi atrast līdzsvaru starp atpūtu un aktīvu pieredzes meklēšanu.

Sabiedrība Palielinājusies interese par militāro tūrismu

Par militārajiem objektiem, vēstures notikumu izklāstiem interese ir palielinājusies, kopš iznācis militārā tūrisma ceļvedis, aģentūrai LETA intervijā pauda Latvijas Lauku tūrisma asociācijas "Lauku ceļotājs" prezidente Asnāte Ziemele.

Ekonomika EM: tūrisma nozare šobrīd ir atguvusies (+VIDEO)

Šogad viens no lielākajiem izaicinājumiem būs īstermiņa īres mītņu tirgus sakārtošana.