• Ģederts,
  • Ģirts
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Sārts: Krievija īsteno informācijas operāciju, kas atbalsojas arī Latvijā

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 10:11, 17.02.2022 3


Līdz ar situācijas eskalēšanu pie Ukrainas robežām Krievija īsteno informācijas operāciju, kas atbalsojas arī Latvijā, šorīt Latvijas Radio uzsvēra NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centra direktors Jānis Sārts.


Foto: LETA

Sārts atzina, ka līdz ar drošības situācijas šūpošanu dezinformācijas apjoms no Krievijas puses ir būtiski audzis.

Pēc eksperta vārdiem, informācijas operācijas mērķi ir vairāki, piemēram, panākt priekšstatu, ka pie saspīlējuma esot vainīgas ASV un NATO, novērst uzmanību no Krievijas spēku koncentrēšanas pie Ukrainas robežām un koncentrēties uz vēstījumu par Krievijas it kā apdraudētību, sēt paniku Ukrainā, bet Rietumus mēģināt sašķelt un panākt to, lai Rietumi nebūtu spējīgi saprast, kas īsti notiek.

Sārts vērtēja, ka kontrolēt jebkādas informācijas plūsmas demokrātijās ir grūti un varbūt arī nav vajadzīgs, bet tā vietā jāmāca cilvēkus atpazīt izdomātos vēstījumus.

Vidi, kas ir brīva no Krievijas dezinformācijas, mēs tuvākajā laikā diezin vai sagaidīsim, atzina Sārts.

Sārta skatījumā, neskatoties uz visu dezinformācijas jaudu, Krievijai būtu ļoti grūti iestāstīt savas valsts sabiedrībai, kāpēc "šaut un bumbot" Ukrainā būtu laba lieta.

Komentējot Krievijas paziņojumus par daļēju savu spēku atvilkšanu, Saeimas deputāts, bijušais aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis (ZZS) pauda nostāju, ka Krievijas pusei ticēt nevar, kam spilgtākais piemērs bija Krimas okupācija, kur sākotnēji tika noliegta Krievijas karaspēka klātbūtne.

Bijušais ministrs uzsvēra, ka Krievijas un Baltkrievijas puse lauž vienošanās, piemēram, par militāro mācību uzraudzību, jo paši turpina sūtīt savus novērotājus uz Latvijā notiekošām mācībām, bet Latvijas puse viņu mācībām netiek pielaista, lai arī vienošanās ir par abpusēju militāro mācību uzraudzību.

Latvijā varam justies droši, ja "paši par to rūpēsimies", piebilda Bergmanis.

Kā ziņots, Krievija pašlaik ir savilkusi ap 130 000 karavīrus ap Ukrainas robežām, radot bažas par iespēju, ka drīzumā varētu iebrukt šajā valstī.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Uz Tallinas šosejas pie Ādažiem neliela lidmašīna veikusi avārijas nosēšanos

Sestdienas vakarā uz Tallinas šosejas pie Ādažiem neliela lidmašīna veikusi avārijas nosēšanos, apstiprināja Civilās aviācijas aģentūras (CAA) operatīvo situāciju vadītājs Aivis Vincevs.

Sabiedrība Agresīvie autovadītāji Latvijā tiks sodīti ar dārgu apdrošināšanu (+VIDEO)

Ar huligānismu uz ceļa ir saskārušies lielais vairums Latvijas iedzīvotāju.

Sabiedrība Svētdien debesis pakāpeniski aizklās mākoņi

Nedēļas pēdējā dienā debesis virs Latvijas pakāpeniski aizklās mākoņi un kļūs par pāris grādiem vēsāks, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Sabiedrība KM: Saziņa latviešu valodā norisinās pēc būtības oficiālos gadījumos

Saziņa tikai vai pārsvarā latviešu valodā valstī pēc būtības norisinās oficiālos gadījumos - mācību iestādēs, valsts un pašvaldību iestādēs, darbā apspriežu un sanāksmju laikā, kā arī veselības aprūpes iestādēs, secināts Kultūras ministrijas (KM) sagatavotā Saliedētas un pilsoniski aktīvas sabiedrības attīstības plāna 2024.-2027.gadam projektā.

Lasiet arī

Pasaule ISW: Putins cenšas radīt nosacījumus eskalācijai pret Baltijas valstīm

Krievijas prezidents Vladimirs Putins ievērojami aktivizējis senos Kremļa informācijas jomas centienus radīt priekšnosacījumus eskalācijai pret Baltijas valstīm, uzskata ASV Kara studiju institūta (ISW) analītiķi.

Pasaule Armēnija aptur Krievijas propagandas medija «Sputnik» licenci

Armēnija trešdien paziņoja, ka uz laiku aptur Krievijas propagandas medija "Sputnik" vietējās filiāles raidīšanas licenci, kā iemeslu minot tā "ironiskos un aizvainojošos" iztekumus par Armēniju.

Pasaule Krievijā iesaka bērniem jau no mazotnes mācīt, ka Latvija neeksistē (+VIDEO)

Krievijas politiķis, radio un TV vadītājs un propagandists Sergejs Mihejevs nācis klajā ar ideju, kā nodrošināt, lai arī krievu nākamās paaudzes par normu uzskatītu citas valsts ieņemšanu, nevis uzdotu muļķlīgus jautājumus, kā: "Ko mēs darām Ukrainā?"

Sabiedrība Krievijas plāns Latvijai: «Guberņas pievienošana atpakaļ Mātuškai» (+VIDEO)

Krievijas pilsone, žurnāliste Maetnaja nāca klajā ar provokatīvu paziņojumu.