• Ausma,
  • Ausmis,
  • Inguna,
  • Inguns
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Krievijas boti izplata pret Ukrainu vērstus slavenību viltus citātus

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 20:36, 16.06.2024


Ar Krievijas režīmu saistīti boti jeb interneta roboti kopš piektdienas vakara platformā "X" publicējuši vairāk nekā 100 000 ierakstu ar viltotiem slavenību citātiem, kas vērsti pret Ukrainu, vēsta "Telegram" kanāls "Agenstvo".



Kinozvaigznēm Dženiferai Anistonei, Skārletai Johansonei, Alēnam Delonam un citām slavenībām piedēvēti izdomāti citāti, kuros rietumvalstis tiek aicinātas pārtraukt palīdzību Ukrainai.

Runa ir par tīkla "Dvoiņik" botiem, ko "Agenstvo" dēvē par "lielāko no Kremļa dezinformācijas tīkliem, kas strādā Rietumu auditorijai". Kopš piektdienas vakara šie roboti sociālajā tīklā "X" publicējuši 50 attēlus ar viltus citātiem, savukārt citi "Dvoiņik" konti tās retvītojuši vairāk nekā 100 tūkstošus reižu. Šiem ierakstiem jau ir vairāki simti tūkstoši skatījumu.

Boti publicējuši attēlus ar citātiem angļu, franču, vācu un poļu valodā. Viltus izteikumi piedēvēti arī aktrisei Andželīnai Džolijai, kinorežisoram Likam Besonam, dziedātājam Eltonam Džonam un futbolistam Lionelam Mesi. Slavenībām piedēvētajos citātos lasāms, ka "ES sabrūk" un "Eiropa kļūst nabadzīgāka". Viltus Eltons Džons apvieno Ukrainas un ES tēmas: "Mēs esam iekrituši Ukrainas slazdā. Tagad ES sabrūk."

Iepriekš "Agenstvo" ziņoja, ka interneta robotu tīkls sociālajā tīklā "X" izplatīja viltotus Holivudas zvaigžņu citātus par PSRS lomu uzvarā pār nacistisko Vāciju Otrajā pasaules karā. 9.maija priekšvakarā roboti publicēja 28 tvītus ar 13 zvaigžņu fotogrāfijām un frāzēm par Padomju Savienību un Sarkano armiju, kuras tās it kā teikušas dažādos laikos. Patiesībā visas frāzes izrādījās izdomātas un piedēvētas.

"Agenstvo" norāda, ka tā nav pirmā reize, kad no Krievijas kontrolēti robotu konti sociālajos tīklos masveidā publicē slavenu cilvēku frāzes, kuras viņi nekad nav teikuši. Piemēram, 2023.gada novembrī ar Krieviju saistīti konti izplatīja viltotus dziedātājas Bejonses, televīzijas zvaigznes Opras Vinfrijas, futbolista Ronaldu un citu zvaigžņu citātus, kuros pieprasīts, lai Rietumi pārtrauc palīdzēt Ukrainai.

Prokremliskie tīkli izplatījuši arī populāru ārvalstu plašsaziņas līdzekļu vāku viltojumus un neeksistējošas karikatūras, piemēram, viltotas Francijas satīriskā žurnāla "Charlie Hebdo" karikatūras, kas ir kritiskas Ukrainai.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Francijā kritizē Makrona izteikumus par pilsoņkara draudiem

Francijas prezidents Emanuels Makrons otrdien izpelnījies oponentu asu nopēlumu saistībā ar izteikumiem, ka galēji labējo vai galēji kreiso spēku uzvara parlamenta vēlēšanās var izraisīt "pilsoņkaru", oponentiem mudinot valsts galvu nebaidīt sabiedrību.

Pasaule Ķīnas zonde atgriežas uz Zemes ar pirmajiem paraugiem no Mēness tumšās puses

Otrdien uz Zemes atgriezās Ķīnas zonde "Chang'e 6" ar iežu un augsnes paraugiem no maz izpētītās Mēness tumšās puses.

Pasaule Atklāts Trampa padomnieku miera plāns

Divi galvenie Donalda Trampa padomnieki iepazīstinājuši viņu ar plānu, kā izbeigt karu Ukrainā, ja viņš uzvarēs prezidenta vēlēšanās, un tas paredz sarunu sākšanu starp Ukrainu un Krieviju.

Pasaule Ziemeļkoreja uz Dienvidkoreju nosūtījusi vēl 350 balonus ar atkritumiem

Ziemeļkoreja uz Dienvidkoreju nosūtījusi vēl 350 ar atkritumiem piepildītus balonus, otrdien paziņoja Dienvidkorejas armija.

Lasiet arī

Sabiedrība NEPLP liedz piekļuvi deviņām Krievijas propagandu izplatošām tīmekļa vietnēm

Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) liegusi Latvijā piekļuvi deviņām tīmekļa vietnēm, kas izplata Krievijas propagandu, liecina paziņojums oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Sabiedrība Kāpēc «Splendid Palace» atteicās rādīt bijušā EP deputāta Mirska filmu (+VIDEO)

Kinoteātris "Splendid Palace" saņēmis izcilākā Rīgas pasākuma telpās balvu Latvijas Pasākuma foruma Izcilības balvas pasniegšanas ceremonijā. Šādu atzinīgu novērtējumu "Splendid Palace" izpelnījies par tā simtgades pasākumiem visa aizvadītā - jubilejas gada - garumā.

Pasaule ISW: Putins cenšas radīt nosacījumus eskalācijai pret Baltijas valstīm

Krievijas prezidents Vladimirs Putins ievērojami aktivizējis senos Kremļa informācijas jomas centienus radīt priekšnosacījumus eskalācijai pret Baltijas valstīm, uzskata ASV Kara studiju institūta (ISW) analītiķi.

Pasaule Armēnija aptur Krievijas propagandas medija «Sputnik» licenci

Armēnija trešdien paziņoja, ka uz laiku aptur Krievijas propagandas medija "Sputnik" vietējās filiāles raidīšanas licenci, kā iemeslu minot tā "ironiskos un aizvainojošos" iztekumus par Armēniju.