• Fanija,
  • Vēsma
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Par balstvakcīnas nenodrošināšanu Lembergs pieprasa 10 000 eiro

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 13:17, 27.01.2022 2


Bijušais Ventspils mērs Aivars Lembergs ("Latvijai un Ventspilij") ir vērsies ar prasību pret Ieslodzījumu vietu pārvaldi (IeVP) par 10 000 eiro kompensāciju saistībā ar viņam liegto iespēju saņemt balstvakcīnu, aģentūrai LETA apliecināja Lemberga advokāts Māris Grudulis.


Foto: LETA

Viņš norāda, ka Lembergs vairāku mēnešu garumā lūdza viņam sniegt iespēju saņemt balstvakcīnu pret Covid-19, bet IeVP šādu iespēju viņam nesniedza. Vēlāk Lembergs inficējies ar Covid-19, kā rezultātā bojātas viņa plaušas.

Jau vēstīts, ka iepriekš Lembergs uzturējās slimnīcā Olainē, kur nonāca, jo saslima ar Covid-19.

Kā stāstīja viņa aizstāvis Grudulis, Lembergs ar "Johnson&Johnson" vakcīnu pret Covid-19 tika potēts 10.maijā. Esot apcietinājumā, Lembergs lūdzis viņam nodrošināt balstvakcīnu, taču tā neesot nodrošināta, kā arī neesot saņemtas atbildes uz viņa un aizstāvju lūgumiem šajā jautājumā, norādīja Grudulis.

IeVP Centrālcietuma ieslodzītajiem piedāvājusi iespēju saņemt balstvakcināciju ar "Johnson&Johnson" vakcīnu, taču šai vakcīnai veltīti visai kritiski vērtējumi par tās salīdzinoši zemo efektivitāti. Imunizācijas valsts padome pēc potēšanās ar "Johnson&Johnson" vakcīnu iesaka saņemt otru poti no "Pfizer" vai "Moderna".

IeVP, nekomentējot konkrēto Lemberga gadījumu, aģentūrai LETA skaidroja, ka "Johnson&Johnson" vakcīna izvēlēta, jo šī vakcīna esot vispieprasītākā Centrālcietuma ieslodzīto vidū, tādēļ nav pasūtītas citas vakcīnas.

Jautājumus, kas saistīti ar Lemberga vakcināciju, pārvalde atteicās komentēt, jo tie "skar informāciju par personas veselību".


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība LVC: Būvdarbi notiek 21 valsts ceļu posmā

Valsts autoceļu tīklā būvdarbi sākušies 21 posmā, no tiem deviņi ir uz reģionālajiem autoceļiem, trīs - uz vietējiem, kā arī darbi notiek uz septiņiem tiltiem, aģentūru LETA informēja VSIA "Latvijas valsts ceļi" (LVC).

Sabiedrība Rēzeknē izveidota jauna dienesta suņu infrastruktūra (+VIDEO)

VID Muitas pārvaldes Kinoloģijas dienests tika izveidots 2004.gadā, un šobrīd tur strādā 44 četrkājainie strādnieki.

Sabiedrība Nākamnedēļ kāps ūdens līmenis Daugavā

Spēcīgu nokrišņu dēļ nākamnedēļ gaidāms ievērojams ūdens līmeņa kāpums Daugavā, liecina laika prognozes.

Sabiedrība Gaisa temperatūra piektdien nepārsniegs +8 grādus

Piektdien gaisa temperatūra Latvijā paaugstināsies vien līdz +2..+8 grādiem, prognozē sinoptiķi.

Lasiet arī

Kriminālziņas Uz nenoteiktu laiku atliek Lemberga krimināllietas izskatīšanu

Koruptīvos noziegumos apsūdzētā bijušā Ventspils mēra, pašreizējā Ventspils domes deputāta Aivara Lemberga ("Latvijai un Ventspilij") dēla Anrija saslimšanas dēļ, Rīgas apgabaltiesa lēma uz nenoteiktu laiku atlikt viņu krimināllietas izskatīšanu, aģentūru LETA informēja tiesā.

Sabiedrība Šonedēļ turpinās tiesas debates Lemberga krimināllietā

Rīgas apgabaltiesā 27.janvārī plkst.10 turpināsies tiesu debates koruptīvos noziegumos apsūdzētā bijušā Ventspils mēra, pašreizējā Ventspils domes deputāta Aivara Lemberga ("Latvijai un Ventspilij") krimināllietā, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.

Sabiedrība Lembergs tiesāsies pret aizliegumu piedalīties pašvaldību vēlēšanās

Šodien plkst.10.30 Rīgas pilsētas tiesā izskatīs koruptīvos noziegumos apsūdzētā Ventspils domes deputāta un bijušā Ventspils mēra Aivara Lemberga ("Latvijai un Ventspilij") prasību pret Saeimu, Ministru kabinetu un Rīgas apgabaltiesu par morālā kaitējuma atlīdzināšanu, liecina tiesu kalendāra informācija.

Sabiedrība Lembergs iemaksājis 100 000 eiro drošības naudu

Koruptīvos noziegumos apsūdzētais bijušais Ventspils mērs, pašreizējais Ventspils domes deputāts Aivars Lembergs ("Latvijai un Ventspilij") ir iemaksājis drošības naudu 100 000 eiro apmērā un drīzumā varēs pamest cietumu, liecina aģentūras LETA esošā informācija.