Šoziem ziņots par 138 cilvēkiem, kuri guvuši traumas nenotīrītā sniega dēļ

Sabiedrība
LETA 16:37, 23.12.2021 0

Rīgas pašvaldības policijai šoziem ziņots par 138 cilvēkiem, kuri guvuši traumas nenotīrītā sniega dēļ, aģentūru LETA informēja Rīgas domes Komunikācijas pārvalde.

 
Foto: LETA

Rīgas pašvaldības policijā šoziem sākti 383 administratīvo pārkāpumu procesi saistībā ar nenotīrītu sniegu. Administratīvo pārkāpumu procesi pārsvarā uzsākti gadījumos, kuros ir nodarīts kaitējums - gūta trauma vai bojāts īpašums - un par nenotīrītiem jumtiem.

Kopš ziemas sezonas sākuma policijā saņemta informācija par 138 gadījumiem, kuros gājēji guvuši traumas - 127 no tiem nokrītot uz ietves, bet 11 gadījumos traumas gūta no jumta krītoša sniega vai ledus dēļ.

Tāpat saņemta informācija par 45 krītoša sniega vai ledus bojātām automašīnām.

Rīgas domes Administratīvā inspekcija laika posmā no 30.novembra līdz 21.decembrim izdevusi 306 administratīvos aktus saistībā ar nenotīrīto sniegu.

Par 258 adresēm pieņemti lēmumi par piespiedu sakopšanu. No šīm 108 (42%) adresēs tīrīšanu veica pašvaldības nolīgtais komersants, 18 (7%) adreses tika nodotas izpildei, bet 132 (51%) adresēs tīrīšanu veica pats īpašnieks vai apsaimniekotājs.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Latvija plāno veikt iemaksu palestīniešu bēgļiem

Latvija plāno veikt iemaksu 17 000 eiro apmērā ANO Palīdzības un darba aģentūrā palestīniešu bēgļiem (UNRWA), aģentūrai LETA apstiprināja Ārlietu ministrijas (ĀM) preses sekretāre Diāna Eglīte.

Sabiedrība Pārgalvīga elektroskrejriteņu vadītāju rīcība visbiežāk noved pie negadījumiem

Ar mērķi samazināt elektroskrejriteņu vadītāju pārkāpumu skaitu un traumatismu Valsts policija kopā ar Stradiņa slimnīcu un "Bolt" sākusi informatīvo kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā".

Sabiedrība Krievijas karš pret Ukrainu būtiski ietekmējis ES austrumu pierobežas reģionus

Krievijas pilna apmēra agresijas karš pret Ukrainu ir būtiski ietekmējis Eiropas Savienības (ES) austrumu pierobežas reģionus, secināts izvērtējumā par Krievijas agresijas kara ietekmi uz pierobežas reģioniem.

Lasiet arī

Ekonomika Rīgā sāks uzstādīt pirmos jauna dizaina ielu tirdzniecības moduļus

Rīgas Apkaimju iedzīvotāju centrs no 22.aprīļa līdz 28. aprīlim sāks uzstādīt pirmos jauna dizaina ielu tirdzniecības moduļus pašvaldības iekārtotajās ielu tirdzniecības vietās.

Ekonomika Izsludina 210 miljonus eiro vērto Rīgas ielu uzturēšanas konkursu

Izsludināts atklāts konkurss par Rīgas transporta būvju ikdienas uzturēšanu no 2024.gada līdz 2029.gadam. Iepirkuma pretendenti piedāvājumus var iesniegt līdz 14.maija plkst.10.

Sabiedrība «Rīgas mežu» centrālo biroju plāno pārcelt uz Āgenskalnu

Pašvaldības SIA "Rīgas meži" biroju plānots pārcelt uz Āgenskalnā esošo bijušās Rīgas 14.vidusskolas ēku.

Sabiedrība Pārdaugavā būtiski ierobežos kravas transporta satiksmi

No šodienas pilnībā būs aizliegta kravas transporta tranzīta satiksme cauri Torņkalnam pa Vienības gatvi un Jelgavas ielu, kā arī rīta un vakara sastrēgumstundās aizliegta kravas transporta satiksme abos virzienos gar Daugavas kreiso krastu starp Bolderāju un Salu tiltu, aģentūru LETA informēja Rīgas domes Ārējās komunikācijas nodaļa.