Tikai pēc vairākiem šāvieniem izdodas apturēt dērājšoferi ar zagtu VW (+VIDEO)

Sabiedrība
LETA 10:12, 09.11.2021 0

Aizvadītajā nedēļā Latgalē tikai pēc vairākiem šāvieniem pa automašīnu policijai izdevās apturēt iereibušu vadītāju ar zagtu transportlīdzekli, informēja Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes pārstāve Lāsma Kursīte.

 

Ceturtdien, 4.novembrī, pirms plkst.23 policisti, veicot mājsēdes kontroles pasākumus Līvānos, pamanīja transportlīdzekli "Volkswagen Transporter", kas bija izsludināts meklēšana. Nekavējoties pieņemts lēmums transportlīdzekli apturēt, taču, pamanot policijas norīkojumu, transportlīdzekļa vadītājs sāka bēgšana.

Pakaļdzīšanās laikā minētais transportlīdzeklis veica virkni ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumu, tādā veidā apdraudot arī pārējos ceļu satiksmes dalībniekus, izraisot bīstamas avārijas situācijas. Lai pēc iespējas ātrāk novērstu bīstamo situāciju, tika pieņemts lēmums raidīt vairākus brīdinājuma šāvienus gaisā un mērķtiecīgus šāvienu transportlīdzekļa virzienā, taču arī tas neapturēja agresīvā braucēja rīcību un pakaļdzīšanās turpinājās.

Pēc vairākiem mērķtiecīgiem šāvieniem pa transportlīdzekli pēc aptuveni 45 minūtēm Augšdaugavas novada Nīcgales pagastā transportlīdzeklis tika apturēts un policijas darbiniekiem izdevās aizturēt transportlīdzekļa vadītāju - 1980.gadā dzimuši vīrieti. Viņš pie auto stūres bija sēdies alkohola reibuma stāvoklī - vīrieša izelpā konstatētas 1,75 promiles. Tāpat vīrietim nav transportlīdzekļa vadīšanas tiesību.

Pret vīrieti ir sākti administratīvo pārkāpumu procesi un vairāki kriminālprocesi. Par mājsēdes ierobežojumu neievērošanu vīrietim piemērots 2000 eiro liels naudas sods.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Latvijā piemin Otrā pasaules kara beigas Eiropā

Valsts augstākajām amatpersonām noliekot ziedus Rīgas Brāļu kapos, šodien Latvijā tiek atzīmēta nacisma sagrāve un pieminētas Otrā pasaules kara beigas Eiropā.

Sabiedrība Lasmaņa rīcībā tiesībsargs saskatījis nevēlamu seksuāla rakstura komunikāciju

Tiesībsargs konstatējis neētisku, aizvainojošu, cieņu pazemojošu un uz vardarbību vērstu komunikāciju, tostarp nevēlamu seksuāla rakstura verbālu komunikāciju, un bosingu no bijušā Jelgavas novada domes priekšsēdētāja Madara Lasmaņa (LA) puses, pavēstīja Tiesībsarga biroja pārstāvis Edgars Lākutis.

Sabiedrība Atvieglos lēmumu pieņēmšanu dzīvojamo māju atjaunošanai

Saeimas komisija atbalstīja grozījumus Dzīvokļa īpašuma likumā. Ar tiem paredzēts dot iespēju par mājai būtiskiem jautājumiem lemt arī tad, ja daļa iedzīvotāju neiesaistās šo jautājumu risināšanā.

Sabiedrība Ministre apmeklēs jaunā cietuma būvlaukumu

Liepajas cietums - viens no lielākajiem publiskā pasūtījuma būvniecības projektiem Latvijā.

Lasiet arī

Interesanti fakti Latvijā ik gadu ir plānots saražot aptuveni 30 Patria bruņumašīnu

Latvijā ik gadu ir plānots saražot aptuveni 30 "Patria" bruņumašīnu, aģentūra LETA noskaidroja Aizsardzības ministrijā (AM).

Pasaule Lietuvas muitnieki novērš divu «Tesla Cybertruck» izvešanu uz Baltkrieviju

Lietuvas muitnieki aizturējuši divus automobiļus "Tesla Cybertruck", jo ir aizdomas, ka šos pikapus ar elektrodzinēju bija paredzēts kontrabandas ceļā caur Baltkrieviju ievest Krievijā, tādējādi pārkāpjot Eiropas Savienības (ES) sankcijas.

Sabiedrība Ceturtdien Latvijā vietām snigs

Turpinoties aukstam laikam, ceturtdien Latvijā iespējams snigs, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra prognoze.

Sabiedrība Ārstiem uzliks pienākumu iepazīstināt pacientu ar sevi

Saeimas Sociālo un darba lietu komisijā šodien konceptuāli atbalstīta iecere uzlikt pienākumu ārstniecības personām, sākot ārstēšanu, iepazīstināt pacientu ar sevi.