Akciju cenas pārsvarā pieaug ASV, bet krītas Eiropā

Sabiedrība
LETA 02:55, 22.10.2021 0

Ņujorka, 22.okt., LETA--AFP. Akciju cenas Volstrītā ceturtdien lielākoties pieauga, labiem kompāniju peļņas rezultātiem uzlabojot investoru noskaņojumu, bet Eiropas un Āzijas biržās akciju cenas pārsvarā kritās jaunās bažās par Ķīnas kompānijas "Evergrande" problēmām.



Ņujorka, 22.okt., LETA--AFP. Akciju cenas Volstrītā ceturtdien lielākoties pieauga, labiem kompāniju peļņas rezultātiem uzlabojot investoru noskaņojumu, bet Eiropas un Āzijas biržās akciju cenas pārsvarā kritās jaunās bažās par Ķīnas kompānijas "Evergrande" problēmām.

Volstrītas indekss "Standard & Poor's 500" pieauga līdz pirmajam rekordam kopš septembra sākuma, "Tesla", "American Airlines" un "Union Pacific" akciju cenām palielinoties pēc peļņas kāpuma.

Ķīnas nekustamo īpašumu milža "Evergrande" akcijas cena saruka par vairāk nekā 10% pirmajā tirdzniecības sesijā pēc vairāk nekā divu nedēļu pārtraukuma.

"Evergrande" trešdienas paziņojumā par tirdzniecības atsākšanu pavēstīja, ka 2,58 miljardu ASV dolāru vērts darījums par 50,1% daļas pārdošanu tās īpašumu apkalpošanas nozarē esot izgāzies. Kompānija arī brīdināja, ka nevar garantēt savu parāda saistību izpildi.  

"United First Partners" analītiķis Džastins Tangs brīdināja, ka "bez naudas iepludināšanas no [aktīvu] pārdošanas" "Evergrande" akcijas cena kritīsies.

"Evergrande" situācija atkal raisīja bažas par tās ietekmi uz ekonomiku, jo nekustamo īpašumu nozare sastāda milzu daļu no Ķīnas IKP un vairāki citi nekustamo īpašumu attīstītāji pēdējā laikā nav spējuši ievērot parādu maksāšanas termiņus.

"Ķīnas "Evergrande" krīze atkal pacēlusi savu neglīto galvu," atzīmēja "AJ Bell" finanšu analītiķis Denijs Hjūsons. "Tas skāra akcijas ar ekspozīciju uz Ķīnu, sevišķi kalnrūpniecības nozarē."

ASV biržu indekss "Dow Jones Industrial Average" ceturtdien kritās par mazāk nekā 0,1% līdz 35 603,08 punktiem, indekss "Standard & Poor's 500" kāpa par 0,3% līdz 4549,78 punktiem, bet indekss "Nasdaq Composite" palielinājās par 0,6% līdz 15 215,70 punktiem.

Londonas biržas indekss FTSE 100 ceturtdien kritās par 0,5% līdz 7190,30 punktiem, Frankfurtes biržas indekss DAX 30 samazinājās par 0,3% līdz 15 472,56 punktiem, bet Parīzes biržas indekss CAC 40 saruka par 0,3% līdz 6686,17 punktiem.

Ņujorkas biržas elektroniskajā tirdzniecībā WTI markas jēlnaftas cena ceturtdien kritās par 1,1% līdz 82,50 ASV dolāriem par barelu. "Brent" markas jēlnaftas cena Londonas biržā samazinājās par 1,4% līdz 84,61 dolāram par barelu.

Eiro vērtība pret ASV dolāru ceturtdien kritās no 1,1651 līdz 1,1628 dolāriem par eiro, britu mārciņas vērtība pret ASV dolāru saruka no 1,3824 līdz 1,3794 dolāriem par mārciņu, bet ASV dolāra vērtība pret Japānas jenu samazinājās no 114,38 līdz 114,02 jenām par dolāru. Eiro vērtība pret britu mārciņu kritās no 84,27 līdz 84,26 pensiem par eiro.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Latvijas resursi un nodokļi aizplūst pāri robežām

Tā kā Eiropas Savienības valstu robežas ir atvērtas un iedzīvotāji tās var šķērsot brīvi, tad viņi to bieži arī dara. Ļoti bieži, tas notiek tādēļ, ka šķērsot robežu vilina cenas, tas, ka blakus valstī tas vai cits produkts maksā lētāk.

Sabiedrība Čakša: Priekšlikumi nemazinās pedagogu atalgojumu (+ LIZDA viedoklis)

Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) priekšlikumi pedagogu darba slodžu līdzsvarošanai nemazinās to atalgojumu, šodien preses konferencē uzsvēra izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša (JV).

Sabiedrība Muzeju nakts arī Saeimā. Būs ekspozīcija par Latvijas dalību ES un NATO

Sestdien, 18.maijā - Saeimas nams vērs savas durvis apmeklētājiem

Sabiedrība Brīvdienās saglabāsies silts laiks, vietām dārdēs pērkons

Šīs nedēļas nogalē Latvijā saglabāsies vasarīgi silts laiks, vietām gaidāms īslaicīgs lietus un pērkona negaiss, prognozē sinoptiķi.

Lasiet arī

Kultūra Nākammēnes Daugavpilī būs dziesmu svētki, aicināti visi (+VIDEO)

"Dabas ritma noteiktais gadskārtu cikls palīdz atgriezties pie ciešākām attiecībām ar dabu.

Sabiedrība «BB ir proraška ka jv un progkomunisti»: soctīklos par ārlietu ministri (+VIDEO)

Baiba Braže tiek apsūdzēta kopējās Baltijas diplomātijas graušanā.

Sports Serjogins un Siliņa izcīna otro vietu Rīgas maratonā

Latvijas vieglatlētikas garo distanču skrējēji Dmitrijs Serjogins un Anita Siliņa svētdien Rīgas maratonā izcīnīja otrās vietas, vienlaikus kļūstot par valsts čempioniem maratonā.

Interesanti fakti Pirmdiena daudzviet būs lietaina

Pirmdien Latvijā būs lietains laiks un vietām iespējamas arī stipras pērkona lietusgāzes, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) prognoze.