Zemesgrāmatu likumā paredz palielināt vairāku nodevu apmēru

Sabiedrība
LETA 20:33, 20.10.2021 3

Saeimas Juridiskā komisija trešdien pirms pirmā lasījuma atbalstīja likumprojektu "Grozījumi Zemesgrāmatu likumā", kas paredz palielināt vairāku kancelejas nodevu apmēru.

 
Foto: LETA

Likumprojekts paredz noapaļot vairāku ar zemesgrāmatu saistīto kanceleju nodevu apmēru.

Piemēram, par jauna nodalījuma atklāšanu Valsts kasē būs jāiemaksā 30 eiro līdzšinējo 28,46 eiro. Par dzīvokļa īpašuma nodalījuma atklāšanu un jaunu tiesību nostiprinājumu katrai personai līdzšinējo 14,23 eiro būs jāmaksā 15 eiro.

Pieaugs arī kanceles nodevu apmērs par nostiprinājuma pārgrozījumu un atzīmes ierakstīšanu, kā arī par zemesgrāmatu apliecības izsniegšanu. Paredzēts, ka šie pakalpojumi turpmāk izmaksās astoņus eiro līdzšinējo 7,11 eiro.

Tāpat piecus eiro līdzšinējo 4,27 eiro vietā, izmaksās tiesneša lēmuma apliecinātas dotorizdrukas izsniegšana.

Likumprojekts vēl būs jāskata Saeimai.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (3)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Latvija plāno veikt iemaksu palestīniešu bēgļiem

Latvija plāno veikt iemaksu 17 000 eiro apmērā ANO Palīdzības un darba aģentūrā palestīniešu bēgļiem (UNRWA), aģentūrai LETA apstiprināja Ārlietu ministrijas (ĀM) preses sekretāre Diāna Eglīte.

Sabiedrība Pārgalvīga elektroskrejriteņu vadītāju rīcība visbiežāk noved pie negadījumiem

Ar mērķi samazināt elektroskrejriteņu vadītāju pārkāpumu skaitu un traumatismu Valsts policija kopā ar Stradiņa slimnīcu un "Bolt" sākusi informatīvo kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā".

Sabiedrība Krievijas karš pret Ukrainu būtiski ietekmējis ES austrumu pierobežas reģionus

Krievijas pilna apmēra agresijas karš pret Ukrainu ir būtiski ietekmējis Eiropas Savienības (ES) austrumu pierobežas reģionus, secināts izvērtējumā par Krievijas agresijas kara ietekmi uz pierobežas reģioniem.

Lasiet arī

Ekonomika Saeima atteikusies palielināt attaisnoto izdevumu slieksni

Saeima šodien noraidīja opozīcijā esošās Nacionālās apvienības (NA) rosinājumu palielināt gada ienākumu deklarācijā iekļaujamo attaisnoto izdevumu limitu no esošajiem 600 eiro līdz 1000 eiro, vienlaikus pie šī jautājuma darbs tiks turpināts.

Ekonomika VID vadītāja: Pārkāpēju radošā pieeja ir vienkārši fantastiska

Par nodarītajiem zaudējumiem, nemaksājot darbaspēka nodokļus jeb nodokļus no algām, 2023.gadā kriminālvajāšanas sākšanai ir nodoti 36 kriminālprocesi, intervijā aģentūrai LETA sacīja Valsts ieņēmumu dienesta (VID) jaunā ģenerāldirektore Baiba Šmite-Roķe.

Ekonomika Šmite-Roķe: Būtu jāpaaugstina VID nepiedzenamo parādu zemākais slieksnis

Būtu nepieciešami grozījumi likumā "Par nodokļiem un nodevām", kas pašlaik paredz, ka VID drīkst nepiedzīt parādus, kas ir mazāki par 15 eiro, kas mūsdienās ir ļoti maza summa, intervijā aģentūrai LETA sacīja jaunā VID ģenerāldirektore Baiba Šmite-Roķe.

Ekonomika VID tīmekļvietnē būs apskatāms katra uzņēmuma nodokļu maksāšanas reitings

No trešdienas Valsts ieņēmumu dienesta (VID) tīmekļvietnē ikviens interesents var aplūkot katra Latvijas uzņēmuma nodokļu maksāšanas reitingu, informē VID pārstāvji.