Aizdomās par malumedniecību aiztur trīs vīriešus

Sabiedrība
VS.LV 20:09, 21.09.2021 0

Ceturtdien, 16. septembrī, Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Jelgavas iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas darbinieki, veiksmīgi sadarbojoties ar Valsts meža dienestu un Valsts policijas Speciālo uzdevumu bataljona policistiem, Jelgavas novadā aizdomās par nelikumīgām medībām aizturēja trīs vīriešus. Par notikušo sākti vairāki kriminālprocesi.

 

16. septembrī pēc plānotas policijas operācijas Jelgavas novada Svētes pagastā tika aizturēti trīs vīrieši, kuri ar ieroci, kam nebija ieroču nēsāšanas atļaujas, pārvietojās ar Latvijā nereģistrētu automašīnu un, iespējams, veica nelikumīgas medības. Visas personas tika aizturētas Kriminālprocesa likuma 264. panta kārtībā un ievietotas īslaicīgas aizturēšanas vietā.

Likumsargi tajā pašā dienā veica kratīšanu vīriešu dzīvesvietās, kur tika atrastas un izņemtas 175 patronas un trīs metāla bundžas ar nezināmas izcelsmes pulverveida vielu, kā arī vairāki desmiti litri brāgas un kandžas.

Šobrīd visiem trim vīriešiem ir piemērots tiesību ierobežojošs, tomēr ar brīvības atņešanu nesaistīts drošības līdzeklis un kriminālprocesa ietvaros turpinās pirmstiesas izmeklēšana.

Par notikušo sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 233. panta otrās daļas par šaujamieroča un šaujamieroča munīcijas iegādāšanos, glabāšanu, nēsāšanu un pārvadāšanu bez attiecīgas atļaujas, kā arī pēc 112. panta otrās daļas, 15. panta ceturtās daļas par noziedzīga nodarījuma izdarīšanas mēģinājumu.

Valsts policija atgādina, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek pierādīta likumā noteiktajā kārtībā.


Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Latvijas ūdeņos roņu ir tik daudz, ka tie nodara postījumus (+VIDEO)

Zvejnieki saņems lielākas kompensācijas no Zemkopības ministrijas.

Sabiedrība Vingris atkāpjas no EDzL valdes priekšsēdētāja amata

Par dzelzceļa projekta "Rail Baltica" izbūvi Latvijas teritorijā atbildīgā SIA "Eiropas dzelzceļa līnijas" (EDzL) valdes priekšsēdētājs Kaspars Vingris atkāpies no amata, aģentūru LETA informēja EDzL pārstāvji.

Sabiedrība Līdz ar vasaras tuvošanos pieaug būvdarbu apjoms valsts autoceļu tīklā

Līdz ar vasaras tuvošanos, kas nozīmē ceļu būvniecībai labvēlīgāku laika apstākļu iestāšanos, pieaug būvdarbu apjoms valsts autoceļu tīklā, un patlaban ar satiksmes ierobežojumiem remontdarbu dēļ jārēķinās jau 29 valsts ceļu posmos, informē VSIA "Latvijas valsts ceļi" (LVC).

Lasiet arī

Sports Latvijas hokejisti zaudē pirmajā no divām pārbaudes spēlēm ar Šveices izlasi

Latvijas vīriešu hokeja izlase piektdien Lozannā pārbaudes mačā ar rezultātu 1:5 (0:1, 0:4, 1:0) zaudēja Šveices valstsvienībai.

Pasaule NATO kiberaizsardzības mācībās Igaunijā uzvar Latvija

Šonedēļ Igaunijā notikušajās NATO kiberaizsardzības mācības "Locked Shields 2024" uzvarējusi Latvija kopā ar NATO vienību komandu, paziņoja alianses Apvienotais kiberaizsardzības izcilības centrs (CCDCOE).

Sabiedrība Miris kādreizējais Saeimas priekšsēdētājs Alfreds Čepānis

80 gadu vecumā mūžībā devies kādreizējais Saeimas priekšsēdētājs, 5. un 6.Saeimas deputāts Alfreds Čepānis, informē parlamentā.

Sabiedrība Visiem Ukrainas bēgļu bērniem turpmāk būs jāmācās arī Latvijas skolās

Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) plāno noteikt obligātu prasību no nākamā mācību gada visiem Ukrainas bēgļu bērniem apmeklēt Latvijas izglītības iestādes, informēja IZM.