Jāņos iespējams tveicīgs laiks

Sabiedrība
LETA 10:33, 13.06.2021 0

Tveice, kas Latvijā sāksies nākamās nedēļas otrajā pusē, var saglabāties arī Jāņos, liecina sinoptiķu prognozes.

 
Foto: LETA

Atbilstoši pašreizējām prognozēm nākamās nedēļas nogalē gaiss sakarsīs līdz +27..+32 grādiem. Jāņu nedēļā iespējams vēsāks laiks, tomēr pastāv augsta varbūtība, ka saglabāsies tveicīgs vai vismaz silts laiks.

No nākamās nedēļas vidus laikapstākļus noteiks anticiklons, tādēļ laiks būs pārsvarā sauss un saulains. Atmosfēras spiedienam pazeminoties, Līgo svētkos palielināsies lietus un pērkona negaisa varbūtība.

Sagaidāms, ka pirmsjāņu karstuma vilnis atnesīs ne tikai šā gada pirmos +30 grādus, bet arī pirmās tropiskās naktis - siltākajās naktīs gaisa temperatūra vietām valstī nenoslīdēs zem +20 grādiem.

Ilgtermiņa prognozes, kas maijā galvenokārt vēstīja par vēsu un mitru vasaru Latvijā, tagad liecina, ka visi trīs vasaras mēneši - jūnijs, jūlijs un augusts - varētu būt siltāki par normu.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Maznodrošinātas mājsaimniecības azbestu saturošu šīferi var nodot bez maksas

Vides aizsardzības un reģionālā attīstības ministrijas (VARAM) kampaņas "Ļauj vecajam azbesta jumtam aizbraukt!" laikā trūcīgas un maznodrošinātas mājsaimniecības var nodot azbestu saturošu šīferi bez maksas, informē VARAM Sabiedrisko attiecību nodaļa.

Sabiedrība Nosaukta summa, kāda nepieciešama patvertņu izveidošanai

Latvijā patvertņu un vietu, kur patverties, atjaunošanai vai izveidošanai indikatīvi būtu nepieciešami kā minimums 98 679 900 eiro, liecina Iekšlietu ministrijas (IeM) ziņojuma projekts valdībai.

Sabiedrība Vecpils iedzīvotāji Kurzemē atceras kolhoza laikus (+VIDEO)

Pēteris Lācis izveidoja "Ziedu" par vadošo saimniecību.

Sabiedrība Izglītības nodrošināšana ukraiņu bēgļu bērniem varētu izmaksāt 2 miljonus eiro

Lai nodrošinātu mācības visiem ukraiņu bēgļu bērniem, no septembra līdz decembrim būs nepieciešami kopā 2 356 507 eiro, bet 2025.gadā - 4 316 027 eiro, liecina likumprojekts, ko Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) nodevusi saskaņošanai.

Lasiet arī

Sabiedrība Naktī pulksteņa rādītāji jāpagriež stundu atpakaļ

Gaidāmajā naktī uz svētdienu plkst.4 Latvijā notiks pāreja no vasaras uz ziemas laiku, kad pulksteņa rādītāji jāpagriež vienu stundu atpakaļ.

Sabiedrība Sniegs, lietus, atkala: piektdien Latvijā laikapstākļi neuzlabosies

Piektdien Latvijā saglabāsies apmācies laiks un daudzviet gaidāmi nelieli nokrišņi, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība Naktī gaisa temperatūra noslīdēs zem nulles

Naktī uz ceturtdienu Latgales un Vidzemes lielākajā daļā gaisa temperatūra pazemināsies līdz 0..-3 grādiem, prognozē sinoptiķi.

Interesanti fakti Gulēsim stundu ilgāk: kā pāreja uz ziemas laiku ietekmē Latvijas iedzīvotājus

Bieži vien pulksteņa pagriešanas dienā iedzīvotājiem rodas stresa situācijas.