Akciju cenas pārsvarā krītas pirms ASV inflācijas datiem un ECB sanāksmes

Sabiedrība
LETA 04:02, 10.06.2021 0

Ņujorka, 10.jūn., LETA--AFP. ASV un Eiropas akciju cenas trešdien pārsvarā kritās pirms ASV inflācijas datu publicēšanas un Eiropas Centrālās bankas (ECB) sanāksmes, kas paredzētas ceturtdien.



Ņujorka, 10.jūn., LETA--AFP. ASV un Eiropas akciju cenas trešdien pārsvarā kritās pirms ASV inflācijas datu publicēšanas un Eiropas Centrālās bankas (ECB) sanāksmes, kas paredzētas ceturtdien.

Pasaules akciju cenas šomēnes ir maz mainījušās, tirgu dalībniekiem mēģinot noteikt centrālo banku politikas perspektīvu saistībā ar bažām, ka cenu kāpums pēc ekonomiku atkalatvēršanas var novest pie aizņemšanās izmaksu palielināšanās.

Investori gaida ceturtdien paredzētu ziņojumu par ASV patēriņa cenām maijā, kas būs svarīgs indikators par to, vai cenas nozīmīgi kāpušas un varētu izraisīt Federālās rezervju sistēmas (FRS) politikas maiņu.

FRS ir uzstājusi, ka cenu kāpumi būs pārejoši, tomēr pārāk strauja cenu palielināšanās var uztraukt investorus.

Tirgi gaida arī G7 samita sākumu piektdien. Šajā sanāksmē Anglijā piedalīsies Džo Baidens, kuram tas būs pirmais ārzemju brauciens ASV prezidenta amatā.  

ASV biržu indekss "Dow Jones Industrial Average" trešdien kritās par 0,4% līdz 34 447,14 punktiem, indekss "Standard & Poor's 500" saruka par 0,2% līdz 4219,55 punktiem, bet indekss "Nasdaq Composite" samazinājās par 0,1% līdz 13 911,75 punktiem.

Londonas biržas indekss FTSE 100 trešdien kritās par 0,2% līdz 7081,01 punktam, Frankfurtes biržas indekss DAX 30 samazinājās par 0,4% līdz 15 581,14 punktiem, bet Parīzes biržas indekss CAC 40 pieauga par 0,2% līdz 6563,45 punktiem.

Ņujorkas biržas elektroniskajā tirdzniecībā WTI markas jēlnaftas cena trešdien kritās par 0,1% līdz 69,96 ASV dolāriem par barelu. "Brent" markas jēlnaftas cena Londonas biržā nemainījās un bija 72,22 dolāri par barelu.

Eiro vērtība pret ASV dolāru trešdien pieauga no 1,2173 līdz 1,2177 dolāriem par eiro, britu mārciņas vērtība pret ASV dolāru saruka no 1,4157 līdz 1,4112 dolāriem par mārciņu, bet ASV dolāra vērtība pret Japānas jenu pieauga no 109,50 līdz 109,63 jenām par dolāru. Eiro vērtība pret britu mārciņu palielinājās no 85,99 līdz 86,29 pensiem par eiro.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība LIZDA piketēs pret IZM piedāvājumu pedagogu darba slodžu balansēšanai

Pie valdības ēkas šodien plkst.11 notiks Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība (LIZDA) rīkotais izglītības nozares darbinieku pikets, kurā arodbiedrība paudīs iebildumus pret Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) piedāvājumu pedagogu darba slodžu balansēšanai, aģentūru LETA informēja arodbiedrība.

Sabiedrība Otrdien vietām valsts dienvidos gaidāms pērkona negaiss

Otrdien Latvijas lielākajā daļā būs sauss laiks, bet vietām valsts dienvidos izaugs lietus un negaisa mākoņi, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība VDD regulāri pilnveido rīcības plānus valsts augstāko amatpersonu aizsardzībai

Ņemot vērā pašreizējo ģeopolitisko situāciju un riskus, Valsts drošības dienests (VDD) regulāri pilnveido rīcības plānus valsts augstāko amatpersonu aizsardzībai, aģentūrai LETA atzina dienestā, komentējot, vai ir izdarījis kādus secinājumus pēc Slovākijas premjera Roberta Fico sašaušanas.

Sabiedrība Nedēļas otrajā pusē gaiss sakarsīs līdz +28 grādiem

Šonedēļ Latvijā gaidāms pārsvarā saulains laiks, nedēļas otrajā pusē gaisa temperatūra pakāpsies līdz +28 grādiem, liecina jaunākās prognozes.

Lasiet arī

Veselība Atbalsta virzību uz optimālās ģimenes ārstu prakses modeli

Lai nodrošinātu vienota primārās veselības aprūpes pakalpojuma nodrošinājumu valstī, valdība šodien atbalstīja Veselības ministrijas (VM) ieceri ieviest optimālās ģimenes ārstu prakses modeli.

Kriminālziņas Salaspilī negadījumā uz dzelzceļa gājusi bojā nepilngadīgā

Otrdienas rītā Salaspilī negadījumā uz dzelzceļa gājusi bojā nepilngadīgā, informēja Valsts policija.

Pasaule Nausēda: Mums ir informācija par jaunu sabotāžas aktu iespējamību

Lietuvas rīcībā ir informācija, ka varētu turpināties sabotāžas akti, ko īsteno Krievijas savervētas personas, otrdien paziņoja Lietuvas prezidents Gitans Nausēda, komentējot vairāku personu aizturēšanu Polijā aizdomās par sabotāžas aktiem šajā valstī un lielveikala "Ikea" dedzināšanu Viļņā.

Sabiedrība Noteiks stingrākas prasības trešajās valstīs reģistrētu automašīnu vadītājiem

Grozījumi likumā nosaka pienākumu ārvalstniekiem deklarēt trešajā valstī reģistrēta transportlīdzekļa izmantošanu ceļu satiksmē Latvijā.