VDD šefs Mežviets pastāstījis par jaunumiem Bezzubova slepkavības lietā

Sabiedrība
LETA 09:49, 12.05.2021 0

Futbola aģenta Romāna Bezzubova slepkavības lietas izmeklēšanā Valsts policija (VP) cieši sadarbojas ar Valsts drošības dienestu (VDD), intervijā laikrakstam "Diena" atklājis VDD priekšnieks Normunds Mežviets.

 
Foto: LETA

Viņš apliecinājis, ka pēdējā laikā Latvijā notikušo skaļo slepkavību izmeklēšana ir VP kompetencē, taču VDD sniedz savu atbalstu policijas kolēģiem.

"Arī Romāna Bezzubova lietas izmeklēšanā Valsts policija cieši sadarbojas ar mums," atzinis VDD vadītājs.

Mežviets pievienojas atsevišķu tiesībsargājošo institūciju pārstāvju teiktajam, ka skaļo slepkavību izmeklēšanas virzās uz priekšu un tajās ir gaidāmi rezultāti.

Kā ziņots, Bezzubovs tika nošauts 14.aprīļa rītā Rīgā, Purvciemā. Izbraucot uz Gunāra Astras ielas, Bezzubova vadītajai automašīnai tika aizšķērsots ceļš un futbola aģenta virzienā no automātiskā ieroča tika raidīti vairāki šāvieni. Nākamajā naktī Mežaparkā tika atrasta sadedzināta uzbrukumā izmantotā automašīna.

Uzreiz pēc slepkavības policija pieļāva, ka Bezzubova nogalināšana varētu būt pasūtījuma slepkavība, kas saistīta ar cietušā profesionālo darbību, vienlaikus uzsverot, ka VP izmeklē arī citas versijas.

VP priekšnieks Armands Ruks slepkavības dienā žurnālistiem pastāstīja, ka slepkavībā varētu būt iesaistītas vismaz trīs personas, kuras uz Bezzubovu raidīja lodes no automātiskā ieroča.

23.aprīlī policija paziņoja, ka Bezzubova slepkavības lietā ir aizturētas un apcietinātas vairākas personas, taču policijā uzsvēra, ka turpinās darbs, lai noskaidrotu visas iespējamās personas, kas iesaistītas minētā nozieguma pastrādāšanā.

Pēdējos gados Latvijā lielu rezonansi raisījušas arī advokātu Mārtiņa Bunkus un Pāvela Rebenoka slepkavības, kuras joprojām nav atklātas.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Labklājības ministrs pērn iegādājies līzingā automašīnu

Labklājības ministrs Uldis Augulis (ZZS) pērn līzingā iegādājies automašīnu "Škoda Enyaq RS", liecina viņa amatpersonas ienākumu deklarācija par 2023.gadu.

Sabiedrība Rīgas pils Svētā Gara tornī pacels ES karogu

Atzīmējot 20.gadadienu kopš Latvijas iestāšanās blokā, trešdien, 1.maijā, plkst.7.40 Rīgas pilī notiks svinīgā godasardzes ceremonija un Eiropas Savienības (ES) karoga pacelšana Rīgas pils Svētā Gara tornī.

Sabiedrība Liepājā plaši tiks atzīmēta Neatkarības atjaunošanas diena (+VIDEO)

Koncerta apmeklētāji aicināti pievienoties un dziedāt līdzi iemīļotajām dziesmām.

Sabiedrība Šodien Latvijā gaisa temperatūra būs +16…+21 grādu robežās

Svētdien īslaicīgs lietus gaidāms vienīgi Latvijas austrumu rajonos, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

Lasiet arī

Sabiedrība Pirmdien gaiss iesils līdz +22 grādiem

Latvijā pirmdien gaiss iesils līdz +22 grādiem, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

Sabiedrība Pretplūdu pasākumiem 11 pašvaldībām būs pieejams aptuveni 41 miljons eiro

Valdība otrdien, 30.aprīlī, plāno skatīt jautājumu par pretplūdu pasākumu otrās atlases kārtas noteikumiem, kas paredz 11 pašvaldībām piešķirt 40 986 358 eiro.

Pasaule Ukrainas armija atkāpusies

Ukrainas armijas virspavēlnieks Oleksandrs Sirskis svētdien paziņojis, ka situācija frontē ir saasinājusies un krievi aktīvi uzbrūk visā frontes līnijas garumā, dažos virzienos gūstot taktiskus panākumus.

Sabiedrība Rīgā plāno izstrādāt apkaimju centru konceptplānu

Rīgā par nepilniem 200 000 eiro plānots izstrādāt apkaimju centru konceptplānu, liecina nākamās nedēļas Pilsētas attīstības komitejas sēdē deputātiem iesniegtā informācija.