• Laine,
  • Raimonds,
  • Vilnis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Uz Vidzemes šosejas plāno ieviest inteliģento transporta sistēmu

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 13:51, 08.04.2021


Uz Vidzemes šosejas (E77) par 1,259 miljoniem eiro plānots ieviest inteliģento transporta sistēmu, aģentūru LETA informēja VSIA "Latvijas valsts ceļi" (LVC) pārstāvji.


Foto: LETA

Kompānijā norādīja, ka projektā tiks ieviesti viedie dinamiskās satiksmes vadības risinājumi ar nolūku paaugstināt satiksmes drošību un samazināt braukšanas laiku posmā Rīga-Sigulda-Veclaicene.

Pēc LVC pārstāvju skaidrotā, viedie satiksmes vadības risinājumi sniegs jaunas iespējas informēt autovadītājus par brauktuves stāvokli, satiksmes situāciju uz ceļa, kā arī drošas braukšanas principiem ziemas apstākļos. Posmā no Rīgas līdz Sēnītei plānots ieviest viedos dinamiskas satiksmes vadības risinājumus tā, lai atļauto braukšanas ātrumu palielinātu līdz 110 kilometriem stundā.

Projektā paredzēts veikt ceļu inteliģentās transporta sistēmas projektēšanu, instalācijas darbus, uzlabot un uzstādīt jaunu autoceļa meteoroloģisko staciju, uzstādīt autoceļa monitoringa kameru un maināmās informācijas ceļazīmes, kā arī ieviest satiksmes vadības sistēmu.

Darbu izpildes kopējais termiņš ir 12 mēneši, bet ne ilgāk kā 2022.gada 15.jūlijs.

Potenciāliem piegādātāji pieteikties konkursā var līdz 5.maijam.

No projekta kopējā finansējuma lielākā daļa jeb 1,02 miljoni eiro ir Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzekļi. Projekts tiek realizēts sadarbībā ar Igaunijas transporta administrāciju.

Atbilstoši Ceļu satiksmes likumam inteliģentās transporta sistēmas ir tādas, kurās informācijas un sakaru tehnoloģijas izmanto autotransporta jomā, ietverot infrastruktūru, transportlīdzekļus un ceļu lietotājus, satiksmes un mobilitātes pārvaldībā, kā arī, lai nodrošinātu saskarni ar citiem transporta veidiem.

LVC izveidota 2004.gada nogalē un pieder valstij. Uzņēmums pārvalda valsts autoceļu tīklu, administrē valsts autoceļu tīkla finansējumu un organizē iepirkumus valsts vajadzībām. "Latvijas valsts ceļi" pārvalda vairāk nekā 20 000 kilometru valsts autoceļu.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Āboltiņa nekomentē iespējamo aicinājumu viltot Saeimas vēlēšanu rezultātus

Vēstnieces amats liedzot Solvitai Āboltiņa komentēt iekšpolitikas norises, tostarp iespējamo aicinājumu 12.Saeimas viltot Saeimas vēlēšanu rezultātus viņai par labu.

Sabiedrība Aptauja: kādas skolas ir piemērotas skolēniem un vecākiem Latvijā (+VIDEO)

Kā nozīmīgus izvēles kritērijus min profesionāli skolotāji.

.

Sabiedrība Trīs lietas, ko vēlas darbinieki

Katrs piektais uzņēmums seko līdzi darbinieku vēlmēm, veicot ikgadējos darbinieku apmierinātības mērījumus. Pārliecinošs vairākums - 91% aptaujāto uzņēmumu - darbinieku labbūtības iniciatīvām atvēl līdz 10 000 EUR gadā, 7% uzņēmumu darbinieku labbūtībai atvēlētais gada budžets ir 10 001 - 30 000 EUR robežās, savukārt pavisam niecīga uzņēmumu daļa (0,29%) - velta vairāk nekā 100 000 EUR ik gadu.

Sabiedrība Rožukalnei atstājot amatu, SEPLP meklēs jaunu sabiedrisko mediju ombudu

Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (SEPLP) rīkos konkursu jauna sabiedrisko mediju ombuda ievēlēšanai, jo līdzšinējā ombude Anda Rožukalne nolēmusi amatu atstāt, informē SEPLP pārstāvji.

Lasiet arī

Sabiedrība Svētdien ceļu satiksmes negadījumos cietuši tikai divi cilvēki

Aizvadītajā diennaktī Latvijā reģistrēti 69 ceļu satiksmes negadījumi un tajos cietuši tikai divi cilvēki, kas ir netipiski maz, salīdzinot ar citām dienām.

Sabiedrība Brīdina par lielāku lielgabarīta tehnikas klātbūtni uz ceļiem

Visā Latvijas teritorijā turpinās ražas novākšana un labības kulšanas darbi, tāpēc uz autoceļiem ir vērojams lielāks lauksaimniecības lielgabarīta tehnikas skaits, aģentūru LETA informēja VSIA "Latvijas valsts ceļi" (LVC) pārstāvji.

Sabiedrība Brīdina par sastrēgumiem un palēninātu satiksmi Pierīgā

Pirms garajām svētku brīvdienām dodoties ārpus Rīgas, autobraucējiem jārēķinās, ka satiksme Pierīgā būs palēnināta un iespējami sastrēgumi, aģentūru LETA informēja VSIA "Latvijas Valsts ceļi".

Sabiedrība Čaka ielā saglabās tikai vienu velojoslu

Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komiteja šodien nolēma no 1.septembra mainīt satiksmes organizāciju Čaka ielā, saglabājot tikai vienu velojoslu.