Rīgas zooloģiskajā dārzā palikusi viena žirafe, pārējās mirušas

Sabiedrība
LETA 17:35, 29.03.2021 0

Rīgas zooloģiskajā dārzā patlaban palikusi tikai viena žirafe, bet pārējās mirušas no dzīves laikā iegūtajām kaitēm, aģentūrai LETA pastāstīja zooloģiskā dārza pārstāvis Māris Lielkalns.

 
Foto: LETA

Viena žirafe mirusi šī gada martā.

Rīgas Zooloģiskā dārza "Facebook" lapā skaidrots, ka nepilnu divu gadu laikā nomiruši trīs no četriem 2007.gadā un gadu vēlāk Latvijā nogādātajiem Rotšilda žirafu tēviņiem.

Tas neesot pārsteidzoši. Šo dzīvnieku dzīves ilgumu dabā esot 10-15 gadi, bet divas no vecākajām žirafēm Rīgas zoodārzā bija sasniegušas 18 gadu vecumu.

Sekcijas rezultāti liecinot, ka to nāves iemesls bija insults un jau ilgu laiku ārstētas, bet nenovēršamas, arī ar vecumu saistītas gremošanas problēmas.

Pēc sarunām ar žirafu Eiropas apdraudēto sugu programmas (EEP) koordinatoru, paredzams, ka vēlākais 2023.gadā uz Rīgas zooloģisko dārzu tiks nosūtītas divas žirafu mātītes, bet jau šogad 14 gadus vecais žirafu puisis Kimi sagaidīs draugu, lai nebūtu jāvada dienas vientulībā.

Zoodārza speciālisti starptautisko profesionāļu vērtējumā esot apguvuši šo, nebrīvē ļoti grūti turamo dzīvnieku barošanas un veterinārās aprūpes iemaņas, kas ļauj Eiropas apdraudēto sugu saglabāšanas programmas koordinatoram turpmāk uzticēt Rīgas zooloģiskajam dārzam Rotšilda žirafu vairošanas grupu.

Tas ļaujot cerēt, ka beidzot Rīgā tiks pieredzēta arī žirafēnu piedzimšana.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Āboltiņa nekomentē iespējamo aicinājumu viltot Saeimas vēlēšanu rezultātus

Vēstnieces amats liedzot Solvitai Āboltiņa komentēt iekšpolitikas norises, tostarp iespējamo aicinājumu 12.Saeimas viltot Saeimas vēlēšanu rezultātus viņai par labu.

Sabiedrība Aptauja: kādas skolas ir piemērotas skolēniem un vecākiem Latvijā (+VIDEO)

Kā nozīmīgus izvēles kritērijus min profesionāli skolotāji.

.

Sabiedrība Trīs lietas, ko vēlas darbinieki

Katrs piektais uzņēmums seko līdzi darbinieku vēlmēm, veicot ikgadējos darbinieku apmierinātības mērījumus. Pārliecinošs vairākums - 91% aptaujāto uzņēmumu - darbinieku labbūtības iniciatīvām atvēl līdz 10 000 EUR gadā, 7% uzņēmumu darbinieku labbūtībai atvēlētais gada budžets ir 10 001 - 30 000 EUR robežās, savukārt pavisam niecīga uzņēmumu daļa (0,29%) - velta vairāk nekā 100 000 EUR ik gadu.

Sabiedrība Rožukalnei atstājot amatu, SEPLP meklēs jaunu sabiedrisko mediju ombudu

Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (SEPLP) rīkos konkursu jauna sabiedrisko mediju ombuda ievēlēšanai, jo līdzšinējā ombude Anda Rožukalne nolēmusi amatu atstāt, informē SEPLP pārstāvji.

Lasiet arī

Ekonomika Izsludina 210 miljonus eiro vērto Rīgas ielu uzturēšanas konkursu

Izsludināts atklāts konkurss par Rīgas transporta būvju ikdienas uzturēšanu no 2024.gada līdz 2029.gadam. Iepirkuma pretendenti piedāvājumus var iesniegt līdz 14.maija plkst.10.

Sabiedrība «Rīgas mežu» centrālo biroju plāno pārcelt uz Āgenskalnu

Pašvaldības SIA "Rīgas meži" biroju plānots pārcelt uz Āgenskalnā esošo bijušās Rīgas 14.vidusskolas ēku.

Sabiedrība Pārdaugavā būtiski ierobežos kravas transporta satiksmi

No šodienas pilnībā būs aizliegta kravas transporta tranzīta satiksme cauri Torņkalnam pa Vienības gatvi un Jelgavas ielu, kā arī rīta un vakara sastrēgumstundās aizliegta kravas transporta satiksme abos virzienos gar Daugavas kreiso krastu starp Bolderāju un Salu tiltu, aģentūru LETA informēja Rīgas domes Ārējās komunikācijas nodaļa.

Kriminālziņas Vīrietim piemēro sabiedriskos darbus par naidīgiem izteikumiem pret ukraiņiem

Prokuratūra kādam agrāk nesodītam Latvijas nepilsonim piemērojusi sabiedriskos darbus par naidīgiem izteikumiem pret ukraiņu tautības cilvēkiem, liecina publiski pieejamais prokuratūras lēmums.