Vai Eiropa pēc 30 gadiem būs pasaules nomale? Par to notiks debates

Sabiedrība
LETA 23:17, 22.02.2021 0

Latvijas Pilsoniskā alianse (LPA) sadarbībā ar sabiedriskās politikas centru "Providus" 2.martā rīko debates "Vai Eiropa pēc 30 gadiem būs pasaules nomale?".

 
Foto: LETA

Kā aģentūru LETA informēja LPA, debatēs piedalīsies Saeimas deputāts un Ilgtspējīgas attīstības komisijas deputāts Vjačeslavs Dombrovskis, Saeimas deputāte, Saeimas sekretāra biedre Marija Golubeva (AP), Eiropas Komisāra Valda Dombrovska kabineta padomniece Elīna Melngaile un Latvijas Ārpolitikas institūta direktors, Rīgas Stradiņa universitātes profesors Andris Sprūds. Savukārt debates moderēs "Providus" direktore un vadošā pētniece Iveta Kažoka.

LPA atzīmēja, ka debates tiek rīkotas platformā "Zoom", un to tiešraide būs redzama arī LPA sociālā medija "Facebook" lapā. Pēc LPA paustā, šīs ir pirmās debates sešu debašu ciklā par Eiropas nākotni. Debašu tēmas apzināti skar 30 līdz 50 gadu tālu nākotni, lai jau šobrīd mēģinātu prognozēt pasaules tendences un to diktētās izmaiņas kā Latvijai, tā visai Eiropai.

LPA norādīja, ka debates tiks rīkotas pēc Oksfordas debašu principa, diviem dalībniekiem pārstāvot viedokli, ka Eiropa pēc 30 gadiem būs pasaules nomale, otriem diviem dalībniekiem - pret šo tēzi iebilstot. Debašu dalībnieki ne obligāti debatēs pārstāv paši savu viedokli.

Debates tiek organizētas projekta "Gatavošanās konferencei par Eiropas nākotni" ietvaros. Konference par Eiropas nākotni sāksies šogad, tās ietvaros visās Eiropas Savienības (ES) valstīs tiks apspriesti tuvākajos gados ES nepieciešamie institucionālie uzlabojumi.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Čakša: Priekšlikumi nemazinās pedagogu atalgojumu (+ LIZDA viedoklis)

Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) priekšlikumi pedagogu darba slodžu līdzsvarošanai nemazinās to atalgojumu, šodien preses konferencē uzsvēra izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša (JV).

Sabiedrība Muzeju nakts arī Saeimā. Būs ekspozīcija par Latvijas dalību ES un NATO

Sestdien, 18.maijā - Saeimas nams vērs savas durvis apmeklētājiem

Sabiedrība Brīvdienās saglabāsies silts laiks, vietām dārdēs pērkons

Šīs nedēļas nogalē Latvijā saglabāsies vasarīgi silts laiks, vietām gaidāms īslaicīgs lietus un pērkona negaiss, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība Ārlietu ministre iestājusies Zemessardzē

Ārlietu ministre Baiba Braže iestājusies Zemessardzē, izriet no viņas publicētā ieraksta tviterī.

Lasiet arī

Sabiedrība Kamēr daļā Latvijas gaidāms negaiss, Austrumlatvijas mežos pieaug ugunsbīstamība

Šonakt un svētdien daļā Latvijas gaidāms pērkona negaiss, bet tikmēr valsts austrumos mežos ir augsta ugunsbīstamība, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) prognoze.

Ekonomika Ekonomists: Latvija ir pazaudējusi vēl divus ekonomikas attīstības gadus

Latvija ir pazaudējusi vēl divus ekonomikas attīstības gadus, teica ekonomists Andris Miglavs.

Sports Latvijas hokejisti pārliecinoši zaudē Zviedrijai (VIDEO)

Latvijas vīriešu hokeja izlase sestdien Ostravā pasaules čempionātā piektajā mačā ar 2:7 (0:2, 2:4, 0:1) zaudēja Zviedrijas valstsvienībai.

Sabiedrība Nākamgad Rīgā notiks Eiropas jauno zinātnieku saiets (+VIDEO)

Katru gadu nemainīgi četri pirmās vietas ieguvēji saņem 7000 eiro lielu naudas balvu.