• Ilga
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Saeima šodien izskatīs iniciatīvu par svētkiem bez salūta

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 10:47, 11.02.2021


Saeima šodien izskatīšanai parlamenta Izglītības, kultūras un zinātnes komisijā nodeva vairāk nekā 11 000 cilvēku parakstītu iniciatīvu par svētkiem bez salūta.


Foto: LETA

Iniciatīvas nodošanu Izglītības, kultūras un zinātnes komisijai rosināja Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas deputāti, kuri iepriekš lēma par tās turpmāko virzību.

Komisijas pārstāvis Vitālijs Orlovs (S), uzrunājot deputātus, stāstīja, ka Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijā uzklausot iniciatīvas pārstāvjus, iebildumus pauda Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras pārstāvji, kā arī Neatkarīgās pirotehniķu asociācijas pārstāvji. Minētie pārstāvji norādīja, ka, aizliedzot profesionālo uguņošanu, palielināsies nekontrolētas uguņošanas ierīču lietošanas riski. Komisijā deputāti ierosināja šo jautājumu skatīt plašāk, iespējams, ierobežojot nekontrolētu uguņošanu rīkošanu.

Iniciatīva tika publicēta 2019.gada nogalē un tās autore ir Maija Priedīte. Viņa skaidroja, ka iniciatīvas aizstāvji vēlas pārtraukt naudas šķērdēšanu un dzīvnieku biedēšanu, sevišķi laikā, kad finansējuma trūkuma dēļ nav iespējams nodrošināt "adekvātu" veselības un izglītības budžetu.

Iniciatīva paredz aizliegt tērēt līdzekļus no valsts un pašvaldību budžetiem uguņošanu un salūtu finansēšanai.

"Iznākumā tiks tiks saprātīgāk izlietota nodokļu maksātāju nauda, netiks piesārņota vide un biedēti dzīvnieki. Ir redzams, ka ziņa par Igaunijas pilsētām, kur tas jau ir noticis, gūst lielu atbalstu un pozitīvas atsauksmes arī pie mums," pauda Priedīte.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Karalienes Elizabetes II piemiņai Rīgā notiks pastaiga ar korgiju šķirnes suņiem

Karalienes Elizabetes II piemiņai šodien notiks zibakcija - pastaiga ar korgiju šķirnes suņiem no Brīvības pieminekļa līdz Lielbritānijas vēstniecībai, aģentūru LETA informē pasākuma rīkotāja Gerda Pulkstene.

Sabiedrība Piektdiena būs saulaina un silta

Piektdien visā Latvijā saglabāsies sauss un saulains laiks, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība Kā izvēlēties tualetes podu, ņemot vērā vannasistabas stilu un funkcionalitāti?

Telpas izmēri ir svarīgākais faktors, izvēloties tualetes podu. Jānovērtē, cik lielu vietu tualetes pods var aizņemt vannas istabā, lai tas netraucētu pārvietoties. Tualetes poda izmēriem jāatbilst telpai, pretējā gadījumā tas var ierobežot kustību un padarīt telpu mazāk funkcionālu.

Sabiedrība SEPLP uzdod LTV7 no nākamā gada visu saturu nodrošināt tikai valsts valodā

Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (SEPLP) šodien apstiprināja grozījumus Mazākumtautību multimediju platformas koncepcijā, apstiprinot plānu, ka no 2025.gada. 1.janvāra LTV7 saturu nodrošinās tikai valsts valodā, tviterī atklāja padomes loceklis Jānis Eglītis.

Lasiet arī