Rīgā palielina reisu skaitu vairākos sabiedriskā transporta maršrutos. Kuros?

Sabiedrība
LETA 09:49, 25.01.2021 0

No šodienas tiks palielināts reisu skaits atsevišķos sabiedriskā transporta maršrutos Rīgā, informēja SIA "Rīgas satiksme" Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Baiba Bartaševiča-Feldmane.

 
Foto: LETA

Saskaņā ar Rīgas domes izpilddirektora rīkojumu, no šodienas tiks koriģēti sabiedriskā transporta kustības saraksti. Kopumā klāt nāks 90 reisi.

Izmaiņas ir balstītas uz monitoringa datiem par sabiedriskā transporta piepildījumu laika posmā no 18. līdz 21.janvārim.

Izmaiņas darba dienu kustības sarakstos tiks veiktas 3., 48., 51., 52. un 58. autobusa maršrutā, 4. un 16. trolejbusa maršrutā un 1. tramvaja maršrutā.

Līdz ar valstī izsludināto ārkārtas stāvokli vīrusa Covid-19 izplatības mazināšanai, kā arī noteiktajiem ierobežojumiem Rīgas pilsētas sabiedriskajā transportā būtiski samazinājies pasažieru skaits.

Decembrī, salīdzinot ar septembri vidējais pasažieru skaits samazinājies par vairāk nekā 40%. Pasažieru skaits turpina samazināties arī janvārī sasniedzot gandrīz 50% samazinājumu pret septembri. Tādēļ pieņemts lēmums samazināt reisu skaitu.

"Rīgas satiksme" arī turpmāk nepārtraukti monitorēs un sekos līdzi sabiedriskā transporta piepildījumam un pasažieru plūsmām. Informāciju par salona piepildījumu sniedz gan sabiedriskā transporta vadītāji, gan tiek pārbaudīti klientu pieteikumi.

Tāpat visi jaunākie "Rīgas satiksmes" transporta līdzekļi ir aprīkoti ar automātiskām pasažieru skaitīšanas sistēmām, tādējādi brīdī, kad transporta līdzekļa salons sasniedz 50% piepildījumu, dispečeri saņem signālu, kas dod iespēju operatīvi reaģēt un norīkot papildus transporta līdzekli.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Krievijas karš pret Ukrainu būtiski ietekmējis ES austrumu pierobežas reģionus

Krievijas pilna apmēra agresijas karš pret Ukrainu ir būtiski ietekmējis Eiropas Savienības (ES) austrumu pierobežas reģionus, secināts izvērtējumā par Krievijas agresijas kara ietekmi uz pierobežas reģioniem.

Sabiedrība Vīķe-Freiberga: Vēl neesam paspējuši novākt visas vecās impērijas drupas

Latvijā vēl neesam paspējuši novākt visās vecās impērijas drupas, intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" teica bijusī Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga.

Sabiedrība Siliņa izveido īpašu tematisko komiteju

Ministru prezidente Evika Siliņa (JV) izdevusi rīkojumu par īpašas tematiskās komitejas saistībā ar Latvijas austrumu pierobežas sociālekonomisko attīstību un drošības stiprināšanu izveidošanu, liecina informācija oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Sabiedrība Latvija Preses brīvības indeksā pakāpusies līdz 12.vietai

Latvija Preses brīvības indeksā pakāpusies līdz 12.vietai, liecina starptautiskās organizācijas "Reportieri bez robežām" (RSF) publicētais jaunākais reitings.

Lasiet arī

Ekonomika Atklāja smilts un grants ieguvi Kocēnu pagastā, Vidzemē (+VIDEO)

Valsts uzņēmums apsaimnieko vairāk nekā 100 derīgo izrakteņu ieguves vietas visā Latvijas teritorijā.

Kriminālziņas Apcietināts jaunietis aizdomās par uzbrukumu mūziķim Horenam Stalbem

Rīga, 3.maijs, LETA. Valsts policija aizturējusi un tiesa apcietinājusi kādu jaunieti, kurš tiek turēts aizdomās par uzbrukumu mūziķim Horenam Stalbem.

Sabiedrība Latvija plāno veikt iemaksu palestīniešu bēgļiem

Latvija plāno veikt iemaksu 17 000 eiro apmērā ANO Palīdzības un darba aģentūrā palestīniešu bēgļiem (UNRWA), aģentūrai LETA apstiprināja Ārlietu ministrijas (ĀM) preses sekretāre Diāna Eglīte.