Uz nenoteiktu laiku atlikta lieta par Endziņa aicinājumu likvidēt ķīniešus

Sabiedrība
LETA 20:04, 23.01.2021 1

Ārkārtas situācijas dēļ Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas uz nenoteiktu laiku ir atlikusi krimināllietas izskatīšanu, kurā par aicinājumu "likvidēt ķīniešus" apsūdzēts Niks Endziņš, noskaidroja aģentūra LETA.

 
Foto: LETA

Neminot personas vārdu, prokuratūras preses sekretāre Laura Majevska aģentūrai LETA iepriekš pavēstīja, ka vīrietis apsūdzēts par nacionālā naida un nesaticības izraisīšanu sociālajā tīklā "Facebook", kā arī par huligānismu.

Saskaņā ar apsūdzību pērn 30.janvārī vīrietis savā dzīvesvietā uzņēma un vēlāk publicēja "Facebook" videoierakstu ar nosaukumu "Koronas vīruss ir Latvijā! Lūdzu, dalies un brīdini citus!".

Apsūdzības skatījumā, videoieraksts saturēja izteikumus, kuru paušanas veids ir cieņu aizskarošs un naidīgi vērsts uz nesaticības provocēšanu pret ķīniešu tautības cilvēkiem un Ķīnu kā valsti, izsakot, ka ķīniešus un Ķīnu kā valsti vajag likvidēt un ķīnieši prot izgatavot tikai viltotas preces un viltotus mobilos telefonus.

Tāpat šajā videoierakstā viņš tīši izplatījis viltus ziņas par koronavīrusa Covid-19 izplatību Latvijas teritorijā. Minētais apgalvojums neesot atbildis patiesībai, jo konkrētajā periodā oficiāli netika reģistrēts neviens saslimšanas gadījums. Minētās bija viltus ziņas, kas saistītas ar veselības drošības apdraudējumu, rezultātā sabiedrībā tika radīts būtisks satraukums un nedrošības sajūta, kā arī traucēts Slimību profilakses un kontroles centra darbs.

"Apsūdzētais ar savām darbībām dezinformēja sabiedrību par faktisko situāciju valstī saistībā ar vīrusa izplatību, tādējādi lika apšaubīt Slimību profilakses un kontroles centra un pārējo iesaistīto iestāžu kopējo darbību, mudinot domāt, ka sabiedrība netiek informēta un valsts slēpj no iedzīvotājiem nozīmīgu informāciju," norādīja prokuratūrā.

Lieta tika nodota Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesai. Šajā tiesā jau atrodas cita krimināllieta, kurā Endziņš kopā ar vēl divām personām apsūdzēts par viltus ziņu portāla uzturēšanu.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (1)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Labklājības ministrs pērn iegādājies līzingā automašīnu

Labklājības ministrs Uldis Augulis (ZZS) pērn līzingā iegādājies automašīnu "Škoda Enyaq RS", liecina viņa amatpersonas ienākumu deklarācija par 2023.gadu.

Sabiedrība Rīgas pils Svētā Gara tornī pacels ES karogu

Atzīmējot 20.gadadienu kopš Latvijas iestāšanās blokā, trešdien, 1.maijā, plkst.7.40 Rīgas pilī notiks svinīgā godasardzes ceremonija un Eiropas Savienības (ES) karoga pacelšana Rīgas pils Svētā Gara tornī.

Sabiedrība Liepājā plaši tiks atzīmēta Neatkarības atjaunošanas diena (+VIDEO)

Koncerta apmeklētāji aicināti pievienoties un dziedāt līdzi iemīļotajām dziesmām.

Sabiedrība Šodien Latvijā gaisa temperatūra būs +16…+21 grādu robežās

Svētdien īslaicīgs lietus gaidāms vienīgi Latvijas austrumu rajonos, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

Lasiet arī

Pasaule Tbilisi 20 000 protestē pret «ārvalstu aģentu» likumprojektu

Gruzijas galvaspilsētā Tbilisi svētdien aptuveni 20 000 cilvēku piedalījās "Gājienā par Eiropu", pieprasot valdībai atteikties no pretrunīgā "ārvalstu aģentu" likumprojekta, kas, kā brīdina Eiropas Savienība (ES), var kaitēt Gruzijas centieniem pievienoties blokam.

Sabiedrība Pirmdien gaiss iesils līdz +22 grādiem

Latvijā pirmdien gaiss iesils līdz +22 grādiem, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

Sabiedrība Pretplūdu pasākumiem 11 pašvaldībām būs pieejams aptuveni 41 miljons eiro

Valdība otrdien, 30.aprīlī, plāno skatīt jautājumu par pretplūdu pasākumu otrās atlases kārtas noteikumiem, kas paredz 11 pašvaldībām piešķirt 40 986 358 eiro.

Pasaule Ukrainas armija atkāpusies

Ukrainas armijas virspavēlnieks Oleksandrs Sirskis svētdien paziņojis, ka situācija frontē ir saasinājusies un krievi aktīvi uzbrūk visā frontes līnijas garumā, dažos virzienos gūstot taktiskus panākumus.